Härliga måndag...

Äntligen är Tomas och jag lediga tillsammans. Sååå skönt. Jag är verkligen inte förtjust i att vara ensam hemma på kvällarna, är sååå tråkigt.

I morse var det segt att gå upp, både för My och mig. Vi var ju på Globen Horse Show och kom hem klockan 24!
Det var superkul, My blev jätteglad för att hon fick åka, verkligen.
Vi shoppade lite, jag handlade ridbyxor, tömkörningsgjord, svea fleece täcke och en scarf i var till mig och my. Tok snygga.

I morse kom Tomas hem 7.15 och väckte mig och My, jag åkte till stallet klockan 8. Släppte ut, mockade och donade och tömkörde sen nere på ridbanan. Gick bra, särskilt med tanke på att varken shalle eller jag har gjort det speciellt mycket. Han är snäll och väldigt mjuk. Dock är min pisk alldeles för tung och jag behöver garanterat en bättre körpisk... hmmm... får inhandlas efter jul tror jag bestämt.

Mer bilder från kryssen.

Alla barnen inklusive Frida, systers kompis Joannas dotter.




Tora och Frida



My och Lisa på dansgolvet



Charlotte perelli



Sötungar


Kryssning bland annat

I torsdags var vi på kryssning :)

När  vi ätit där och gått runt med barnen och kollat in båten med barnen så kollade vi programmet och fick se att Charlotte Perelli inte spelade förrän klockan 24 på natten :-O
Men var bara att vänta!

Shoppade loss lite i taxfree, eller ja, ungarna rättare sagt.
Dom handlade godis och småprylar. Jag handlade en deo och nagellack. Viggo och William handlade ett halsband åt My till hennes födelsedag.
Handlade lite godis åt Tomas med.


lite bilder

Viggo, Lisa, Tora, William om My

 

My och Viggo hjälper Will att klättra i trappen.

Vi spelade, drack läsk i baren och dansade.

Tillslut kom Charlotte Perelli. Hon sjöng och ungarna var lyriska. Dom ville så gärna ha hennes autograf. Vi frågade en vakt om det var möjligt. Då pös han i väg och pratade med hennes manager och sen blev det så att vi fick komma in backstage efter spelningen :-O Ungarna fick prata med henne och fick hennes autografer.

Snacka om att deras dag var gjord!

Kom hem på kvällen dagen efter. Åkte till stallet och Viggo åkte på ett kvällskalas till en kompis.

När alla väl var hemma var det dags för Tomas att åka till jobbet :( Nu har han jobbat i två nätter och denna är den sista iaf!

 

I kväll ska jag och My på Globen Horse Show, hon vet inte det än, det är en för tidig födelsedagspresent! Hon fyller om en vecka.
Ska bli kul.

Kommer hem sent i kväll. Så killarna ska sova hos farmor, för Tomas jobbar ju som sagt.
Just nu känner jag mig lite stressad, som jag alltid gör när jag har ngt som jag måste i väg på.
Ska åka förbi och släppa in hästarna innan och åker direkt sen, det börjar 17.30, vi lämnar stallet senast 15.30, då har vi två timmar på oss. Sååå himla lång tid tar de ju inte att ta sig till globen. Kommer gå bra.

Ska ordna fram lite kläder nu me.

kramar


Förresten

jag tjuvröker *hihi*

Tomas vet inget. Känner mig sååå busig.
Han tror att vi slutar tillsammans.
Men jag vill inte än, men jag vill ju hjälpa honom, så då blev det här lösningen. Haha.

jag ska nog sluta snart, kanske efter helgen.

Hmm... kan ju tjuvröka på kryssen, sen jobbar han i helgen, så då går det ju. Men sen är vi lediga några dagar tillsammans, då blir det nog svårt. Haha, får sluta då.

Nu hörrni

ska jag åka till stallet och sen hem till sängen.

Sen är det ju kryss för mig, så antar att det inte blir något mer bloggeri i dag.
Men kanske :)

Annars ses vi i morgon förmodligen, samma plats, unlikely samma tid.

kram

Har jag gått och blivit en intorkad kärring?

Ja. Det här med sex.

Innan vi blev sambos så hade vi sex varenda gång vi sågs. Detta var ju iofs bara ca 2-4 dagar i veckan, så det är väl inte hemskt spektakulärt. Men vi var ju tillsammans flera år innan vi flyttade ihop, och under dessa år så tror jag att en natt av alla dessa nätter dessa år hade vi inte sex. Alltså, vi hade sex jämt, så fort vi träffades.
Så var det bara.
Och bra var det och bra är det.

Men så blev vi sambos. Nu helt plötsligt har vi tur om vi har sex två gånger i veckan ?!?!
Fast vi bor ihop!!!

Alltså jag har haft svårt att smälta det här, och om ni nu kommenterar och säger att ni har sex varje dag, på korsan och tvärsan, då bryter jag samman totalt!!!

Det är lite svårt att hinna med vissa dagar om den ena jobbar, vilket oftast är fallet i vårat liv. Barnen går ju och lägger sig klockan 20 ca och sen åker en av oss 45-60 minuter senare. Och man vill ju helst att dom ska ha somnat.... Dom springer upp på toa och håller på.

Och dessutom så måste man ju vara knäpptyst under sexet, det känns ju också helt mifffo!?!?

Sen någon gång har vi ju låst in oss på toa, hojtandes om att ngt där inne gick sönder, men då måste man ju också vara tyst under sexet, haha, och hur sexig är toan?

Tvättstuga har vi ju... Men den är i källaren. Och bänkarna är så höga, och på klinkers utan golvvärme ligger ja ju inte. Får bli stående doggy, men va fan. Så kan man ju inte hålla på??? Eller gör folk det? Är det bara jag som legat av mig på sexbiten?

Räcker det rent av med sex någon gång eller två i veckan? Är vi lediga så är det ju inget prob, men som sagt, ledigheterna tillsammans är få.

Och vet ni, i bland är det tilloch med så att jag är för trött :-S Det har aldrig existerat förut. Herregud, så jobbigt är det inte!! Trött??? Nä fan, jag har blivit en kärring, snart torkar jag igen.

Men pass på!!! Nästa vecka är vi lediga tre nätter tillsammans på rad!!!!!

Då ni!!

Då skall det pumpas.

Frågeställningen i dag är:

Fan, har jag gått och blivit kärring??

Trött

Är trött.

När jag slutar jobba så ska jag åka till stallet och sen hem och packa i ordning. Sen sova tills barnen kommer hem.

Ska bli skoj att åka kryss :)

Kommer längta efter Tomas dock! Men vi kommer va lediga tillsammans en del nästa vecka.
Ser fram emot i helgen med, ska shoppa och julpyssla och baka med barnen. Ska bli toppen.

Är seg nu.....

Men kanske skriver ngt senare... eller i morrn..

kram



Bingo

Ja det roar jag mig med just nu.

Har vunnit runt 400 spänn, satte in 100, men nu är jag på god väg att spela upp allt :) Haha, men ett kul nöje så här på natten var det ändå :)

Stängt

Ja bloggen gick inte för mig att logga in och skriva i i natt mellan 24.00 - 06.00 :-O

Därav den dåliga uppdateringen.

Har dock sovit bra i dag :-) Snart ska jag åka och hämta Viggo hos kompis och handla lite. Sen blir det hemma gjorda hamburgare här till middag :)


Uppdaterar i natt!



kramar

Tisdag

Tack för alla kommentarer :) Är så roligt att få :)

Jag tror nog att det är så att några av er går in från andra datorer och därför går statistiken upp.
Paddan har ju inga vänner så hur skulle hon kunna få tag i det liksom?

Skulle hon nu få det på något magiskt vis så vad ska hon göra? Allt är ju sant. och huvudsaken är att My inte kan komma åt det och läsa, vore ju hemskt, och me henne kan ja ju vara säker på att hon inte får tag i lösenordet :)

Skulle paddan få tag i det så skulle jag ju få reda på det, haha. Helt säkert. Och då får hon väl läsa det som skrivits och så får jag väl byta lösen igen sen då. Inte mycket att göra :)

Hur som helst. Är på väldigt bra humör. Hoppas det håller i sig :) Känns som jag bestämt mig nu att släppa det förflutna och det som hänt. Allt var ju inte hans fel, mycket dumt han gjorde hade vissa anledningar och allt är inte bara svart eller vitt. Hur som helst så älskar vi varandra och han skulle aldrig göra mig orätt nu när det är vi på riktigt. 


Åkte till stallet i morse och pysslade ett par timmar. Sen skulle jag ju rida med Sofie. Hon jobbar också natt, men kommer inte hem förrän klockan 9. Hon ringde mig och var skittrött och mådde inte tiptop så hon ställde in våran ritt. Tråkigt, men jag förstår precis, i bland efter nattjobb så är man bara alldeles för trött.

Men det dumma var att då red inte jag heller, haha. Så Shalle fick ytterligare en vilodag. Åkte hem och sov istället.

