...

Jag är jävligt bakis.

Over and out.

Fest!!

Tomas föräldrar bjuder på fest i dag!! Bla så kommer Nina och Erik, kommer bli superskoj!!
Dom kommer hämta oss här och sen så kan vi ta en taxi hem i natt, så slipper ngn av oss vara nykter och köra och vi slipper lämna kvar bilen där. Kommer bli skoj!!

Ett intressant sms trillade in i går. Till Tomas mobil. Typ: hälsa Sofia att jag gärna träffar henne och reder ut det som varit bla bla bla.
Så nu vill hon bli vän igen.
Efter allt elakt hon sagt/skrikit/smsat till mig och efter allt elakt hon sagt om mig till Tomas, mailat osv osv. Är hon helt rubbad? Aldrig. Kommer inte att hända.

Uppenbarligen har hon inte läst min blogg. Hehe. Då hade hon nog inte velat bli friends igen.

Dock kan jag lova, att om hon ber om ursäkt för all skit hon sagt och gjort, erkänner sina fel (behöver bara erkänna några av dom, är ju rätt många) och skärper till sig så kan jag lova att respektera henne tillräckligt för att inte nämna henne här på bloggen igen och dessutom hälsa civiliserat osv.
Men det kommer inte heller hända antar jag. Skulle gärna hjälpa henne att skaffa hjälp för sin personlighetsstörning. Hm, kanske ska erbjuda det.

Nä ni, jag ska vila lite så jag orkar vara uppe halva natten!!!


Nattjäst Källarfranska

Så här brukar jag göra:

2,5 dl vatten + 2,5 dl mjölk
25g jäst (halvt paket, inte torrjäst till kalljäst bröd!)
2 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
ca 9 dl vetemjöl
ca 4 dl grovt rågmjöl ( kan tas bort och använda endast 13 dl vanligt vitt mjöl ist)
½-1 msk brödkryddor (kan uteslutas)

Smula jäst i bunke, tillsätt kall degvätska, olja, socker, salt, ev kryddor och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig. Spara lite mjöl till utbak och till att rulla bröden i.

Strö över lite mjöl, täck över med bakduk och jäs i ca 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbort och knåda den smidig. Dela den i 2 delar och rulla ut varje till en längd och skär varje del till 10 bullar. Ta dem försiktigt och vänd dem i mjöl och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Tack över plåten väl och ställ i kylen för att jäsa över natten. (Vill man inte jäsa över natten så jäs till dubbel storlek, lite jäst gör att brödet jäser sakta men blir mera smaskigt!!)

Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter i 225 grader. Låt svalna på galler!!

LYCKA TILL!!

Fredaaaaaag...

I natt ska Tomas jobba, Viggo ska till sin mormor och William och My är ju hos sin mamma. Vad ska jag hitta på då?? Hmm.. Blir väl ensam vid tvn. Men det gör inte så mycket... Tomas och jag ska ju till hans föräldrar i morrn på lite 'Vuxenparty' Kommer bli superskoj.
Dom är så roliga och snälla... Kunde inte få en bättre familj 'på köpet'.

Så är väl lika bra att jag segar hemma i kväll... Men lite tråkigt.

Hade tråkigt i går också, Tomas var så upptagen med sitt spel. Jag låg i soffan och väntade på att det skulle bli klart, för det skulle gå så fort så! Halv 1 tror jag att jag gav upp och gick och lade mig. Men det gör inget :) Lite långtråk kan jag stå ut med.
Han var nog uppe sent, för han sover fortfarande, men det är ju bara bra eftersom han ska jobba i natt. Tråkigt jag kommer ha. Blä!!
Får väl städa.


Har varit i stallet nu på morgonen iaf. Red inte i dag. I morgon ska jag göra det. Hade jag tänkt.
Tog ner halm och hö så det räcker hela helgen iaf.

Fan va jag längtar till Viggo och Williams bandymatch!! Kommer bli sååå kuuuul att titta!! Och dom ser sååå mycket fram emot det. Gullisar. Dom är duktiga! Ska ta med kameran till nästa träning.

Nä.. ja ska sluta svamla nu... har inge mer vettigt att skriva.
Förutom:

PAYBACK IS A BITCH, bitch!!!!!

En torsdag

I går så skulle Viggo till bandy. Tomas hängde med så vi kunde gå och fika under tiden och sen kolla lite på dom på slutet av träningen, dom ville gärna det :)
Dom ska spela match i februari, fy va skoj det ska bli att titta!

Vi hämtade William hos hans mamma så han också kunde få träna.
Han är så söt.
När vi kom tillbaka till träningen efter att ha fikat en stund så gav han oss en stor kram, lutade sig mot Tomas, höll min hand och tittade storögt på sin pappa, 'Pappa jag vill hem till er'
Men nu är det ju som det är och vi fick säga att det snart är måndag och då kommer dom ju till oss. Kändes långt bort när vi sa det.

Duktiga var dom på träningen iaf. Dom behöver nya bandy klubbor. Ska fixa det innan matchen. Spelar skyddsglasögon beställde jag och dom kom i går, så det har dom iaf.

Senare på kvällen hade jag inget att göra, Tomas satt vid datorn. Jag bakade en kaka. Sen fixade jag mina naglar på ena handen :) De va skoj!! Ska göra den andra i dag.
Gjorde det enkelt för mig och målade dom bara svarta och sen gele, så det håller ju. Risken är väl att jag tröttnar på att ha svarta naglar i ett par veckor men skitsamma. Det är ju snyggt!

 

Nu ska jag till stallet.

 

kramar


Kört fast!

All snö är liiiiite jobbig när det kommer till bilkörning.
Höll på att köra fast hemma när jag skulle i väg till stallet i morse, men kom till slut loss. Bara för att en kvart senare köra fast på uppfarten till stallet :-S
Satt fast så jäkla illa att stallägaren kom och drog loss mig med traktorn. Men det gick bra det med. Hade en Herman kaka i bilen som jag skulle ge till mamma, men jag gav den till honom som tack för hjälpen. Bakar en ny till mamma i dag så får hon den i morgon istället :)

Sen red Sofie och jag, galopperade i full galopp i all snö. Snön yrde bakom oss och hästarna hoppade fram i den ljupa snön. Var helt underbart.


Kom hem, tog lite youghurt till lunch och så ringer telefonen, Viggo har missat skolbussen hem, så bara ut i snön igen och åka och hämta. Pust och stön.

Hanslade lite på en gång och nu är jag hemma igen.
Ska förbi Venessa lite senare när Viggo ska till bandyn. Bli skoooj.

Sen är det Robinson... i kväll... sen hade Tomas något überviktig rymdevent på sitt online spel i kväll från klockan 22, så efter det är det nog som att vara ensam hemma!!!!
Men det gör inget. Vi myste för flera dagar framåt i går tror jag bestämt. Hade sex flera gånger under dagen och kvällen, va länge sen det hände. Alltså länge sen det hände flera gånger på samma dag. Ha!

I morgon ska han jobba... Viggo ska till min mamma och pappa och My och William är ju hos Hanna. Så jag är ensam hemma. Hm.. borde göra något!

Nä.. nu ska jag ta lite kaffe och facebooka


Life is good

Yes!
Inte varje dag man vaknar utvilad, pigg och på topphumör!! Men i dag var det så iaf.
Har haft källarfranska på jäsning över natten så dom åkte in i ugnen nu så att Viggo kan få nybakat bröd innan skolan. Han har dock inte lika lätt att komma upp i sängen som jag i dag!

Tomas och jag hade mysigt i går kväll :) Kollade på Robinson och sen fick jag massage :D
Låg i soffan sen till 12 ungefär, då gick jag och la mig. Tomas som ofta har svårt att somna ville sitta uppe en stund så han blev trött.
Tror jag vaknade till vid 3 av att han la sig. Vaknade av att det kändes som en snögubbe la sig i sängen och slog armarna omkring mig och la sig tätt intill. Hade han varit ute och rullat i snön innan han la sig?

***

Nu är brödet klart. Gött. Varmt nybakat bröd och kall mjölk, mums!

I dag så ska jag till stallet nu på morgonen och rida med Sofie, verkar inte vara snöstorm iaf. Sen har Viggo bandy i kväll klockan 18. Annars blir det lugnt. Lite städ, tvätt och kanske bak som vanligt!

Ska göra ordning Viggos skridskor som han ska ha med sig till skolan.... Hörs senare


kramar


Bilder!

Viggo och jag var till stallet en sväng i dag. Tog med kameran :)

Viggo och Williams söta kanin Vanilj

 

Finaste Shalle står och väntar på att få middag 


Shamans boxgranne och hagkompis Kastanj Pan 'Kajsa'
 

Shalle hade fått ett sår i dag :( Men va ingen fara. 


I lööööv him ska ni veta!!
    

Tankar

Har inte kommit i väg till stallet än. Ska snart :) Antar att hästarna vill komma in lite tidigare nu när det är sånt skitväder. Storm och blåst i timtal är väl inte det roligtaste att stå ute i.

 

I går så red ju Sofie och jag på förmiddagen. Det var sjukt kallt. Fy fan. Men vi red ändå en lång runda, 'Rö-Rundan'. Var supermysigt. Sol men skitkallt. Hästarna hade massa frost i pälsen. Tog en och en halv timme, galopperade över ängar med snön yrande runt. Härligt!

Sen på eftermiddagen var ja ju hos Venessa. Alltid lika kul, fan va skoj vi har. Känns som att vi förstår varandra. En människa, som är 'lite' tjurig på V har kontaktat V's kille och snackat massa goja, endast för att försöka förstöra mellan V och pojkvän. Men pojkvännen vet var tjurisen är för människa så där hade tjurisen inget att hämta. PINSAMT!!!! Verkligen, haha.

Nä hörrni.. nu måste jag klä om till the stall-outfit. I kväll blir det fiskgryta här hemma.


puss på er


God morgon

Usch vad jag är trött. Försov oss lite, men Viggo hinner ändå äta och så innan han ska i väg.
Ja ska nog lägga mig en stund igen när han har åkt. Har ont i huvudet.

Var hos Venessa i går. Det blev många skratt och mycke prat. Var superkul.

William och Tomas var in till sjukhuset och röntgade foten. Får svar hem sen. Men allt gick bra. Viggo var med också, jag fikade ju hos V i stället så jag hängde inte med. Men killarna tycker det är rätt mysigt att göra ngt själv med Tomas, även om sjukhusbesök inte är det roligaste kanske *fniss*

The Padda ville ju följa med men Tomas vill inte sitta i en bil tillsammans med henne fram och tillbaka till norrtälje om han slipper så han sa nej. Då blev hon ju svinsur och skrev ett sms om att det var mitt fel såklart. Att jag sagt att han inte får ta me henne och att jag är så svartsjuk. Haha.
Jag sa inte ett ord om det när han berättade att hon ville åka med, jag tänkte att det där får han bestämma själv.  Herregud, va tror hon. Han vill inte vistas med henne 5 minuter ens, så svartsjuk? Nä du. Haha, det är skrattretande.

Men hon är ju den svartsjukaste som finns, inte jag, jag är sällan svartis. Det är hon som jämt förbjuder sina partners att gå ut, träffa kompisar osv osv osv osv.

Jag  har aldrig sagt åt Tomas att 'Det får du inte!' Herregud, så vill man ju inte ha det. Vilket fängelse.
Men dom bryter sig loss.'


puss på er


Slö!

Yes nu är jag seg!! Ska strax släpa täcket till soffan och lägga mig där! Sen kanske jag tvättar en maskin också, men annars är det slöning hela kvällen! Ser fram emot det


Kanske skriver ngt senare :)

kramar

Tröttis

I går var det en väääääldigt viktig event på Tomas rymdspel. Så han spelade, spelade och spelade.
Jag bakade, bakade och bakade.

Tillslut somnade jag i soffan.
Han sa åt mig ett par gånger att lägga mig i sängen, men jag muttrade bara typ : Nä, jag vill vara med dig, nu har jag väntat så länge på att du ska sluta spela så jag kan lika gärna vänta lite till.
Inte för att det var sant direkt, ville bara påpeka, hahahaha. Sicken liten gnällis jag kan va ;)

Sen väckte han mig sista gången klockan 3 och då gick vi båda och la oss.

Var super trött i morse. Snoozade klockan massa gånger. Viggo vaknade inte heller. Men halv 8 kom vi upp.
Viggo åt frukost och jag gjorde lite kaffe. Nu vill jag helst av allt lägga mig i sängen igen och somna om en stund, men det ska jag inte, då blir hela dagen förstörd.
Ska dricka upp mitt kaffe sen blir det till att åka till stallet och så ska jag rida ut med Sofie.
Sen ska jag fika med Venessa :)


Jag är rätt förbannad på en person, som ni vet. Jag tycker den här personen betett sig jävligt illa och småfolket har faktiskt tagit skada av detta även om den själv inte ser det. Personen skyller jämt och ständigt ifrån sig, alltid är det någon annans fel. Har nog aldrig hört någon som skyller i från sig så in i helvete mycket.
Det är så mycket som är konstigt i beteendet. Och noll självinsikt. Men jag är övertygad om att den här personen skulle må bra av att få diagnos och hjälp. För en personlighetsstörning har den, det är jag 110 % övertygad om. Bombis.
Jag önskar.. att denne kunde svälja stoltheten (det som finns kvar) och söka hjälp. Men det kommer nog aldrig hända. Men så här kan man inte fortsätta. Både för dennes egen skull och dom runt omkring.
I bland blir jag så förbannad så jag tänker väldigt illa och önskar den olycka, men det är egentligen inte sant.
Pga personer runt denne så önskar jag verkligen att den kunde bli frisk och lycklig. Men frisk är nog nyckelordet här.


Nog om det. Back to my tummetott.
Den är fri och lycklig! Ute ur gipset. Det var ljuvligt att tvätta håret och duscha i går utan besvär med gips.
Dock bakade och pysslade jag så mycket i går så jag fick väldigt ont i handleden ( är det inte det ena så är det de andra) men det är väl för att den suttit fixerad i 6 veckor typ, så inte konstigt.
Ska vara lite försiktig i stallet i dag.
Hade tänkt att storstäda hemma i dag... Men det kommer inte hinnas med, för först är det stallet, sen ska jag fika. Sen blir det för sent.
Ska ju laga middag och så, det ska blir fisk gryta eller fisksoppa... Tror det blir soppa för jag har dessutom bröd på jäsning som jag ska baka ut sen.
Frysen fylls med ljusets hastighet av bröd just nu, hehe. Så vänner, förvänta er bröd, jag delar mer än gärna ut.
Sen bakade jag ut min Herman kaka i går. Ska göra en till i dag. Blev bra, men tog typ 5 gånger längre tid på sig i ugnen än vad det stod på pappret. Hmmm... Men god blev den. Ska iaf göra en och ge halva till mamma i morgon och halva till Lena kanske. Eller är det pinsamt? Haha.


Och fan för försäkringskassan :( Inga pengar därifrån än. Vi har ju Tomas lön så vi klarar ju oss så länge såklart, men känns så jobbigt att be om pengar till min häst och så, mat och bensin känns ok, det är ju ändå sådant som vi betalar och använder tillsammans, men hästen är ju bara min hobby och den vill jag verkligen betala själv. Men jag sa ju att jag kommer betala tillbaka så fort pengarna kommer och han sa ju att jag absolut inte behövde oroa mig för det. Men ändå, gillar inte att behöva be om pengar :( Men samtidigt så var ju itne det här riktigt mitt fel, och pengarna kommer ju säkert snart, jag skickade ju in papprena till FK samma dag som jag fick dom, fyllde bara i och postade, så jag har ju gjort det jag kunnat. Ska ringa i morgon dock igen och kolla med dom. Så jag vet iaf. Vet jag att dom kommer i nästa vecka tillexempel så är det lugnt.. då kan jag vänta tills dess med att betala bonden för min halm, så slipper jag be Tomas om pengar till det. Stallhyran har jag till, fick lite från jobbet ju. Har betalat bilförsäkringen för ett halvår också, den va ju dyr :S Men då har jag gjort rätt för mig vad jag kunnat iaf, för den är ju min och Tomas tillsammans. Så det känns bra!