Tomas hade ju fixat med Viggo till skolan på morgonen men varit så trött så han hade somnat om sen. Så han sov när jag kom hem strax efter klockan 10.
Jag duschade och la mig i sängen och somnade.

Sov däremot riktigt dåligt. Vaknade flera gånger osv.
Tomas gick upp 11, sen åkte han i väg lite senare på kvartsamtal med My, det hade gått jättebra som vanligt :) Hon är en duktig och snäll tjej. Verkligen.

Jag gick upp efer 16, efter att ha legat vaken mycket, sprungit upp på toa och sånt, så gav upp sovandet.
Viggo var inte hemma, han hade åkt hem med kompis efter skolan men Tomas åkte och hämtade han vid 16.30. Han hade haft jättekul. Han har ju lite långtråkigt dom dagarna som M och W är hos sin mamma, men man får göra det bästa av det :)
I morgon skulle han leka med en annan kompis så det går ingen nöd på honom den här veckan. Sen på torsdag är det ju kryss, sen är ju M och  W kvar hos oss helgen och hela nästa vecka.

Vi lagade kycklinggryta till middag. Hade ngn kyckling soppa till bas, men den var så salt och så tyckte jag, dom andra gillade den dock. Men jag är saltkänslig i perioder. Mystiskt men det har med mina hormonnivåer att göra är jag helt säker på, hur jag ställt den diagnosen kommer jag återkomma med.

Sen på kvällen var jag så trött och flummig så jag vilade faktiskt och somnade i säkert en och en halv timme.
Såå skönt. Så sen kände jag mig riktigt pigg och utvilad.

Viggo lade sig, hostade lite och hade svårt att somna, men han haft lite svårt att somna den här veckan faktiskt. kanske har att göra med att M och W inte är hemma, vet inte riktigt. Han lade sig 20 och sov iaf klockan 21 när jag stack i väg, så helt hopplöst var det ju inte.

Så nu är jag på jobbet i gen. Jobbar med min ordinarie arbetskamrat så det är skönt :) Har tittat lite på Hells Kitchen. verkar ganska lugnt på jobbet och dom flesta verkar sova.


Ska ta något litet att äta nu, känner mig sugen. Ska svara på lite kommentarer och så lite senare :)

kramar på er!

Nu är det dags

Att göra klart här på jobbet :D Om en timme är jag i min fina bil på väg till stallet.

kramar och godmorgon!

4:36

Tiden sniglar sig fram.
Alla sover.
Utom jag då.
Och en liten tant.


Om en timme kan jag börja med morgon ronden. Då går ju tiden lite iaf.
Hm... Måste kolla upp om den hemska vikarien ska jobba i morgon med. Såfall dör jag. Han är så hemsk och tråkigt. Ja usch!!!


Jag ska nog röka.

Jag har inte riktigt slutat röka. Anklagar Tomas för att sabotera mitt rökstopp. Vilket jag kommer få äta upp i veckan då han ska både sluta snusa och röka. på en gång :S

Då måste jag nog stödja honom i och inte röka jag heller. Men hmm.. jag vet inte. Ska nog tjuvröka när han inte ser. hahaha.

Alltså han har ju inte hållt upp rökningen värst bra när jag försökt sluta. Fast jag vill ju sluta. Så jag ska nog passa på när han gör det. Lite lättare då.

Till saken hör ju att min far har diagnoserad KOL. Nu slutade han röka i 35 års åldern och det är en jävla tur annars hade han inte mått så bra som han gör i dag.

Jag vet inte vad ni vet om KOL, men kortfattat så är det inte allt för ovanligt bland rökare. Oftast dyker det upp i lite äldre år. Det är ju kroniskt luftvägssjukdom.
Bla så blir syresättningen till blodet försämrad, kraftigt försämrad (blodet syresätts i lungorna, lungblåsorna som sköter syret förstörs) och man kvävs till döds till slut.
Rökstopp saktar ner förloppet. Men det går inte att bota.

Man blir orkeslös, anfådd och ja... man dör.

Tack vare att min far inte rökt på 30 år så mår han bra, KOLen diagnoserades när han gjorde en lungröntgen i ett annat ärende. Han blir lättare anfådd än förr, men han har lite annat skit i ryggsäcken också, högt kolesterol och blodtryck tex, men som sagt han har tur. Ändå. Han kommer förmodligen inte dö av KOLen. Vilket han garanterat gjort om han inte slutat röka så pass tidigt.

Och ja det är ärftligt. Och vanligare bland kvinnor.

Och man kvävs. Sista tiden finns inget att göra för patienten. Ingen hjälp. Man får se på när den kvävs. Om man inte har turen att få bli nersövd.


Va fan. haha.
Alltså.. jag har skummat lite. Om kol. Så allt kankse inte stämmer helt. Men jag har mött folk med kol i mitt yrke, och det är inget jag önskar  någon. Astma gånge värre och ständigt.

AKTA ER!

Men faaaaaan

va natten går segt. Vill bara att klockan ska bli 7 så jag kan åka till stallet och rida.
Är jävligt trött men kommer piggna till av lite frisk luft. Så det så.

Sen hem. Till Tomas. Jag längtar efter honom.

Sanningen.

Tomas har gjort mig jävligt illa i flera år början på vår historia. Detta är ju ett antal år sedan, började väl säkert för ca 10 år sedan ungefär.

Sista åren nu dock så har ju han inte varit annat än underbar och trygg.
Men jag har haft svårt att lägga detta bakom mig och glömma. Väldigt svårt.

i bland vill jag inte ens glömma, jag vill inte att han ska tro att det han gjorde är bortglömt.

Men allvarligt talat. Han har gottgjort mig. Om och om igen. Han är förlåten. På riktigt. Så vad gör att jag inte vill glömma? Vill jag tycka synd om mig själv? Vill jag ha  något att sura över? Ha något att deppa över?
Vad vill jag att han ska göra? Han kan ju inte ändra på det. Gjort är gjort.

Nu på natten har vi haft en lång sms-konversation. Jo, vi smsar mycket när vi jobbar till varandra, har alltid gjort och jag tycker att det är riktigt mysigt att ha det när man är på jobbet. Nu var det ju inga jätte mysiga saker vi smsade om direkt.
Jag säger sällan ngt... När jag tänker på dom här sakerna... Jag plågar mig själv i tysthet. Och det är väl det han tycker är jobbigt. När jag blir tyst.

Nu har jag dock luftat det. Och jag har lagt en tanke-förbud på det. Nu är jag över det. Det är bakom mig. Jag behöver det inte längre. Det är inte en del av mig utan en del av det förflutna.

Jag litar ju på honom. Han älskar mig. Vi kommer vara tillsammans för evigt. Det är sanningen och ingen kan ändra på det. Han är luften jag andas.

Det är borta nu. Det har varit som en nål i ögat på mig i åratal. Nu är den borta.

Kvar är bara lyckan. Och lättnaden.

Tillslut blev det vi.

Det här har jag kämpat för. Nu är det mitt.

Planer

Den här veckan är ju M och W hos sin mamma som sagt. Vi byter normalt på fredagar.
Men på torsdagen är kryssningen som vi ska åka på, dygnskryss, med min syster och syskonbarn, så dom skulle få komma till oss då, efter skolan :) Blir jättebra, sen så måste dom vara lediga fredag då.

I morgon så ska jag till stallet direkt efter jobbet. Ska rida med Sofie :) Alltid lika kul. Sen sovning.
Tomas ska klippa sig, men brukar ta lite tid innan han kommer i väg så får väl se om det händer ens den här veckan :) Sen ska han på utvecklingssamtal i skolan med My.
Viggo ska hem med kompis Loke efter skolan. Toppen! Slipper han tråka hemma utan M och W jue :)

Onsdag så har Viggo utedag i skolan.
Jag ska till stallet och rida på morgonen, får förhoppningsvis sällskap ut me Sofie. Sen sovning
Tomas håller sig väl till datorn den dagen ;)

På torsdag så tar jag stallet på morgonen och sen hem och sova tills barnen kommer från skolan.
Sen kör väl Tomas oss till söderhall och vi möter upp syster + barn och sen åka båt i ett dygn.

Fredag så ska Viggo på kalas hos kompis Samuel direkt efter kryssen, sen hämtar jag honom innan 21 och sen åker Tomas till jobbet för att jobba helg.

Sen på lördag så blir det väl en lugn dag, har tänkt att åka in till norrtälje med barnen, för lite lätt shopping, men får se lite hur det blir med det. Och så måste vi nog pynta lite till advent och baka!

Söndag så ska jag och My till Globen Horse Show, hon får det i förskott i födelsedagspresent från oss. Vi kommer inte hem förrän på natten och Tomas ska ju i väg till jobbet kl 21 så W och V ska sova hos farmor.

Blir en toppen vecka!

Sen nästa vecka är Tomas och jag lediga tillsammans ju några dagar. Blir skönt :) Då är barnen hos oss så det är ju toppen.

En fin helg

Jaha, nu har man varit dålig på att blogga igen!!
Jag har rätt fullt upp, men visst, fem minuter till lite uppdatering ska man väl hinna!!

Jaja, nu är jag på jobbet iaf. Andra natten av fyra möjliga.

Kanske ska resumera helgen.

Fredags, ja det har väl ingen missat. Hämtade nya bilen.
Den är en dröm att köra. I'm in love. Den har till och med såna roliga finesser som att den känner av regn på rutan och vispar efter behov. Ja sånt gillar jag. Krims krams. Farthållare, 6 växlar, och annat som gör min bilvaro ännu bättre.

Vi körde omkring i den duktigt mycket och åkte och visade Tomas föräldrar den. Hans mamma jublade och var så glad för våran skull, den lite mer försiktige pappan tog vänligt men bestämt nyckeln och körde en provrunda. Dock såg han också nöjd ut med vårat nyförvärv.

Sen var det ju det där med barnen.

Vi hade ju ordnat en barnfri helt. Men sen har ju paddan haft kris och ville att vi skulle ha barnen. Sagt och gjort, vi gick med på att ha dom över fredagen och kunde lämna dom till henne på lördagen.
Dock skulle ju Viggo till min syster. Han ville åka dit ensam och jag kan inte klandra honom, han har det lite tufft med att inte ha någon pappa och den sidan av familjen när M och W åker till sin mamma och har en hel familj till där och dom får extra saker där osv....

Men iaf, han skulle åka med min mamma till syster yster och på väg dit så ångrade han sig, My var ju supersur för att inte hon fick följa med så han gav med sig. Och jag blev så stolt över honom då! Verkligen. Och det var skönt, för man vill ju särbehandla dom så lite som möjligt, får Viggo åka så vill man ju att dom också ska få.
Jojjan tyckte bara att det skulle bli roligt. Så då åkte alla dit.

Och vips så blev vi barnlediga iaf! Vi köpte hem lite god mat och vin, jo jag har ju skrivit lite om det :) Var jätte mysigt.

På lördagen så åkte vi vid lunch ut till mina föräldrar, hälsade på min älskade katt som nu har flyttat dit ( har inte nämt det i bloggen, det har varit sååå sjukt jobbigt, han är ju en del av mig) och så visade vi upp bilen.
Viggo skulle sova hos dom på lördagen så han stannade där efter vi hämtat han hos jojjan och M och W följde med tillbaka hem till Rimbo. Klockan 15 så lämnade vi dom hos deras mamma.

Tomas mamma hade tidigare velat bjuda mej och Tomas på ett restaurang besök, hon tog upp detta igen för hon visste att vi var barnlediga så vi tog tillfället i akt och åkte till ett Glas i norrtälje och åt på kvällen.
Sen åkte vi hem efter det, Tomas drack några öl och vi mös i soffan. Jag var lite mör efter min flaska vin kvällen innan så jag hoppade över alkohol.
Ja blir sååå sjuk av vin :( sååå jobbigt och tråkigt. Spelar ingen roll om jag bara dricker lite. Får sååå ont i huvudet och blir så seg.
Men vi hade supermysigt ändå :)

På söndagen åkte jag och hämtade Viggo hos mamma. Passade på att fika lite och så. Åkte sen hem, tog stallet på vägen och sen slappa i soffan innan dags för arbete.

Kom hem måndag morgon, Viggo hade ledig dag från skolan, så Tomas och han åkte och fikade på dagen och så.
Jag vaknade rätt tidigt, dom kom hem vid 13 tror jag och då hade dom köpt med sig en brie och salami baguette från Cissis :) En gooooood frukost!

Sen vilade jag faktiskt lite på kvällen, efter att jag varit i stallet och så.
Sen lite mys i soffan innan jobbdags.

Sen jobbar jag med världens hemskaste människa :( Sååå sjukt jobbigt. En timvikarie. Jag hatar honom. Bläääää! Sån idiot. Korkad är han också, har aldrig träffat en sån trög människa någon gång i hela mitt liv. Nä usch. Han är hemsk. Gör inte vad han ska heller på jobbet. Blä.

Vill inte ens sitta i samma rum som honom. Så lär sitta här vid datorn så fort det inte finns något arbetsaktigt att ta sig för. Är ju rätt lugnt just nu :/

Statistiken på besökare har tyvärr gått upp... Vilket bekymrar mig lite. Blir lite sådär om jag kan skriva öppet om vissa saker då.
Funderar faktiskt på att ta bort något enstaka inlägg sådär... ändra lite och låsa upp den helt igen. Eller jag vet inte. För nu har jag låst, men vågar ändå inte skriva allt jag vill... så då kan jag lika gärna låsa upp den... och skriva som nu, utelämna ytterst lite bara. Skiter ju egentligen om hon får psykbryt av att läsa. Dock får väl T ta en del smällar då, fast han verkar inte bry sig.

Svårt de där.

Så kan det gå.



ja, så här kan resultatet bli om man lämnar ett barn ensamt med ansiktsfärg i någon mínut.
Han frågade snällt om han fick rita en flagga på kinden. Och det sa jag ja till.
Efter 3 minuter kom detta konstverk ut från badrummet.

Kan tillägga att ungen var ljusgrön i ansiktet i flera dagar efteråt.

Fredag

Ny bil.

Åh så härligt. Den är såååå fin. Ska ta kort i morgon.
Den är ännu finare än jag trodde.

Barnen är så glada. Vi är så glada.


Sen skulle ju Viggo till min syster på kvällen och M och W skulle till sin mamma. Nu har ju deras mamma fått 'förhinder' så vi fick ha dom iaf. Men då sa min syster att dom jättegärna fick hänga med Viggo dit :) Så sagt och gjort, dom åkte dit vid 16.30. Barnen var jätteglada att få åka med.

Så nu sitter jag här, med ett glas vin i handen, rödflammig efter vuxen aktiviter och glada skratt över vår bil, haha.

I morgon ska iaf barnen till Hanna och viggo ska till sin morfar som saknar honom såååå, så då ska Tomas och jag ut och äta i Norrtälje :)

Nu ska jag placera mig i soffan.



kramar.

Vilken uppsving!

Ja vilken uppsving för humöret det är att köpa bil. Haha. :) I morgon ska vi hämta den. Klockan 14.
Ska bli såååå roligt.

Sov dåligt i natt, så är trött, så förhoppningsvis så kanske jag somnar snabbt och lätt i kväll :) Ska upp och rida och så i morgon bitti så jag har det klart.
Sen ska barnen hem till Hanna i morgon efter skolan och Viggo ska till min syster och sen ska han hem till morfar på lördag. Vi har ju planerat ett tag att ha en riktig myshelg själva den här helgen. Eventuellt gå på bio eller bara vara hemma, laga gooood mat och dricka lite vin och öl.

Men Hanna ringde i dag och ville att vi skulle ha barnen i helgen. Hemligt varför, hon skulle bli sjukt cp-mongo-idiot om hon ens anade att ja nämde det här. Men man kan väl kalla det Kris. i. förhållandet.
Dock tror jag att dom löser det. För den här gången.

Alltså vilken annan helg hade gått bra, men nu har vi ju ordnat barnvakt åt Viggo och har sett fram emot länge nu att göra något för sig själva. Så nu vet jag inte hur det blir... Känner sig så dum om man säger nej. Samtidigt så behöver man ju lite egentid. Typiskt att det var just dom här dagarna, vilka andra dagar som helst så hade man bara blivit glad över att få ha dom lite extra.

Jaja vi får se. Kanske att man kan göra så att dom kan åka till henne i morgon och komma tillbaka på hit på lördag eftermiddag. Får se. Egentligen vill man inte göra henne några tjänster alls, men man vill ju ändå ha barnen.

Nu ska jag gå ner till bussen och möta My. Sen ska vi äta tidig middag klockan 16, sen till ishallen och åka skridskor och sen till innabandyn klockan 18. Så jag lär somna i kväll :)

kramar

Vi har köpt en bil!!!!!

Jaaaa!!!!!

Ford Mondeo -05, gått strax under 8000 mil, 69 500 pix!! Är det inte ett bra pris så säg?? :D:D:D
Äntligen kan vi skicka vår gamla skrot bil åt helvete!! Hahaha!!

 

Ok, det är inte den snyggaste bilden i världshistorien, men prisvärd och bra för oss!!! Bara några år gammal och gått så lite!

Den får dra 1800 kg, stark motor, mer än nog för min hästtransport. Och så fina vinter och sommar däck. Och är nybesiktigad.

Äntligen!

:D Jag är såååå glad. I morgon hämtar vi den om nu inget trasslar.

Åh vad barnen kommer bli glada när dom kommer hem och vi berättar att vi äntligen ska få en ny bil!

kramar till alla!!