Men när FK gör så här, hur hade dom tänkt att man ska klara sig? Tänk om jag inte haft Tomas? Jag måste ju ha mat och så till Viggo liksom? Nu har jag snälla föräldrar som jag vet ställt upp att låna ut lite så jag hade kunnat betala räkningar och mat. Men dom som inte har sådan tur då? Kanske inte har sambo och inget kontaktnät och så ett par ungar på det som behöver mat osv. Själv kan man ju klara sig på nudlar en månad i värsta fall, men så kan man ju inte göra mot sina barn. Men man måste ju betala sina räkningar!

Fan va jag svamlar på. Nu måste jag byta om och ge mig i väg. Sen som vanligt.

kram på er


Kväll!!!

Jag är glad!!

I morogn ska jag rida med Sofie på morgonen och sen ska jag träffa Venessa!!
Kommer bli en toppen dag.


Är förundrad hur vissa människor håller på. Hur länge ska dom orka? hjälp.

Tummen är fri!!

Äntligen har jag fått tagit bort mitt gips!

Läkaren frågade hur det gått och så, och allt såg bra ut. Han frågade också hur det gick  att vara sjukskriven, och jag sa att det gick väl ok, men det var jobbigt att inte kunna hålla på i stallet som vanligt.
Då tittade han på mig med ett stort leende och utbrast: Men ridit på hästen har du väl förstås gjort ändå??

Haha, jag var ju tvungen att erkänna att de hade jag ju gjort. Men med en hand.
Han sa att visst kan man ta lite risker, men jag måste vara försiktig, senan ska fortfarande inte belastas, då kan den gå av. Det betyder att jag inte får bära med den handen eller dra i något osv.
Men det ska jag väl klara!

William och My är hos sin mamma så när jag kom hem var bara Viggo och Tomas här. Nu håller vi på att göra hemmagjord pizza!! Mumselimums!!


En jobbig sak är att mina pengar från försäkringskassan är förenade :( Så är i princip superfattig. Fick lite från jobbet, men det måste jag betala stallhyra och försäkring med. Vi klarar ju oss på Tomas lön ett tag, men jag vill ju inte be om pengar så jag hoppas verkligen att dom kommer snart! Ska ringa på onsdag och kolla med dom om dom inte hör av sig före. Vill åtminsonde veta!!!


Ska till stallet i kväll och kvällsfodra, så mockar och det då. Sen ska jag rida med Sofie i morgon!
Sen ska jag också baka ut min Hermankaka i kväll! Den är mumselimums!


kram på er alla!!

En kul grej och en skrattretande grej.

Jag börjar med den kuliga saken.

Tomas var visst lite disträ när han skulle ställa in mjölken i kylen, han ställer in mjölken och stänger kylen, problemet var bara att han fortfarande hade handen inne i kylen, så pang, smällde dörren rätt på armen. Varpå han högt utropar: Men vad gör jag??

De va fan skitkul.

En annan sak, som är mest skrattretande hände nyss. Williams mamma smsade Tomas och frågade om han kunde köra henne till sjukhuset med William på tisdag, han ska ta en plåt på foten. Inget konstigt. Det är alltså hennes vecka. Och hon orkar väl inte ta bussen. Tomas kör ju gärna William, men inte henne. Så då får hon allt stanna hemma om hon inte orkar ta sig själv.
Måste vara jobbigt att inte klara sig själv, utan måste va beroende av andra hela tiden.

Har varit lugnt här hemma annars. Jag har tvättat, städat och bakat. Sista bröden är i ugnen nu.
I morgon bitti ska jag i väg till sjukhuset och ta av gipset, tjoho.

Red i dag också, på travbanan. Den är plogad och superfin att rida på. Shalle var sjukt duktig och jag kände tävlingssuget komma farande. Jo, så några tävlingar tänker jag hinna med i år. Ska bli skoj.

Nä.. nu ska jag kolla brödet. Sen är det snart sovdags för mig.

puss på er alla

Vätö i bilder

Tog inget kort på huset från utsidan! Dumt... Haha.
Men här är insidan iaf, det mesta :)

Köket, håller på att renoveras lite, ska kaklas :)

Vardagsrummet



Alla små söta sovrum



Söta barn, glada att få åka ut till landet :)



Utelek!!
Havet och båthuset, alla bilder är vyer från verandan. Underbart.



Sen fikar vi!
Ny bakade chokladmuffins med chokladbitar och nötter.



Legobyggandet



Resultatet



DS spelande



Williams nalle sitter på tork vid elementet



Mys nalle som hon faktiskt fick när hon föddes av mig.



Till lunch blev det Igelkott, en favorit. haha




För tillfället nu så håller jag på att baka nya muffins och surdegsbröd. :)

kram på er


Mysmiddag

Nu har jag, Tomas och barnen ätit middag. Fläskkotletter, pommes, bea, tända ljus och coca cola ;)
Gött va det!

Efter ett tag har vi fikat, ätit chokladmuffins som jag bakat, kaffe och ännu mer cola.

Nu sitter jag ensam, Tomas och barnen är nere i båthuset och bastar. Pga mitt gips så kan jag ju inte basta, så jag kollar på Robinson istället.
Längtar såååå tills jag ska ta bort det här jävla gipset på måndag. Det är smutsigt och luktar lite surt, bläääh.

Vi kommer åka hem på dan i morgon, bestämmer imorgon om det blir före eller efter lunch. Tänkte vara hemma innan hästarnas insläpp iallafall och det är vid 16. Sen är det ju skönt att komma hem i tid, ungarna ska ju till skolan dagen efter osv.

Ja.. jag har inte så mycket mer att skriva.

Jag är lycklig.

Nu ska jag duscha... sen ska jag unna mig ett glas vin.

kram

Rastlös? sexbrist :(

Ja nu är vi ute på Vätö som sagt... Har varit vaken några timmar. Nu börjar rastlösheten komma krypande, hehe.
Men jag ska inte åka i väg någonstans! Jag ska stanna här och ta det lugnt! Därmed basta!!


Är jävligt trött på mitt gips. Gummisnodden som håller ner tummen gick av och så gick en annan grunka sönder, så eftersom jag ändå ska få ta bort det på måndag så skiter jag i att göra en ny snodd.
Vilket betyder att tummen är 'lös'.
Den är i samma position som förut, ganska nerböjd. Men om jag inte tittar på den, utan bara försöker känna den, så känns det som den stretar bakåt/uppåt. Känseln är helt fucked up, försöker ta i saker, lätta saker, kanske typ en penna. Men kan inte greppa. Alltså, känns helt sjukt.

Blir intressant att se vad dom säger på måndag när jag ska dit.
Råkade duscha hela gipstet i går också, haha, så det behöver verligen ett byte. Sen har ju handen och handleden smalnat av gipset så det är för stort och väldigt obekvämt.
Är väldigt jobbigt att sova.


Sen hade man ju sett fram emot en uppsexad helg. Helt klart. Tomas har ju jobbat i fyra nätter så vi har haft dåligt med tillfällen och jag har varit stressad och uppochner i humöret.
Men nu!! Jihoo. Nu skulle de sättas fart!!

Men, jag var på andra pillret på andra veckan. Glömde ta det i går morse och glömde sååå klart pillrena hemma. Och då får jag mens på kvällen. VA FAN!!! Hur kan den komma så fort????? :-S AHHHRGGG!!
Hur är det möjligt??? Min kropp måste vara ständigt beredd på att få mens. Hur kan det vara så? Jävla skitkropp.

Som tuuuur va han vi snika till oss en snabbis i ett gömsle på dan. Hahaha.

Jag vill inte ha mens. den är dum. Buuuu för mens. Jag vill operera bort den. Jag hatar den väldigt intensivt. Ja skäms på den, förstöra min helg på det här viset. Får knulla i duschen. Den ska inte vinna!

Hm. nu känns det genast bättre. Ska ta lite kaffe.


puss på er.

Sköna helgen

I går kväll kollade vi på Let's Dance (som jag tycker suuuuuger, men GO BIRRO) med barnen, fast dom satt mest och spelade DS. Sen dog typ alla ds och vi hade bara en laddare med, klockan var rätt mycket, alla barnen trötta, så speltokige William bröt ihop fullständigt när han inte kunde spela mer och tyckte att det här var hans livs värsta dag.
Måste le lite åt det, eftersom han haft jättekul och varit jätteglad ända fram tills hans de slocknade klockan 22 på kvällen, hihi. Han var ju jätteglad att åka till Vätö med.


Sen la dom sig strax före 23 och somnade omedelbart.
Jag och Tomas myste i soffan och la oss strax före klockan 1.

Tomas vaknade tidigt och barnen vaknade en timme efter, runt 8. Så han gav dom frukost så jag fick sovmorgon :D

Klockan 10 så kom han dock in och kröp ner i sängen och väckte mig, jag gillar att vakna så <3


Jag har tagit kort och kommer ta mer, men har inte sladden med mig, så ni får vänta tills i morgon när vi kommer hem med att se korten.

Ska ge barnen lunch snart, sen ska vi gå ut :)

kram på er!

Nu åker vi till vätö!

Yes, nu drar vi till vätö och myser :)
Ska försöka ta lite bilder.

kram på er och hoppas ni får en toppen helg.

bildbröd



Lantbröd!

Lantlolla!



Ha en bra dag kompisar

Shit

I bland vill jag bara vara så totalt ärlig. Om mig själv. Men det är svårt. Att skriva om sina dåliga sidor. Och nu menar jag inte dåliga sidor typ likamed morgon trött, utan dåliga sidor.
Man hör ju aldrig om dom från andra. Börjar tro att jag är den enda som har det. Alla, inklusive jag själv, pratar bara en massa om andras dåliga sidor.
Vet man inte om sina dåligheter? Förtränger? Eller har ni inga?? :-O

Jag är en bra person i många avseenden. Men i många sätt är jag dålig. Jag försöker bättra mig. Verkligen, men det är svårt :-(

Mitt barn.. det är honom jag tänker på. Jag är inte världens bästa mamma :( Jag har ganska dåligt tålamod, är inte så stresstålig utan att bli irriterad. Jag önskar verkligen att han växer upp och blir en fin människa, som uppför sig, är kärleksfull mot andra och är lycklig.
Jag är sååå noga med att han är snäll mot andra och ska respektera och lyssna på mig.
Detta har gjort att jag nästan känner att jag gått för långt, jag har vissa regler och sånt som jag tycker är viktigt, och i bland håller jag på dom så jävla stenhårt så att Viggo blir frustrerad, jag är snabb med att vara framme och säga i från om han är dum eller så mot ngn av sina bonussyskon. Han kommer liksom aldrig undan med något.

Fattar ni? Jag vill så mycket för honom, men det blir fel. Han känner sig kritiserad och övervakad nästan. Fan. Eller fan jag svamlar, men jag vet inte hur jag ska förklara. Jag måste chilla lite, tagga ner, slappna av!!

Ah.. jag vet inte om ni förstår... Det är ju det att han så sällan kommer undan med bus och sånt... jag måste tagga ner, han är bara ett barn, och kommer bli världens bästa pojke även om han inte blir tillrättavisad just varje gång när han gör något dumt/bus/bråk.

Han är så hjälpsam och mån om mig. Hello Kitty tofflorna han köpte till mig i julklapp var verkligen utvalda med kärlek. Ett år fick jag örhängen med hjärtan på, han hade stått i smyckesaffären och valt i en halvtimme, stackars kassörskan hade fått visa upp hela sortimentet innan han var nöjd.

Han åker ofta till sin morfar och hjälper till med att skotta snö, bära ved osv osv... Han är så duktig. Verkligen.

jag måste slappna av. Han måste få göra sina misstag.

Fredag...

Har varit i stallet, red ut med Frida :) Hade inte tänkt att rida, men sen när jag fick sällskap så gjorde jag det ändå.

Håller på nu att baka surdegsbröd. Och facebookar.
Ev åker vi till vätö och stannar över helgen, ska se om jag kan få ngn att ordna till shalle i morgon, men brukar inte vara ngt prob.

hörs senare.

kram

kväll

Nu så tar jag kväll :)

Har kört Viggo och William till bandyn och fikade med Venessa under tiden :) Va skitkul!
Kom hem för en halvtimma sen, har gjort fattiga riddare till ungarna som kvällsfika och nu kollar dom klart på Halv åtta hos mig.
Jag ska in i duschen, mysa med Tomas innan han ska jobba... Och sen så ska jag väl glo lite tv!

kram på er

Nu sticker vi i väg och åker pulka

Yes, hämta My i skolan, dumpa av barnen i pulka backen medans jag släpper in hästarna och sen tillbaka och åka lite själv :D Synd bara om jag ramlar och eftersom min skadade hand är innanför jackan så kan jag inte ta emot mig, så då kommer jag ju krascha på ansiktet. haha.

Sen har pojkarna bandy i kväll! Det längtar dom alltid till!

Hej hopp på er!!!

Ridtur...

Har varit och ridit med Sofie och Frida. Va superskoj, som vanligt :)

Sofie säger att det ända jag pratar om är Sex och Hästar. Ja, inte tillsammans då.. men, haha. Ah, kanske stämmer.

Nu sitter jag med Desktop defender på fb. Helt hooked. Mest för att jag vill slå Tomas highscore. snart!

Bakning på natten

Japp, i natt bakade jag.

Råglimpa i ugnen

Rågkakor på jäsning



Två surdegar, den ena ska bakas ut i dag, den andra om två dagar





Sko inferno i vår ofärdiga hall



Nu ska jag åka och rida... Sen måste jag handla mer mjöl. Det tog slut. Har lovat att baka muffins i dag.
Sen blir det fisk med äggsås och potatis till middag.

kramar


Fan

ja e trött. Men ändå så rastlös. Och lite tjurig. Men tjurigheten kommer från tröttheten. Rastlösheten för att jag inte gjort ngt kul i dag. Bara farit omkring typ. Blä.

Tomas jobbar i kväll. Men jag kommer väl ändå kanske somna tidigt. Eller så ska jag baka. Jag får se.

'Jag kommer aldrig ha ett ord mer att säga till dig' smset.

Om man skriver så här till någon... Ber man den om skjuts ett tag senare då? haha.
Jaja, detta fick jag i höstas. Sen har vi inte bytt ett ord. Sen ber människan om skjuts??? :-O

Så här skrevs det från hennes sida: ( jag svarade inte ens)

Kan ju avsluta det här med att säga att Du inte är så smart du. Du kommer inte långt med att ha ett beteende som du har. Du säger själv att problemen ligger hos dig och det gör det verkligen. Ryck upp dig. Vet nog vad som försigår i ditt huvud kan jag säga. Efter att du nu tappat din mask så kommer jag aldrig ha ett ord att säga dig. Du förstörde allt bara för att du har problem med dig själv. Nu kan jag säga att ingenting kommer bli likadant längre och det har du väl förstått. Tragiskat att se på osäkra personer som dig. Lycka till med allt verkligen. Sätt inte så höga krav på dig själv, Du vet, det är inte lätt att försöka nå upp till min nivå. Du kommer aldrig nå hit. Vet exakt  vad du pysslat med hela tiden. Jag är inte dum. Tom en 9 åring ser vad du håller på med. Du är nog inte frisk. Nu hörs vi inget mer. Fy fan va skönt.


Trots att jag inte svarade på detta så fick jag ännu ett liknande sms.

Det hon skriver att jag sagt att problemen ligger hos mig är när vi pratat om att jag varit deppig (som ni också kunnat läsa på min andra blogg, vanligt depp lite då och då som jag får i bland) och jag sa att det inte beror på någon direkt utan mig själv. Det försöker hon ju använda emot mig då, som i det här smset. Haha.