Några dagar

I tisdags så fikade jag med Lina :) Det var jättekul. Efter vi fikat så gick vi en runda på norrtälje, jag hittade en Rosa t-shirt till Viggo, han har velat ha det jättemycke, sjejtare har det säger han. Sen köpte jag vantar till William och en Hello Kitty hårborste åt My.

Här sitter Viggo och Will och bygger lego. Viggo har den nya tröjan på sig. William blev så glad över sina vantar att han säkert hade haft dom på sig nu med om det inte vore så att det är omöjligt att bygga lego med dem. Han ville sova med dom i går när han lade sig, hihi.
I bakgrunden är en del av köket, det svarta är den lite ofärdiga väggen, har suttit en ytterdörr där, men den har vi tagit bort och satt fönster och vägg. Hela köket ska rustas nu under vintern, längtar!!

 

Sen fixade jag mina naglar i söndags, har varit utan länge. Såå  skönt att få det gjort, men är inte så kul att göra på sig själv, lång tid tar det också. Men här är resultatet.


Tomas jobbar nu, och jag har känt mig ensam och ledsen på kvällarna. Tomas är en jättebra sambo och så, men i bland tycker jag att han tar mig för givet, lite väl mycket, inte anstränger sig något för min skull.
Vet inte hur jag ska förklara riktigt utan att låta som en bitch....

Men lite lat är han. Och ger mig lite väl lite uppmärksamhet i bland.... Kunde köpa en blom jävel någon gång i bland eller nåt. Men sånt kan man ju inte säga. Då gör han ju säkert det för att jag sagt det.
Ah.. lite så där småsaker som gör mig ledsen...
Hm.. kan inte ta upp det med han riktigt heller. Han gör ju inget dumt. Bara lite lat med att uppmärksamma mig.

Nu ska jag ta en macka eller nåt.

kram


Buzzador

Det här är jättekul :D
Glöm inte att skriva mitt namn när ni registrerar er.
Har fått prova en del roliga saker :)
kramar



Hej
Jag har registrerat mig som Buzzador på Buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som Buzzador är fijja):
Länk
Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
Länk

Hälsningar

fijja


Rubrik

I morgon så ska jag fika med Lina :) Ska bli kul.
Har rätt fullt upp i morrn, men det är bara skönt.

Har städat och diskat lite här hemma på kvällen och lagat mat. Stekt falukorv och potatismos och stuvade morötter. Va gott :)

Har varit i stallet och mockat lite och så med.
I morrn så ska jag till stallet direkt på morgonen och rida en snabbis tror jag. Om jag hinner, är inte så viktigt. Hinner gör jag iofs, bara jag inte håller på å sölar som vanligt :)
Sen blir det till att åka i väg till norrtälje och fika :) Ska köpa ett par jeans åt Tomas med, han orkar inte åka in så jag gör det när jag ändå är där.

Sen har vi nattmöte klockan 15. Barnen ska vara hos sin farmor då så länge, sen åker vi dit och gör lite middag åt dom där och sen ska jag åka skridskor med dom en stund. Hade glömt bort nattmötet när jag lovade dom det... Men hinns ju med ändå.

Sen blir det hem och slappa då antar jag.

Tomas jobbar nu fyra nätter framåt så jag kommer vara lite ensam.


När jag var så ledsen över mobilen så beställde jag den här, utlänskt märke och så, helkonstig, haha, men jag tyckte den va skit fin, och prisvärd 350 kr, ny i förpackning utan abbonemang inklusive frakt. Jag säger bara I LOVE eBAY!!

 


Tog en vit :)

Sen har jag beställt lite små julklappar till barnen.
Bla kläder till alla tre, t-shirts, en svart och en cerisrosa till Viggo (han vill ha rosa för skejtare har det säger han, å va vet jag??) och en cardigan till honom också, sen en grå luvtröja med rosa skejtartryck och ett par jeans till william och sen ett par jeans legginns till My och en tröja + ett linne.

Sen beställde jag en Hello Kitty nalle från ebay till Lilla Lisa och Hanna Montana Glitterpennor till Tora, och Hello Kitty glitter pennor till My.

Sen har jag beställt en rakapparat till Tomas :) Uppladdningsbar och så. Verkade bra. Dock är den och barnens kläder köpta i sverige och inte eBay den här gången.

Sen ville jag ju köpa skridskor till Tomas, men kanske dyker upp billiga, annars får han köpa det skälv sen :) Vill inte överdriva mitt presentshoppande, hahaha, då svimmar han väl på julen.

Jag har önskat mig ett halsband eller underkläder som han valt själv, hahaha.
Halsbandet är väl mest för att jag skulle vilja ha något från honom som jag kan ha med mig jämt :) Så det ska vara något vardagligt... fast det har jag ju inte sagt, haha.. så jag vet inte.
Det enda jag vet är att han tycker att det är jobbigt med presenter och så, så han vill gärna ta en lätt väg ut.

Men får väl se :)

Fan va lite bilder jag har.... men jag ska ta mer, men nu har ja ju inte ens mobilen att ta med. Men den nya kommer väl snart, ringde comviq me, och får behålla mitt nummer fast det var ett kontantkort :D Så det var riktigt skönt. Då kan ju folk få tag i en iaf, fast jag har tappat bort deras nummer, haha.

Till den nya mobilen medföljer datasladd, så då kan man ju lätt ladda över bilder iaf till datorn. Även om det inte är någon superkamera. Bara man kan ta lite bilder att visa så är jag nöjd :)
Blir skoj, men den skickas från Hongkong så kan nog ta två veckor tyvärr. Men jag får stå ut.

Det tråkigaste är nu på kvällarna när Tomas ska jobba... Vi brukar smsa lite roliga sms till varandra under kvällen och så... Det kommer ja verkligen sakna. Men två veckor ska jag nog stå ut :)

Tydligen gick paddan med på att släppa i väg ungarna på kryss på torsdag, men Tomas varnade mig och sa att hon kommer säkert ändra sig och försöka komma på någon anledning till att ungarna inte kan hänga med... Men jag undrar om hon verkligen är villig att gå så långt, för ungarna vet ju om att dom ska med och är verkligen super förväntansfulla, så säger hon nej... Då kommer dom bli ledsna, och då kan ju inte ens hon låtsas att hon är perfekt. Så är bara att hålla tummarna.


My och jag ska på Globen Horse Show i slutet på november med, det var iaf som tur var på våran helg :) Hon ska få det i födelsedagspresent. Lite förskott blir det, hon fyller ju 5 december.

Nä nu ska jag tjuvröka.


kramar


Måndag

Nu är jag ledig en vecka. Jobbade ju lördag natten till söndag.
Åkte till stallet direkt och fodrade och pysslade. Sen åkte vi till ridskolan på träningstävling, så kallad Clear Round.
Man hoppar en bana och hoppar man utan att riva eller att vägra och inom maxtiden så får man en rosett.
Och Shalle och jag klarade det :D Jag var skitnervös, haha. Fattar inte att jag blivit så feeeeeg!

Iaf, han var skit het och tramsade som fan innan jag kunde gå in på framridningen, får ju bara vara ett visst antal inne där.
Sen när jag väl fick komma in fick han trava och galoppera av sig ordentligt. Men då blev han skittrött :S Så när jag hoppade fram några hinder så kändes han skittrög och slö.

Men när jag kom in i ridhuset så tände det till i honom. Han tyckte nog det var lite läskigt.
Jag rider klart bättre när det gäller och fegheten var som bortblåst och jag red på ordentligt och han hoppade kanonfint. Eller ja, tekniken har ju en hel del att hämta, haha. Han har inte riktigt koll, menhan hoppar iaf :)
Nu ska jag snart börja träna med honom för tränare och det ska bli skitkul.

Åkte hem, kom hem vid 13. Åkte lite senare och åkte skridskor med barnen. Tomas har inga skridskor så han fick titta på :( Men han ska köpa ett par, men tänkte kanske om jag hinner före, köpa ett par till honom från barnen. Brukar ju komma något erbjudande.. Behöver ju inte vara några proffsskridskor direkt, vi hobbyåker ju lite med ungarna bara.

Undrar om jag ska ta dom på en tur i eftermiddag. Dör av att sitta hemma och tråka. Känner mig lite irriterad på Tomas också för lite småsaker som är superlarvigt, så lika bra att jag avlägsnar mig ur huset tills jag känner mig på bra humör.

Nä.. nu ska jag åka till stallet.. jag ska låta Shalle vila men ska mocka och lite så... sen ska jag jogga lite med han i morrn sen får jag se om jag ska på en till clear round hoppning på onsdag.... Beror på lite om någon annan ska dit.

Nu ska jag till stallet iaf.. får se om vi hörs senare kanske :)

´kram

Min mobil :(

Jag har tappat bort min mobil.