Hennes nivå? Hon som inte kan hålla ett förhållande vid liv, varken vänner eller pojkvänner/sambo.
Ingen står ut me henne.

Jag tycker synd om henne. Det är något fel.

Sök hjälp!




Stress

Har varit till stallet, hämtat My, hämtat Viggo och Samuel. Hem, laga mat. Snart stress äta, sen tillbaka till rimbo med samuel och My ska på friidrott. Sen vet jag inte om ja åker hem emellan eller om ja ska va kvar. För det är ju en och en halv timme. Sen ska jag kvällsfodra i kväll me :/ Men kanske ska göra det efter... Men blir lite tidigt. halv 8.

Men får nog bli så.

kram

Onsdag!!

Ja fan va dagarna går. Helvete.

I går iaf så gjorde vi kyckling paneng till middag. Barnen äter med kina pinnar :) hihi.
Sen åkte ju Tomas och jobbade.

Sen så pratade han med barnens mamma om att byta barnen på måndagar istället för söndagar och det gick bra! Det blev jag glad för. Roligare för barnen också. Skönt att det funkade bra.

Sen ville väl hon att vi skulle ha barnen en del nästa vecka, var väl trubbel i paradiset, Vi har ju haft dom i flera veckor nu och hon typ 3 dagar, men det gör absolut inget, vi har dom så mycket vi får. Men jag vet att barnen tycker det är lite jobbigt när man ändrar hit och dit och dom inte vet vad som händer. Men men, inte mycket att göra åt.

Usch jag måste bli bättre på att ta kort. Det är inge kul utan kort.

*paus*

Så nu har jag fotat!!

 

Mitt hår är inte lockigt längre :( blev så efter blonderingen, men nu när jag är brunett igen så hoppas jag att det kommer nya lockar efter att det slitna håret växt ut. Måste toppa ordentligt :( jag som vill ha långt.


haha, jag märkte inte att jag hade byxorna uppknäppta, haha, men det är svårt att knäppa byxor när tummen är öanvändbar :) så dom är oftast öppna, haha. hemma iaf.


Den här smeten är en Vänskapskaka, Herman. Här är instruktionerna. Vill ni ha en Herman så säg till, jag delar den i helgen. Den är sjukt jävla god. Och det är en kul grej!! Punkt 9 förklarar lite. Jag har fått min av Sofie.



Bild från Grönan, den är oslagbar, kolla William, hahaha.



Åh titta den här, Viggo 3 år. Fy fan, rent ut sagt, så söt. Jag dör! Den här bilden är ren glädje. Älskade unge!!!

 

Sen kom William från skolan nyss :) Så den sötisen fick me vara med på kort. Viggo skulle hem med en kompis efter skolan och My slutar 14.45.



William och jag ska åka och hämta My sen, tar med snowracerna, sen får dom åka i baclen medans jag fixar ordning till Shalle. Blir perfekt! Förena nytta med nöje!
Ska försöka hinna med att åka pulka efter hästen i helgen med dom, det skulle dom tycka va svinkul.

Nu ska jag facebooka lite :-)


Stolthet??

Ja den kan ju ställa till det i bland. Men sen finns det ju vissa som inte har någon stolthet alls, och det är fan ännu värre.


Iaf, Jag var förbi Paddan för att plocka upp en sötis. Och paddan hade bråttom. Och frågar mig och skjuts till bolaget. Hahaha. Kom igen liksom!!

Paddan har ju gjort klart för mig att hon aldrig någonsin skulle prata med mig igen. Men nöden har ingen lag sägs det ju ;)

Ja jag vet inte, hade jag sagt så till någon, så hade jag aldrig bett den om en tjänst iaf. Haha. Men jag lät henne åka med. Man ska vara snäll mot dom i nöd tycker jag och dom mindre lyckligt lottade, mot dom som inte fattar bättre och dom som är lite efterblivna.

Följ med på tur!

I morse åkte jag till stallet. Har dokumenterat!!

Mys snögubbe på vår tomt

Oanvänd bil och ny bil :D Gissa??



Shamans bästa kompis Shaman!! Haha, fast min Shalle heter ju Shaman el Alt och vita Shaman heter Ninjas Shaman :)



Sofie och hennes 4 åring Akridessa, e Akribori.



Akridessas mamma, Dressed in black, fullblod.



Dagens ridsällskap, Sofie och 3 åriga Sagriffa.

´Shalle balle



Stallhund Donna



Snart på väg!


Skynda!



Sagriffa har bråttom i väg och hinner iinte släppa upp Sofie


Sötis

En av alla 100 tals ridvägar här

Sagriffa hänger med

Sista biten brukar vi hoppa av och gå

Sen lunch i hagen

Shamans dörrskylt som han fått av my

Vår kaninunge <3

Och bägge :)


Allt för nu :) I'll be back later!!
puss


Fikat!!

Japp, i dag har jag fikat med Lina. Och träffat hennes fina jycke Ior.
Va jätteskoj som vanligt. Är väldigt glad att vi återupptagit kontakten!!

puss på dej Lina!!

Annars har jag inte gjort ngt särskilt. Tomas ska snart jobba, sin första natt av 4 :(

kramar

Fika

I dag ska jag fika med Lina :D Jihoo.
Blir kul.

Hade lite svårt att somna i går, var så rastlös. Ville gå och sova, brukar funka fast jag är så där, men inte om jag måste gå och sova själv, för Tomas ville sitta uppe.

Låg i soffan ett tag, nerbäddad under täcke, men tillslut så somnade jag i sängen. Själv. Men vet inte vilken tid, men inte alltför sent. Ett på natten kanske. Tomas la sig klockan 3. Va visst något viktigt event på Rymdspelet ^^

Hm... jag ska inte åka till stallet nu, ska ta lite sovmorgon. Så tar jag stallet på vägen hem från Lina sen.
Tomas ska jobba fyra nätter nu så jag kommer vara ensam hemma på kvällen :( Blä! Men men... går ju bra. Antar jag.

Nä nu ska jag se till att barnen kommer i väg till skolan.

kramar

Söndag

I dag var vi ju hos farfar. Han var så glad och det var jätte trevligt.
Innan det var vi hos min syster och hon och petra hade ju shoppat lite åt ungarna i thailand.

Det här fick dom

Viggos tröjor, han gillar rosa :)

Williams, Ed Hardy tröjan är skitsnygg, sånt linne vill jag ha!



Mina linnen, ja, jag fick också :D Älskar såna här lite slappa linnen

  

My som älskar Hello Kitty fick detta :)

William och Viggo fick ett varsitt halsband också.



Sen fick dom lite smågrejer som pokemonkort, myntbörs, klistermärken och lite sånt.

Viggo och Will fick såna här 3D underlägg. Rätt coola, men syns ju inte på bild.



Nu håller ungarna på att kvällsfika och ska snart sova.

Tomas och jag ska slappa i soffan till En annan del av Köping. Ett riktigt kanonprogram!


Kalas i dag

Jaooo.... Nu ska jag fixa frulle, duscha och göra oss i ordning för 90 års kalas. Gamla farfar <3

Hade så svårt att komma upp i morse, tänkte åka till stallet tidigt, men så blev det ju inte nu. Men strunt samma, tar det snabbt på hemvägen.

William och Viggo har rusat omkring och skrikit och varit halvvilda hela morgonen så jag har skickat ut dom att leka. VIggo vill gärna vara ute, men William vill aldrig gå ut, men om man lyckas övertala honom så har dom alltid jätteskoj. Nu gav jag dom inget val, var så trött på att spring och gapande :)

Men nu när jag tittar ut så ser jag att dom springer omkring och gapar och leker i snön, så det var nog bra gjort av mig :)

Snart ska jag i duschen. Måste duscha i tid så håret hinner torka. Kan inte föna det, då förvandlas jag till Ronja Rövardotter.

kram

Funderar

Känns lite bättre nu.
Har legat i fred i sängen och läst lite och skrivit dagbok. Är skönt att vara lite i fred i bland helt klart :)
Har lite saker att tänka på och har en del som jag oroar mig för också :-/ Men är nog bara att låta tiden gå och se hur saker faller ut istället. Jag kan ändå inte göra något tror jag.

Barnens mamma vill byta vecka igen som sagt, och det får väl gå bra. Spelar egentligen ingen roll. Men hon vill byta så att vi byter barnen på söndagar i stället för fredagar. Vilket jag inte gillar.
För det första är det ganska skönt att byta på vardag för då kan dom gå hem till den dom ska efter skolan så man slipper skjutsa och så vidare. Men mest känns det dumt på söndagar eftersom man gör saker på helgen. Och så ska dom i väg på söndagen klockan 13, då kan man ju inte göra något eller om man åker bort osv och kommer hem lite senare. Blir så hattigt. Bättre att ha en dag som funkar bra att byta så barnen och vi vet att den tiden och den dagen kommer dom. Punkt.
Blir så krångligt annars. Helgen är ju så rolig, man passar ju på med att göra grejer liksom, men då har man bara en helgdag och möjligtvis en halv.
Även om man kan komma överrens att nu ska vi bort i helgen så dom kommer senare än vanligt till dej så känns det onödigt. Och eftersom vi inte kommunicerar vidare bra med varandra så känns det som att man vill slippa krångla mesta möjliga!

Vi får se hur det blir. Jag vill heller inte lägga mig i, men samtidigt är det mitt liv och min familj också. Så även om det inte är min biologiska barn så måste jag ju ändå få ha en åsikt.

Men Tomas får höra och se om det går att lösa på ett bra sätt. Hon vill ju byta av en anledning, så vi får se om man kan lösa det så alla blir nöjda.

I morgon ska bli en skojig dag.

Mina systrar har kommit hem från Thailand och har presenter till barnen så vi ska ses hos syster Jojjan i morgon klockan 13 så ska dom få sina saker :D Det blir skojsigt.

Sen klockan 14 ska vi alla åka till farfar, han fyller 90 år :) Vi har köpt en digital fotoram och lagt in massa bilder på barn och barnbarn och barnbarnsbarn. Blir nog en bra present :)

Sen ska vi väl handla lite på Willys när vi ändå är i norrtan. Blir till att fixa Shalle på morgonen!

Nu är det snart dags för Robinson!

puss på er!


så tråkigt

jag har :(

Dåligt humör??

Jo, är på lite pissigt humör.
Har varit på ett strålande humör sista två dagarna och i går hade Tomas och jag det jättemysigt.
Vi lagade lövbiff med pommes tillsammans med Viggo och tog en öl. Tog ett par till öl när Viggo lagt sig. Satt uppe några timmar och pratade och hade skoj.

Pratade ordentligt om hund. Och hund kommer det bli. OM My klarar pricktest på hund. Vi är inte säkra om hon prickades på det eller inte, vet att dom testade katt och häst, fick utslag på katt ju. Men prickades hon för hund och klarade det eller är det inte gjort? Det ska kollas nästa vecka iaf.

Mitt hjärta kommer gå sönder om hon visar mot hund. Men inte mycket att göra.



Sen i dag skulle barnen komma hem. Det är ju alltid skoj. Åkte och hämtade My när jag skulle till stallet. Sen åkte vi till stallet tillsammans och sen hämtade William som var hos en kompis på hemvägen.

I morgon tänkte jag försöka låna Dyrbest och låta barnen åka pulka efter honom. Det är ju bara sååå kul, det kanske är en grej som tillåme Tomas skulle uppskatta, fast det är en häst inblandad.

Nä.. nu måste jag ta ngt att dricka. Sen en cigg. Sen vet jag fan va jag ska hitta på. Vill åka och fika eller nåt, orkar inte sitta hemma och glo. Eller kankse är bäst..
Eller jag vet inte.

Jag piggnar nog till snart och blir mitt glada vanliga jag igen.

Nu tar jag fredag

Nu har det inhandlats lövbiff och ett par öl :)
Blir myskväll! Ska snart äta, sen blir det Lets Dance.

Var snabbt förbi stallet och sen affären och sen förbi Venessa med kontrollen till tvn som jag glömde i går :/ Tog en kaffe, lite för många cigg och skvallrade vidare ohämningslöst! haha

Nu ska Tomas och jag fixa klart maten. Sen mysa.


Ha en bra fredag allihopa!!
kramar

Wrooooom

känner mej på sjukt bra humör. Jihoo!!



jag och Nilah!!


Åt sötungen



Nu ska jag snart i väg... stallet, handla och sen förbi venessa med tv kontroll grejen.

i dag

kommer svärmor och Tomas faster. Alldeles strax. Så Tomas springer runt och städar. Juvligt. :-D
Brukar han aldrig göra.

Jag har en del att stå i i dag... Åker väl in och handlar innan Viggo kommer från skolan antar jag... Hmm.. kanske får åka själv, så kan jag stanna föbi hos Venessa på vägen hem. Men så jobbigt att handla själv!! haha! Jag har blivit en slööööis.

Måste förbi stallet också men i dag ska jag inte rida. Red ju i går, men i dag har jag inget sällskap och är väl dumt att rida ut själv med dum-tummen. Men jag kan sadla själv!! Med en hand. Jag är bra!!! Wohooo.


I går kväll var jag sjuuuukt rastlös och på sjuuuukt bra humör, helt hypad. Synd att jag inte var städsugen, då hade Tomas sluppit nu ;)

Mysfredag

I dag så kommer Tomas mamma och faster förbi på dan, så vi måste städa lite, haha. Nä, det är rätt ok här, men man vill ju att de ska vara lite fint :)
Sen ska jag väl till stallet och så ska jag föbi Venessa med kontrollen till tvn som jag glömde :-S

Sen ska vi handla lite i kväll. I går när vi såg på tv så blev vi så jävla sugen på en köttbit med bea och pommes, så det ska det bli i dag :) Tar väl en kall öl till det.

Viggo ska ha med sig kompis i dag från skolan. Får väl fixa stall och shopping innan det kanske. Ah får se :)

Sen kommer My och William hem i morgon :) Sen på söndag så ska vi till min farfar. Han fyller 90 år!
Nä... jag måste ta ngt och äta tror jag.

Ska bli en skojig dag  i dag!!

kramar

Venessa

Japp, vi träffades i dag. Vi har börjat som bloggvänner kan man nog kalla det och sen var det en gemensam faktor, man kan säga en apa, som har fört oss ihop till att velat ses.
Och det var riktigt jävla kul!!!

Tack för det Venessa, jag kommer förbi med den där tv grunkan i morrn!!

kram

Jag älskar Tomas

Han är den bästa sambon som finns!!

 


Facebook

Jag är fast. I facebookträsket.

Jag har följande spel på fb.

  • Petville
  • Farmville
  • Farmland
  • Cafeworld
  • Hug me
  • Rollarcoster Kingdom
  • My aquarium
  • Farm pals
  • My zoo
  • My Garden
  • Top restaurant

Hmm. Det va nog alla :D


Torsdag

Vi hade jättemysigt i går kväll sen.
Låg och kollade på tv, sen låg vi i sängen och myste. Men vi kunde inte somna och så blev vi hungriga, så vi gick upp och åt fil och varma mackor, haha.

Sen kollade vi en halvtimme på en film, sen la vi oss igen och jag somnade ganska snabbt.
Så jag är lite trött, klockan var nog iaf halv 3 innan vi la oss sista gången.

Nu ska jag till stallet om en timme. Ska rida med Sofie. Sen hem och ta det lugnt.
My och Williams ska hem till sin mamma i dag efter skolan, egentligen ska dom dit i morgon och vara där en vecka. Men nu vill hon byta vecka igen, är väl 5 gången nu sen i somras, men går väl bra, så nu ska dom dit i dag och sen ska dom tillbaka till oss på lördag och vara kvar till nästa fredag.
Sen byter vi varje fredag som vanligt.