Jag hade den i natt på jobbet. Sen så la jag mig direkt och sov när jag kom hem. Sen när jag vaknade så kollade jag efter den i väskan och jackan, men inte där.
Trodde jag glömt den på jobbet i omklädningsrummet, men ingen telefon hittade jag när jag kom hit :(
Tror nästan att någon tagit den, men det verkar ändå så konstigt. Men vart kan den vara liksom?

Använde den inte hemma i morse, så där kan jag inte förlagt den. Måste nästan vara kvar på jobbet, är ju inte i bilen. Och det är ju dom ställen jag varit på.

Blir så ledsen och förbannat på att någon kanske tagit den :(

Den är rätt gammal, så just det gör inte så mycket. Dessutom så vill jag ha en ny för den trasslar jävligt mycke, men alla nummer och bilder :(

Dessutom har jag ingen gammal jag kan använda så nu är jag mobillös :( Har ju köpt sadeln så kan verkligen inte köpa en den här månaden.

:(

Besviken man kan bli på människor.

Nattligt

Jao då var man på jobbet igen. Men jag slutar snart :)

Ska hem och sova och ta stallet på eftermiddagen. Ska rida och släppa in hästarna, måste åka dit senast 15 så jag slipper hålla på i mörkret.

I går var det full fart hemma hos oss.
Ungarna kom ju hem från sin mamma. Så på kvällen spelade vi Rayman på Wii och åt godis.
Ungarna hade superkul och vi med  :)

Vid halv 9 så la dom sig och kollade på film och varvade ner och jag åkte till jobbet vid 9.

En natt till, sen ledigt. Men då är vi bara lediga en natt tillsammans sen jobbar Tomas 4 nätter :(
Men nästa helg är vi lediga tillsammans iaf. Ska nog gå på bio. Tror vi.


Å snart är det jul!
Jag ska köpa en rakapparat till Tomas tror jag.... Och jag önskar mig halsband eller underkläder ;) haha, jag skulle verkligen vilja att han köper underkläder till mig, haha, kan bli hur som helst.

Hur som helst behöver han en rakapparat, en uppladdningsbar. Den han har är dålig, är kontakt på den och dessutom så är den så slö nu så den luggar honom i skäggstubben. haha. Så det blir bra.


Nä... nu ska jag plocka undan det sista sen hem och lägga mig brevid min Tomas.



arbete

Ja... det är vad jag sysslar med just nu. Sitter på jobbet.

Känner lite smått ångest... Men är rätt vanligt när jag är ensam och lite trött.
Men iaf... Har lite ångest över pengarna nu, när det är jul och allt. Har ju köpt en sadel nu, för 3000 spänn. Lite obegåvat att slå till med en sådan sak när julen stundar. Dessutom så kommer det bli en hovslagar räkning som hamnar på nov-lönen. Sen ska jag till Globen Horse show me My.. Men får helt enkelt se till att inte shoppa så mycket då, men är ju svårt.

Äh... det där behöver jag inte oroa mej för heller... Löjligt :) Det kommer gå bra. Får hålla lite extra i plånboken bara så räcker det till julklapparna oxå :)

Får så lätt ångest och sådant när jag jobbar, dels för att man är lite trött på  natten me mycket också för att jag lätt känner mig så stressad när jag tror att jag inte ska hinna med det jag ska göra för att jag måste jobba och sen sova lite dessutom för att orka.

Men så farligt mycket har jag ju inte att göra egentligen. Ska till stallet direkt i morgon bitti. Ska väl rida då, egentligen skulle jag rida lektion på eftermiddagen, men tror inte jag får tag på bil att låna som kan dra transporten, så får nog hoppa över det. Sen efter stallet kan jag sova. Sen är det inte så mycket mer jag måste göra, vill dock inte sova länge, för M och W kommer hem i morgon och då vill jag ju inte sova bort hela dagen nu när hela familjen är samlad... men jag blir ju ännu tröttare och får ännu mer ångest om jag inte sover :-/

äsch... jag kommer hinna.

På lördag har jag inget direkt uppbokat heller.... Ridning, men kan göra det vilken tid som helst, ska nog sova först och åka till stallet när jag vaknar. Sen söndag så ska jag till stallet direkt efter jobbet och åka på träningstävling :D

Sen är jag ju faktiskt ledig!!!! Nä.... Jag får ta och varva ner, har inget att hetsa upp mig för!


Nästa helg är Tomas och jag lediga från jobbet och barnlediga. Vad ska vi hitta på? Jag vill liksom bara vara tillsammans, slappa, inga måsten... Men det är så svårt att inte tänka på alla måsten om man är kvar hemma.... Ville åka till Vätö, Tomas familj har ju stuga där, men tyvärr så skulle han föräldrar dit just den helgen.. Typiskt.
Vill inte göra något som kostar allt för mycket heller... Så blir väl till att vara hemma.... Och bara mysa... ja, får bli så.


Nä.. nu ska jag kolla lite saker....


kramar

Torsdag

Ingen bil i morse heller :-(

Men i morgon kommer det in nya bilar på kvd och dom auktionerna avslutas på onsdag, så då hoppas vi att det finns någon som passar och som stannar till ngt rimligt pris.

I dag så var jag till stallet i morse, red inte, mockade och fixade ordning bara och åkte hem sen.
La mig för att vila på dagen, var så sjuuukt trött. Fick tvinga mig upp på morgonen och kändes som ögonen hängde nere vid knäna.
Sov i flera timmar :-O Vilket passar utmärkt, ska jobba tre nätter nu. Lite tråkigt, men går fort hoppas jag.

På kvällen vid klockan 18 så åkte jag med Viggo till bandyn, där var William också, så det var kul att träffa honom. Fick lite papper hem, har beställt skyddsglasögon som dom ska ha när dom tränar för att skydda ögonen från klubbor och bandybollar. Sen kunde man köpa tränings-overaller med deras namn på, ska beställa det med och ge dom det i julklapp tänkte jag :)

Nu kollar vi på halv 8 hos mig, sen ska viggo sova, jag ska jobba.

kramar

Ingen bil i dag...

Ingen av dom stannade vid något pris som vi tyckte var värt att betala.

Dock går den här ut 10.15 i morrn bitti... Inte en saab, men rikitgt riktigt fin!!!

Ford Mondeo 2.0 Titanium (5dr+145hk) -06-1Ford Mondeo 2.0 Titanium (5dr+145hk) -06-2

Håll tummarna i morrn bitti.

Nu ska jag, Tomas och Viggo äta middag :) Lite sent, men jag köpte en skitstor glass till viggo på Ica vid 17, så han var lite mätt, hehe.

Hans kompis Samuel har varit här i dag, han följde med Viggo från skolan. Dom har spelat tv-spel, matat kaninerna, varit i stallet en stund med mig och hjälpt Tomas och eldat ute på tomten.

Eftersom jag skulle förbi stallet så körde jag hem samuel då på eftermiddagen. Kul att han kan ta med kompisar dom här veckorna när M och W är hos sin mamma.

I morrn är det bandy, jag börjar jobba. Tre nätter framåt. Sen på fredag ska jag rida lektion på ridskolan och sen så är det clear round på söndag. Hoppning :) Ska bli skit kul :-)

Red ut med Frida i dag, Shall börjar bli riktigt fin och bockar inget nästan nu. Hade jätteskoj.


Men nu, matdags!!!

Ny bil?

I kväll ska vi försöka ropa in en bil från auktionssajten Kvd.
Bilarna där är genomkollade av mekaniker och minsta fel står uppskrivet.

Kraven vi har är att den är som äldst från -05, får dra min hästtransport utan problem, kostar under 90 000 och är fin och så gott som felfri. Inga missljud eller rost.

Helst vill jag ha en av dom här.

Samtliga saab 9-3 eller 9-5

Saab 9-3 1.8t Linear SportSedan (150hk) -05-1 Saab 9-3 2.0t Linear SportCombi (175hk) -06-1
Saab 9-5 2.0t BioPower Linear SportSedan (150/180hk)   -06-1 Saab 9-5 2.0t BioPower Linear SportSedan (150/180hk)  -07-1

Hoppas hoppas... Den röda är ju en -07, så är ju väldigt ny. Tredje tycker jag är finast, men den har inte dragkrok, men det går ju att sätta dit, men då får man räkna med att lägga 4000 kr extra och lite besvär. Hmm...

Alla går ut i kväll. Vem ska man satsa på?
Är ärligt talat mest sugen på bild nummer 3. En annan nackdel med den är ju att den står i GBG, men går att få den körd upp hit mot ett par tusenlappar. Hm. Den är väldigt fin.

Åh.. svårt. :)

Vanilj

Våran kaninunge vid tre veckors ålder <3



Tadaaaa!!

Nu har ja vilat lite på kvällen!!!


Ska titta på Desperate och sen Hells Kitchen, sen har Tomas ordnat Zombie film, jag älskar zombie film!!! Haha



Sjukt jag vet, desto mer splatter desto bättre!!!


Nä nu måste jag rusa till Husfruarna. Tomas har köpt en chokladbit åt mig med, hehe.



kramar

Trötter...