Sen i kväll så har Viggo bandy klockan 18, då ska jag träffa Venessa under tiden. Det blir kul :D

Måste gå ut och sätta i motorvärmaren i bilen så jag inte fryser ihjäl på väg till stallet... sen blir det lite kaffe.
Sen åka :)

kramar

Trötter

nu så känner jag mig mest lite trött och seg. Lite ledsen, men nu gör Tomas sitt bästa för att muntra upp mig.
Men han hade tydligen viktiga saker för sig med sitt internet rymdspel me, så han har inte mycket tid för mig.

Nu vet jag inte om jag vill gå och sova... eller om jag vill sega en timme till vid tvn.

Ska rida i morgon bitti med Sofie. Sen på kvällen ska jag fika med Venessa. Det kommer bli kuuuuuuuuuul, känner jag mig helt säker på!


Nä... nu stänger jag ner en stund.

sov gott alla!

kram

Ångest

Får jämt bakfylleångest. Spelar ingen roll om jag har gjort något dumt eller inte, får ångest ändå.
Nu var det ju väldigt harmlöst i går. Och bara med kära vänner. Men iaf... Lyckades ju iaf med att göra Tomas besviken :(
Det är ju det som svider. Men å andra sidan har ju han gjort mig besviken i bland, bett om ursäkt och sen har det ju varit lugnt. Man kan ju inte vandra genom hela livet utan att göra några fel. Han har ju sagt nu att det är ok, jag har ju sagt förlåt. Och jag vet att det är lugnt nu. Men iaf... känns så dumt. Gillar inte känslan att jag gjorde något som han tycker känns jobbigt.

Men men, jag får nog sluta älta det där, han ältar det ju inte. Det är ju bra nu, alla gör misstag och det var inget allvarligt.

Sov länge i dag hur som helst, lagade middag, falukorv i ugnen med potatismos. Sen körde jag hem killarnas kompis och tog med mig My till hennes friidrott samtidigt. Handlade lite på konsum, mjölk, youghurt, chips, dip och choklad. Åkte förbi Sofie, hämtade min mössa och scarf som jag glömt där. Sen hämtade jag My och vi åkte hem.

Ungarna har fått kvällsfika och nu har dom lagt sig. My ligger och läser en stund. Jag sitter här och känner mig ledsen, men det kommer vara bra i morgon. Ska duscha, sen lägga mig i soffan med mina chips. Vill egentligen vara ensam. Eller inte... då hade jag väl haft ännu mer ångest. Skulle vilja vara ensam i rummet, med Tomas i rummet brevid. Men jag har ju ingen lust att lägga mig i sängen med chipsen, haha, jag vill ju kolla på tv.

Fan jag är så crazy i bland... haha. Men men, det är ju jag :)

Åh hjälp...

Jag åkte hem till sofie i går kväll. Åt middag där och drack lite vin... eller ja, rätt mycket vin.
Vi skrattade nog nonstop hela kvällen, fick ont i magen av alla skratt och vi hade så jävla sjuuuukt kul alltså. Herregud.
Tomas hämtade mig på natten och jag var ordentligt tankad. Jag skäms lite i dag till och med.

Skulle rida i dag men mår inte tillräckligt bra för att köra än så hoppar över det i dag tror jag. Åker förbi stallet lite senare och mockar. Ska ändå köra My till friidrotten klockan 17.30. Så det blir bra.

William och Viggo har kompis här i dag. Men William och Tomas åkte i väg nu, William har en läkartid, han har haft väldigt ont i foten till och från. Jag tror att det är växtvärk, även så doktorn, men dom skulle kolla upp det ordentligt iaf och det är ju bra, man kan ju ha fel helt klart!
Hoppas det går fort så han hinner hem och leka med kompis och Viggo en stund.

Shit jag e bakis. Ska ta lite kaffe och kolla på tv tror jag.


Fan jag tror jag gjorde Tomas lite sur i går... eller besviken rättare sagt kanske. Hm.. jag vet inte. Får väl prata om det i kväll. Men är ju ingen fara.. men ändå. Jag gillar inte känslan. Men det kommer lösa sig. Va ju ingen stor grej, jag blev bara lite dum i huvet av vinet.

Nu så..

är jag hemma i från stallet. Red med Sofie och en kompis till henne. Var jätteskoj. Är så kul att rida i snön!
Går bra att rida bara med en hand. Det ända jag oroar mig för är att om jag ramlar av så har jag ju den skadade handen innanför jackan väl förankrad, så den gör jag ju inte illa, men jag kommer ju heller inte kunna ta emot mig så då ramlar jag väl platt fall på ansiktet eller nåt!! Haha.

Åkte hem vid halv fyra och hämtade My på vägen hem. Hon har börjat på kör :-)
Sen hade jag lovat My att hon skulle få göra maten i dag, och då ville hon göra pannkakor. Men det kan ju vara rätt svårt, men gjorde tjocka, amerikanska alltså, mycket lättare. Så det gick jättebra.

Viggo och William dukade bordet och dom åt och var såååå snälla och glada mot varandra vid middagsbordet. Ämnet dom pratade om var hur goda pannkakorna var och så om pokemon.

Jag har bara tagit lite youghurt, jag ska ju äta hos Sofie senare i kväll och dricka lite vin och cider :-D Tjoho. Ska bli kuuuuul. Bara sitta och ta det lugnt och snacka massa skit. Linnea kommer dit också, och Sofies kompis Bella från sthlm, så det är kul.

Nu ska jag ta lite kaffe tror jag... Sen blir det väl till att hoppa i duschen och åka i väg. Har ingen brådska, lovade att vara där senast 19. Men vill inte komma sent, och vill inte stressa :-)

Sen kommer Tomas och hämtar mig senare. Skönt att vakna i sin egen säng.


puss och kramar

WTF

Jodå.. jag somnade om. Vaknade nu :-O

Ska träffa Sofie i stallet klockan 13 så måste åka snart. Jisös, känner mig helt groggy.
Men jag piggnar nog till :) Ska blir kul att åka dit. Tomas hämtar ju mig på natten sen. Har ingen lust att sova borta, jaja... jag är en riktig mes!!!

Nä... ja måste nog ta lite frukost om det här ska gå.

Ska försöka ta med kameran till stallet iaf.


puss på er

Men nu vet jag inte

om jag verkligen ska vila lite till eller inte.... :-S

Tomas satt upp längre än jag i natt.

Och vet ni!!! En cafe-arbetar-lön utbetalades till denne man i går. Sen skulle han ta hand om cafet på natten, för jag la mig ju tidigare, men det hade han inte gjort :-O Vilken lurk!!!
Nä nu!
Nu blir det löneavdrag och en bonus till mig, helt klart!
Haha.

Äh, tror jag vilar lite.... annars blir jag så seg i kväll sen.

Men just, gjorde en liten beställning på HM till ungarna för ett tag sen!!

Shorts, ett par i var.

Williams



Mys



Viggos



Dom ska ha dom på gympan och så hade jag tänkt.

Lång tröja till My




Kjol och linnen till My

Jeanskjol - DenimblåLinne - LjusgrönLinne - Ljusrosa

Viggo ville ha sådana här röda byxor mest av allt :)


Och en tröja till William



Sen mjukisar till mig :D

Velourbyxa - Turkos

Jag äääälskar mjukis.

Nä... nu ska jag titta till mitt cafe... sen blir det sängen hos varm sambo ngn timme till




Tänk att ha en sån här säng:



hahaha!!


Fan jag är skittrött.

Barnen har precis ätit frukost och håller på att borsta tänderna och så.
Jag ska inte till stallet förrän vid 12 tiden så jag ska nog vila någon timme till när dom dragit i väg... Jag ska ju ändå va uppe i kväll och dricka lite vin :D

Nu ska jag fixa ordning deras gympakläder!

På Cosmonova i påskas


Cigaretter

I dag skulle vi sluta röka.

Jag röker kanske 2-3 cigg om dagen nu för tiden. Blir rastlös om jag inte har cigg, röker knappt om jag har det. Och röker oftast inget alls på dagtid utan det är på kvällen.