Så trött i dag..

Somnade sent i går. Vi kollade på film och myste.
Gick upp halv 8 och gjorde ordning till Viggo för skola. Åkte sen till stallet.

Släppte ut, mockade och fixade till Shall och red sedan ut.
Galopperade i full karutta upp för backarna i sandtagen. Han har några växlar extra, helt klart, som jag inte vetat om förut.

Senare på dan så åkte Tomas och jag på Miljö utbildning för jobbet på Ros, skit tråkigt rent ut sagt. Vi smet dessutom lite tidigare, haha.
Åkte hem, ska nu laga lite middag. Sen är det soffan som gäller.

Tomas har fixat ett par filmer..... så jag vet inte om jag kankse måste ta en power nap snart... annars så kanske jag somnar alldeles för tidigt.

Får väl se.


Nu ska jag iaf bege mig in till köket.


kramar

Lottovinst

I lördags spelade jag på Lotto för första gången.
Jag vann 20 kr  :-D Yeay!!



Visserligen spelade jag för 84... haha.

Men nu har jag satsat min 29 i lotto spel till på onsdag!!!


hihi.

Hoppas på storvinst.

En ny vecka :-)

Så... Nu har jag varit lite dålig på att blogga igen :-(

Men iaf, Tomas jobbade i helgen, barnen åkte till sin mamma och Viggo åkte till mormor, så jag har varit helt ensam.

I fredags kom en stallkompis från förra stallet i P-by och hade med sig en sadel som skulle provas på Shall. En hoppsadel :-)
Och yes, den ligger riktigt bra.

Åkte till ridhuset i söndags och provhoppade, han gick fin i form i uppvärmingen, men var svinpigg, många hästar var det i ridhuset, vi var npg 5-6 hästar från Bergby där som skulle hoppa tillsammans.

Vi hoppade grind, vattenmattor och han stannade inte på något. Hoppade jättefint! Så nu har jag anmält till clear round hoppning på ridskolan nästa helg, hela 50 cm. Haha, men jag har ju knappt hoppat något på honom. Det här var ju egentligen bara andra gången. Så det får bli bra så!

Sofie tycker att han är jättefin i dressyr, så hon tycker att han ska bli sån häst. Men jag ska väl försöka komma oi gågn lite med träning och se... Jag rider ju mest i skogen för tillfället.



Med Paddan har det varit lugnt, förutom att jag låtit My köpa friidrottströjan, eftersom V och W fick bandyklubbor till sin bandy, den tröjan hade ju paddan tänkt köpa, men sagt åt My att vänta lite för hon hade fått så mycket nu. Så det var hon sur över och anklagade My för att ha gått bakom ryggen på henne. Men så var det inte alls, jag frågade My om hon ville ha den, och hon kan ha den hos oss, så kan Paddan köpa en egen till My själv när hon nu tänkt det.

Nu ville ju iofs My ta med den till paddan och det går ju bra, är ju hennes tröja. Men men. Om nu paddan ville att hon skulle vänta med tröja får hon väl ringa och säga det då så man vet, hur som helst, att skylla på My är bara fel. Jag erbjöd henne den och hon ville ha den. Vad skulle hon säga?
Nä, Paddan får köpa en sen oxå när hon tänkt (dock börjar dom ta slut så blir väl inte av) så kan hon ha en hos henne och en hos oss. Så slipper man skicka saker fram´och tillbaka, så lite som möjligt vill man ha att göra med varandra tack!!!

Dock tror jag att hon blev sur bara för att jag fick henne att se operfekt ut nu när jag köpte den där före henne, hehe.


Lite bilder på våra kanusser.

:-) Söta?? :-D


Leeeeeeeeeeeeedig

Åkte till stallet imorse och red ut med Sofie, Frida och Jennie. Sofie och jag bytte hästar, så jag red Dyrbest och hon red Shalle.

Det va riktigt kul, alltid skoj att rida flera stycken!

Efter att vi ridit ut så åkte jag och Sofie till ridhuset med Grace, hon skulle hoppa lite. Men det blev sig så att jag fick rida ist. Så jag hoppade och så. Va skithögt och skitläskigt faktiskt, haha. Men hon hoppar ju allt, va riktigt kul faktiskt. Men jag har ju inte hoppat på några högre höjder sen -07, så var väl lite ovant bara, annars brukar jag ju inte va så feg.

Va bra att testa lite innan hoppningen med Shalle på söndag. Om vi får tag i en sadel och det går bra på söndag så ska vi vara med på clear round nästa helg :D Sofie och Frida ska med. Kommer bli skiiitakul :-)

Kom hem från stallet kl 13.30, gick och lade mig 15. Tomas åkte i väg då för att köra my till handboll och sedan killarna till bandyn. Den perfekta mamman, 'paddan' orkade visst inte gå till handbollen som det var sagt nu när det snöade ute.. haha.

Nu har vi legat i soffan och myst, och lär vara uppe några timmar till.


kram och godnatt på er.

åhh.. äntligen ledig en vecka..

Ja jippie... Ledighet.

En hel vecka.

Ska nog ta ett glas vin i kväll när jag är färdig med allt.
Barnen sitter vid frukostbordet, jag ska ta en kopp kaffe strax. Snart färdigt.
Sen ska jag till stallet när barnen kommit i väg. Kan ju säga att jag känner mig lite trött för det, men bättre att ta det nu på morgonen och så kan jag vila sen när jag kommer hem, gör ju inget om jag inte sover något bra i dag när jag ändå inte ska jobba natten som kommer.

Viggo och My gick just ut till kaninerna nu. Dom är duktiga på att sköta om dom och matar dom när man ber dom.
Så skönt, vilket på minner mig om att jag måste mata deras vandrande löv.


SÅ.

hörs sen.

kramar

Dygnskryssning med Charlotte Perelli.

Ja... det bokade min syster åt mig och henne och alla barnen + Viggos kusiner.

Vi bokade så det skulle falla på en dag när barnen är hos Tomas och mig. Men sen ändrade ju Hanna dagarna...
Så nu när jag kollade så har kryssningen hamnat på hennes dag. Detta betyder att hon kommer försöka sätta stopp för detta. Och säga nej.

Till detta hör ju att jag redan berättat för barnen att vi ska åka inklusive för My och William naturligtvis, men så besvikna dom två ska bli om dom inte får åka me. Men samtidigt, hur skulle hon kunna säga nej utan att framstå som dum mot barnen? Hon vill ju vara perfekt för dom, så kankse, om jag har tur, så blir hon bara asförbannad men tvingas gå med på detta.

Det var faktiskt hon som ändrade dag. Annars vet jag inte. Boka till en annan dag kan man ju göra, men det är ju så nära nu, och syster har tagit semester för att kunna åka osv, så det blir nog svårt. jaja.. bara att hålla tummarna, Tomas får ta upp det med henne i morgon. 

Men nu har ju jag retat upp henne extra eftersom jag färgat håret brunt ;-)


Och det här ska jag leva med, hahaha, henne fick jag för mina synder, livtidsstraff. Haha.

Måste berätta

Hanna ringde Tomas och var upprörd över att jag färgat håret mörkt, för det hade hon också gjort nyligen. Så jag har uppenbarligen gjort det för att hon gjort så!!

Hahaha, jag tror jag dör. Hur kan hon ens tänka tanken.

Fattar ni??

Snart så kan jag inte hålla mej. Tror inte hon fattar vem hon har att göra med.

Tja... en onsdag som alla andra

Ingen bil blev det :( Men det kommer fler tåg. Hoppas på nästa vecka.

Skulle precis börja spela på lotto, registrerade mig på Svenska Spel, men den när jag skulle föra över pengar att spela för (lugn lugn, 50 kr i veckan bara) så gick det inte utan kortläsaren :( Den ligger ju hemma. Jobbigt, aja, är ju inte dragning förrän på lördag så kommer ju hinna ordna det innan dess så....



I  dag iaf, vaknade klockan 15, låg och segade en halvtimme.
Viggo hade följt med kompis hem så han var inte hemma.

My och jag åkte i väg och hämtade honom klockan 17, sen åkte vi tre till dom två djuraffärerna här i rimbo och handlade en sele till Vanilj, en pytte pytte liten, lite kaninmat och kaningodis.

Sen vid 17.30 så lämnade vi av My vid friidrotten. Viggo och jag åkte till stallet och fixade ordning till Shalle. Han har fått in två vatten hinkar i sin box nu, två 20 liters, fyllde dom i går helt fulla vid insläppet och nu när jag kom upp så var dom helt tomma :-S Inte konstigt att hästen pissar mycket!! Aja, blir till att konka på vatten.

Åkte och hämtade My när idrotten var slut, köpte en friidrottströja som jag lovat henne ett tag och åkte sedan hem.
Och just, innan stallet handlade jag en bandyklubba till William på Björks!! Toppen, då slipper jag stressa till Täby C för det i morgon, Viggo har ju en liknande. Bägge är ju rätt billiga och så, men dom duger så länge så kan dom få ordentliga nästa termin om dom fortsätter spela.



My ska börja på handboll imorgon me, och den perfekta mamman paddan skulle följa med första gången, hon som aldrig hängt med på saker eller gjort något med dom, men nu är det fart på henne. Haha, glad att min entusiasm med att göra saker med barnen smittar av sig ;-) Hon vill väl 'bräcka' mig eller nåt. Men jag är bara glad att ungarna får göra roliga saker med henne och så. Får väl se om hon börjar gå på skolavslutningar osv me, det har ju Tomas och jag stått för helt själva annars.

Men hon säger själv att hon är perfekt. Och ja.. jag vet inte jag, om man vore perfekt kanske man skulle kunna behålla någon kompis tex? haha. Jag vill bara skratta henne i hennes söndersolade ansikte, eller nej, hennes Heidi Klum likande ansikte, ursäkta mig, det har hon ju påpekat med. *fniss* Men hon är helt klart underhållande. Man skulle kunna sitta en hel kväll och disskutera hennes psykotiska förehavanden, haha, lätt!

Hur som helst... När vi kom hem, då var jag väldigt extremt operfekt, trött, hungrig och allmänt tjurig, barnen kvällsfikade, och gjorde sig i ordning, Viggo satte sig på tvären och vi kom i klinch med varandra, han skrek och grät och va galen och jag blev till slut också en skrikande galning :-S Usch, hatar sånt. Hatar när jag tappar humöret så där och han inte lyssnar så det slutar med att jag nästan skriker och sen får dåligt samvete :( Aja, jag får prata ut med honom i morgon sen.
Han får ju inte bete sig hur som helst, men jag får inte tappa tålamodet och börja gapa heller.

Satt i soffan med  Tomas och tittade på Bonde söker fru, hade en mindre brottningmatch i soffan eftersom jag ville värma mina isbitshänder på hans mage och han ville dock inte det???? Why?Tillslut när jag besegrat honom och fick in handen under hans tröja så hade dom blivit varma av kampen :( Åh så tråkigt. haha, då e de ju itne så där skönt och mysigt.



Sen åkte jag i väg och fodrade hästarna och sen till jobbet. Och nu sitter jag här. Sista natten sen ledig en hel vecka.

Hörde av min stallkompis K från Penningby, hon hade en sadel som hon trodde skulle passa Shalle, en hoppsadel, som är till salu! Hoppas hon kan komma och hjälpa mig att prova ut, och att mitt hoppsadelproblem är löst då!! Vore suuuper, vill börja genast att hoppa.

Ev ska vi i stallet åka till ridhus på söndag och hoppa lite, men blir ju lite svårt utan sadel, vet inte om jag kan låna, den av sofies sadlar som ligger bra tillhör hennes unghäst, och hon tänkte nog hänga med ju. Å andra sidan ska vi hoppa så lågt, så kanske kan ta min sadel.... aja.. får se vad som händer :)




Äntligen hemma.

Är hemma, barnen har fått frukost och håller på att borsta tänderna.
Dom skyndar sig nu för dom vill hinna spela tv-spel innan skolan, men eftersom det bara är 5 minuter kvar så blir det nog svårt ^^

Killarna skriker, leker, spolar med vatten, drar i varandras kläder, springer runt, blöter ner, fäktas med tandborstarna fast jag sagt till fyra (nu blev det fem) på bara 5 minuter. Så är det varje dag om dom får vistas samtidigt under tandborstningen, så det är rätt många tillsägningar. Kan man säga.
Man kan låta dom borsta en och en, då går det ju ganska lugnt till, men då måste man passa och säga till 1000 gånger för att dom inte ska springa in till varandra och göra hela lek och stoj - proceduren. *Pust*

Nu sitter dom iaf i soffan, rena och klädda, med tv-spels kontrollerna i högsta hugg, men nu är det bara en minut kvar tills dom måste klä på sig ytterkläderna. Hmmm.. Kan ni ana hur många tillsägningar, gnäll och gap det kommer bli??

Hmm.. Kors i taket. Dom stängde av efter att jag sagt till en gång. Alla tre gick på led ut i hallen och har i skrivande stund börjat sätta på sig ytterkläder :-O
Detta måste bevittnas med egna ögon.

BRB

Så.. Ja det där gick ju ovanligt smidigt. :-)

Hoppas jag kan sova bra, men det ska nog inte vara något problem.

Å just de.. jag har färgat håret mörkt igen :-/ Kände mig tvungen. Blev så förstört av blonderingen, lockarna är obefintliga, håret blev strävt och tovar sig hela tiden. Så jag ville inte fortsätta färga utväxten, så nu är det mörkare.
Lockarna lär ju inte komma tillbaka förrän det vuxit ut friskt hår igen, men det blev lite mjukare och lättare att reda ut iaf.

Färgen är lite halvtrist, lite läskigt att färga så skitljust hår tycker jag, men ska slänga i en toning på det här också så blir det nog bra.

Ska försöka fixa en sladd till mobilen så jag kan föra över korten lite lätt till datorn, vanliga kameran har ja ju krossat displayen på, så den är ju useless.

Nä hörrni, nu ska jag nog krypa ner brevid varm sovande sambo


kramar


Vilken natt

Ja.. på jobbet alltså. Har varit en hel del och göra, dock några lugna timmar mellan 2-4 vilket är skönt, för det är då man är som segast.

Men nu är det bara en halvtimme tills jag får gå hem och äntligen sova!

Det var visst i dag som KVD auktionen avslutades, så håll tummarna, kanske blir med bil i morgon.

kramar

Tisdag

Åkte till stallet i morse efter att ha skickat i väg ungarna till skolan. Red ut med Sofie, Inger och Frida. Det var toppen och Shalle skötte sig väl :-)

Åkte förbi konsum på hemvägen och köpte färskt bröd och lite pålägg.
Kom hem vid 12 och då åt Tomas och jag lite frukost, jag duschade och hoppade sen mycket ovilligt i säng.
Men kan säga att jag somnade fort, riktigt fort.

Vaknade av att Tomas ringde mig klockan 17.20. Han var hos sin pappa och lämnade ungarna, vi skulle ju i väg på middag. Jag masade mig upp, gjorde mig lite i ordning och så kom Tomas och hämtade mig och vi åkte i väg till jobbar kompis Å. Resten av nattarna var också där.
Vi åt middag och fikade, pratade lite skit och vid 20 åkte Tomas och jag hemmåt, hämtade upp barnen, sen direkt hem.

Barnen gjorde sig i ordning och lade sig, somnade snabbt. Tomas och jag hade väl en kvart tillsammans innan det var dags för mig att åka :-/

Så nu är jag här, på jobbet, men bara en natt kvar efter denna åtminstonde.
I morgon ska Viggo med en kompis hem från skolan och sen har My friidrott på kvällen, jag ska hinna med stallet också på något vis, men det ska gå. Tänkte inte rida, kommer bli för stressigt, vill sova ordentligt. Men på torsdag ska jag upp till stallet efter jobbet igen och rida på morgonen.

Sen på torsdag så ska jag och killarna i väg och köpa bandyklubbor också, dessutom har dom bandy träning på kvällen och så avlsutas bil auktioner på KVD, så det måste vi hålla koll på, där finns det en bil som vi har spanat in. Hoppas hoppas att den inte sticker i väg allt för mycket i pris nu.

Nä.... jag måste i väg. Har rätt mycket på jobbet i natt.

kramar

Morgon!

Kom precis hem från jobbet och har gett barnen frukost.
Tomas och jag har ju bestämt att den som jobbar skickar barnen till skolan så den andra kan få sovmorgon, funkar toppen. Är ändå bara skönt att ha något att pyssla med en stund innan man ska sova.

Men nu ska ju jag inte sova efter dom gått till skolbussen, jag tänkte åka till stallet istället :)
Så kan jag sova när jag kommer hem sen.

Klockan 18 i kväll är Tomas och jag bjudna till en annan som jobbar på natten. Alla på natten är bjudna. Kan ju erkänna att jag inte har någon jättelust med det. Men hoppas på att kunna smita lite tidigare, vi kan ju skylla på barnen, att vi måste hämta dom. Dom ska vara hos Tomas pappa medans, så dom går det ju ingen nöd på egentligen, kommer nog ha jätteskoj som vanligt där. Men ändå.

Vill gärna ligga hemma en stund innan det är dags för jobberi. Bara två nätter kvar nu iaf, yeay.
Hm... ska nog ta lite frukost, skulle vilja titta lite på morgon tv, men då blir barnen piss-sura, dom vill spela Wii och har bara hunnit spela i fem minuter. Dom tycker redan att jag stulit av deras speltid rent allmänt, så jag ligger inget bra till just där, inte nu när dom är trötta och lite sådär på morgonen ;-) Annars är jag ju en stående favorit person för tillfället :-P


I går kom jag på att jag vill ha en husvagn. Finns massor till salu... Billigt! Jag vill verkligen! Tomas lät ju inte helt omöjlig på det, så kanske till våren, men jag tror nog att man ska passa på att inhandla en under vintern, är nog billigare då, fast verkar finnas gott om husvagnar.. och det gäller nog året runt.
Vore ju skitkul att kunna ta sin husvagn och åka i väg på äventyr, haha.

Ne.. .nu ska jag ta lite frukost innan jag ska vidare!!


kramar

Nu, bilder på kanussen

Här är två dåliga bilder på Vanilj. Fotad med min dåliga mobilkamera.

Men söt är hon.


Godmorgon

La mig strax efter 8 i morse. Barnen hade precis gått i väg till skolbussen.
Somnade ganska direkt och vaknade seeeent. Typ för en timme sen ^^

Inger ringde och frågade om jag kunde natta så jag åker upp och mockar då samtidigt innan jobbet så slipper jag åka så mycket fram och tillbaka, Shalle får vila i dag. Är så trött när man jobbar, så jobbar jag fyra nätter så duger det om jag motionerar honom två av dessa.

Har inte hunnit tagit kort på kanuss ungen, var ju mörkt när jag vaknade, så får bli i morgon :)


Nu ska jag placera mig i soffan och kolla på tv ett tag....


kram på er!

Hemma!

Måste berätta lite om min Fredag. Hmm.. måste blogga oftare. Kankse blir så nu :)

M och W var ju hos sin mamma så bara Viggo var hemma. Hade tidigare i veckan bestämt träff med en gammal kompis, C. Hon bodde i Rimbo förut och vi umgick en del, främst innan Viggo kom.
Hon har två söner och vi träffades på fredagen vid 17 för att gå och ta en pizza och sen kolla på hockey.

Hennes äldsta son är bara ett år yngre än Viggo, dom var blyga för varandra i typ 2 minuter, sen var det full fart. Dom hade väldigt skoj. C och jag kom fram till att vi inte setts sen hennes äldsta var bebi, alltså... många år sedan.

Åkte hem till klockan 20 och köpte med mig en pizza till Tomas. Han hade tagit en öl så jag tog fram min vinflaska och tog ett glas. Viggo lade sig vid 22.30 och då tog jag ytterligare ett glas. Och sen åkte spritflaskan fram. Ja, nej, vi super normalt inte när barnen är hemma. Men något glas då och då tar vi ändå. Sen om folk tycker det är hemsk så ja, varsågoda och tyck.

Iaf, vi drack lite grogg, lyssnade på musik och pratade till halv 5 på morgonen :O Emmellan där praktiserades det avancerad sängteknik. Jag brukar för övrigt tro att jag är någon sorts porrstjärna så fort jag fått lite vin i kroppen. Och agerar därefter. Brukar dock vara ett uppskattat inslag i Tomas liv.

Dagen efter var man ju något seg, men gick upp och åt frukost med Viggo, efter lite sovmorgon. Han hade vaknat tidigare, men bara gått upp och satte sig och spelade tv-spel. På så vis är det vääääldigt skönt med tv-spel och sånt, att man kan få lite sovmorgon på helgerna tex. Sen iofs så spelar dom ju med sån inlevelse, skrik och gap så det går ju iaf inte att sova, men iaf, slipper stressa med frukost och påklädning osv iaf!

Nu i dag... nu efter jobbnatt, blir inte en morgon i stallet som jag planerat, orkar inte. Får bli i morgon istället. Är så mysigt i stallet på morgonen, men är man alldeles för trött så är det bara jobbigt och jag blir lättirriterad. Så då är det bättre att sova först.


Så ser hon ut

lilla vanilj. Det är inte hon, kortet kommer dock från uppfödaren och är samma färg och samma ras.
Sött!!
Ska försöka ta kort i dag om jag hinner innan det blir mörkt.




Är så sjukt trött. En timme kvar tills jag får åka hem. Får bli stallet senare i dag iaf :/ Har varit så mycket i natt så är mycket tröttare än jag trott jag skulle vara.

Ska hem, skicka barnen till skolan och sen lägga mig brevid varm sambo...

Härlig kväll.

Efter vi hämtat lilla kanussungen så åkte jag till stallet.

Sofie var där och skulle rida så vi red tillsammans. Det var riktigt kul, Shalle var på riktigt bushumör men höll sig på mattan ändå. Va skoj iaf :)

När jag kom hem hoppade jag i duschen och sen åkte vi ner till Kina restaurangen med barnen och åt Kina mat :) Det var helt ok, barnen var jättenöjda. Dom köpte fina kinapinnar där som fanns till salu, en 10 stycket. Dom hade ju precis fått veckopeng så Fine!!

Förbi statoil på hemvägen, barnen köpte glass som efterrätt och sen hem. Dom spelade tv spel en stund och gjorde sig sen ordning för sängen. Alla lade sig till 20. My läste i sängen en stund.

Tomas och jag lade oss i soffan för att titta på 'Vem kan slå Filip och Fredrik' Det är så himla kul. I reklampausen så smög vi in i sovrummet satte fart med det som just då kändes absolut nödvändigt, men vi hade ont om tid, så vi skyndade på. 6 minuter senare gick vi tillbaka till soffan. Rödflammiga och nöjda med vår effektiva motionsform.

Sen klockan 21 åkte jag till jobbet. Och nu sitter jag här. Fyra nätter.
I morgon ska jag till stallet innan jag lägger mig, tänkte rida och så, så kan jag slappa resten av dagen. Om jag nu inte är allt för trött, men det brukar gå bra.

Sitter just nu och kollar på bilar, hoppas på att hitta något som passar oss denna vecka! Vore toppen att slippa skrothögen vi dras med nu. Känns som att den kan klappa ihop när som helst!

kramar

Så.. nu är paddan utelåst från bloggen.

Lite trist att låsa... Men va gör det, skönt att Paddan slipper veta vad jag gör :)

Hur som helst, har inte bloggat på länge. Har varit en bra vecka.

Barnen har haft höstlov, dom skulle åkt till sin mamma på fredagen innan lovet, men hon ville att vi skulle ha dom över helgen för hon var bortrest, jag var ju sur över det eftersom jag frågat tidigare om vi kunde få ha barnen den söndagen, för vi ville på på Walking with dinosaurs på Globen, men det gick inte!!! Sen mailar hon Tomas och frågar om vi kan ha dom iaf, och då var ju naturligtvis alla biljetter slut.

Detta ifrågasatte jag ju lite på min blogg, vilket ledde till ett gräl mellan Tomas och henne :-/ Hon blev galen över att jag ens nämt detta på bloggen, men vaddå?? Jag for ju inte med osanning precis. Hon gjorde ju så som jag skrev. Skyll dig själv. Apa!

Jaja, haha. Hon var så uppretad och vild, hon skrev 4 lååånga mail till Tomas om hur dum jag var osv osv.
Men lugnade sig väl till slut.

På tisdagen kom barnen hem igen, för Viggos kusiner Lisa och Tora skulle komma till oss och sova över, så då ville My och William också vara hemma hos oss, vilket var bestämt sen tidigare så Paddan kunde inte ändra sig (även om hon hotade med det) sen på onsdag morgonen åkte jag med alla barnen till Tomas föräldrar och tillsammans åkte vi alla, + Nina och hennes barn till Grisslehamn och åkte Eckerölinjen över dagen.
Tomas jobbade ju hela veckan så han kunde inte följa med.

Det var jättekul iaf, vi hade såå mysigt och barnen hade superkul.

My och William åkte hem till sin mamma efter detta och Lisa och Tora satte jag på bussen och dom åkte hem till sin pappa.

På torsdagen gick Viggo och jag på bio.
Vi kollade på Upp.



Den var jättekul :)

På lördagen kom William hem, My skulle sova borta hos en kompis så hon kom inte hem förrän på söndagen.


Sen hände en olycka med ena kaninen :'( Jag övertalade viggo att gå ut med grönsaker en kväll när det var mörkt. Han vågade egentligen inte men gjorde det iaf.
Dagen efter när jag går ut så står burdörren på glänt, han hade inte stängt ordentligt, lilla kaninen Mini låg på marken utanför, ihjälbiten.
Jag hade inte hjärta att säga till Viggo vad som hänt, det var ju inte meningen, jag borde följt med han ut istället ju, så jag sa att kaninen blivit sjuk och jag fick åka och avliva den. Han grät och va så ledsen.

Så i dag åkte vi till uppfödaren och köpte en liten ny kaninunge :) Den är samma ras som Mini, en Hermelin, sandfärgad. Ska försöka ta kort på den i morgon om jag hinner :)
Supersöt.

Nu är jag noga med att kolla att dom stänger efter sig kan jag säga!

Sitter på jobbet nu kan jag tillägga... :-/

Ska fixa lite nu, men återkommer lite senare!

RSS 2.0