I allafall så är det alltid någon av oss som tjuvköpt cigg när vi har kommit överrens om att sluta, men klarar inte av att hålla det hemligt för varandra, haha, så fortsätter rökandet iaf.

Men!! Jag är mycket duktigare än Tomas, för han röker mer än mig och snusar. Men han hävdar motsatsen. Hur går det till? Hur kan han vara dukigare på att sluta röka än mig när han snusar samtidigt??? Då är det ju inte ett dugg svårt!!!
Eller hur????????? Han retas bara med mig. Haha.
Den muppen. Jag ska få han att erkänna vid ett känsligt tillfälle!! Ja det ska jag. Jag har mina knep. Som funkar skitskit bra. Verkligen. Blåsjobb. Man kan muta med det, använda det som betalning, använda det som utpressning, ja det funkar till allt.
Han kan vara hur envis som helst, men lockar jag med ett blåsjobb så blir han lika lydig som en cirkushund!!

Visst är det fantastiskt??? :-D

Vilket får mig ännu mer att tro att killar är lite mer lika djur än vad tjejer är. Vi är mer en egen, mer upphöjd sort av människa. Ja visst är det så!!

Till exampel, jag har ett Cafe på fb. Tomas hatar det. Verkligen. Det har en minneslucka som jag inte förstår mig på, men enligt min sambo dataexperten är det Cafet från Helvetet.

Jag ville att han också skulle skaffa ett cafe och blir cafegrannar på fb, och så ville jag att han skulle ta hand om mitt cafe på natten när han jobbar. Men han vägrade. Totalt. Verkligen.

Men så kom jag på den briljanta iden att betala ut en cafelön i blås. Och ja då vips så skaffade han sig ett cafe, tog hand om mitt cafe hela nätterna osv osv. Bra va?? Lönen utbetalas ju relativt snabbt och smidigt ändå.

Har använt mig av denna metod många gånger och resultatet är obestridbart helt enkelt.

Killar är enkla i bland. Primitivt enkla.

<3

Jag älskar honom.

Paradise Hotel

Så sjukt. Så kul.

Dubbelavsnitt nu klockan 22. Missa inte!!!!!


Nilah

Nilah måste finnas i den här bloggen också. Hon var min stora kärlek. Fick henne som tre åring. Höll henne när hon dog 16 år gammal för två år sedan ganska exakt.

Saknar henne alltid. Vi var som gjorda för varandra.





Tröttnar aldrig att kolla på foton av henne. Om jag ändå kunde få träffa henne en endaste gång till.

Nu så...

är det lugnt i huset.
Barnen har gått och lagt sig.

Känns som att jag vill lista dom saker jag gjort i dag medans Tomas har stirrat i datorn... haha.  Men det ska jag inte, för egentligen klagar jag inte :-)

Nu sitter jag iallafall med en kopp kaffe. Ska strax in i duschen och tvätta håret och så. Ska bli skönt :) Lite besvärligt med den gipsade handen bara. Men det går det med. Men det är inte det lättaste i hela världen att tvätta håret med en hand. Men om jag ska be Tomas om hjälp så kommer allt bara bli så ofokuserat och.. ja, nej. Det går nog snabbare om jag gör det själv. Dessutom är jag inte säker på att det är mer besvärligt än om han gör det heller ;-)

Min tumme ser lite konstig ut efter dagen aktiviteter :-/ Men det var det värt!!! HAHA!
Har verkligen varit skiiiittråkigt att inte rida. Står inte ut. Inte med att se Shalle så rastlös heller. Han var verkligen superglad att komma ut och röra på sig.
Fast det var fan svinkallt. Typ -15 grader, haha, men det var det värt ändå!!

Sötgurkan!!



Så här såg han ut när jag hämtade han för ca 2 år sedan.



Men det blev häst av honom :-)


i morgon

ska jag till Sofie... Vi ska käka middag några stycken och dricka massa vin och prata skit :D
Sånt kan man göra när man jobbar skift och är ledig mitt i veckan!

Nu är ju jag sjukskriven, men munnen är det ju inget fel på, så äta, dricka och prata kan jag ju!! :-P

Glömde nästan bort...

Vi har ju inte bara pälsdjur...

Vi har även vandrande löv


Deras boende :) I Viggo och Williams bokhylla



Mys akvarium, ca 60 liter.



Mitt akvarium, ca 110 liter







Sen har vi pilgiftsgrodor som är Tomas.

Detta terrarium har han byggt själv :)



Dålig bild på groda, men dom är inte så lätta att ta kort på



Det var nog alla :)

Måndag!

Tomas har jobbat hela helgen, så jag har haft ett par mysiga kvällar med barnen och en ensam kväll när dom la sig lite tidigare i går eftersom det var skola i dag.
Kollade på film iaf, själv, händer inte ofta kan jag säga, har oftast inte ro till det. Men var ganska mysigt :)

Men nu är Tomas ledig en vecka!

Efter att barnen sprungit i väg till bussen så åkte jag till stallet. Sofie och Inger var där. Vi red ut!!! Wohooo! Jag red på min finfina Shalle prutt! Han var busig, men med handen väl instoppad i jackan, red med en hand, så gick det bra! Farten var väl lite okontrollerad till en början, han har ju vilat sen jag gjorde mig illa och är skiiiiitpigg. Men sen gick han trevligt, stundvis i en trevlig form trots enhänt ryttare. Jag kände mig lycklig iaf. Galopp i knähög snö!!




Kolla hans blick!! Det är klokhet, värme och kärlek det!!



Sen åkte jag, Inger och Sofie och åt lunch. Sen åkte jag hem :)

Viggo hade beställt en DS väska och stickers för sina egna pengar som kom i dag. Han var jätteglad.
Nu måste jag springa till spisen... Blev inte piroger... Blev pasta carbonara, köttfärsen var nämligen slut!!!


Kram och puss på er!!

Länka gärna!! Länkar gärna till er.


Min familj

Jag och min kära häst på tävlingsbanan... Därav klädseln, fniss...

 

Min kära sambo Tomas



Min son Viggo



Mitt bonusbarn William



Andra bonusbarnet My, till vänster. Till höger är min systers dotter Tora.



Min vackra trogna springare Shaman el Alt



Våra kaniner

Först ut, Nike



Lilla Vanilj



Thats all for now....

Ska gå och laga mat... Piroger.

kramar


Äntligen! Ny Blogg.

Nu så... som mina vänner vet så har jag haft en blogg, men som tyvärr jag var tvungen att låsa av en anledning.
Den får vara kvar som låst, men startar nu en ny, upplåst, som alla får läsa.

Är det någon som besväras över det jag skriver, synd för dig!!

Välkommen till min nya blogg!


Ska man behöva ta det lungt?

Skulle rida på Shalle... Men ingen var i stallet och kunde hjälpa mig att sadla, sen när någon väl kom, snälla Inger, så fullkomligt förbjöd hon mig att rida ut själv på, som hon sa, den där vilda hästen! Nä, inte utan sällskap åtminstonde. Så då kunde jag ju inte gärna tvinga henne att sadla den åt mig.

Nä fick stå över.

Men glad i hågen över att handen var bättre så mockade jag, bar vatten, hämtade halm och hö för flera dagar framåt, akrobatik på högsta nivå upp och ner för stegen till höloftet med bara en hand att klättra med. Lunchfodrade i hagen, ja, gjorde allt stallarbete som jag brukar göra. Men en hand då.
Var väldigt trött efteråt, varm och svettig trots kylan ute.

Kom hem, satte i gång att kandera mandlar till barnen och lagade ost och skinpaj. Ser då att tummen är svullen och blå längst ena sidan och börjar värka ordentligt :-( Värken blir bara värre och värre, tar mina supertabletter, men hjälper föga. Blir trött av medicinen, lägger mig i sängen och hoppar över middagen (vill alltid vara själv när jag har ont) Känner mig dum för att jag blir så hjälplös och till besvär. Tomas får hänga tvätten och fixa resten av middagen till barn och så.

Blir lite bättre mot kvällen. Men blev lite uppskrämd. Man kansek måste börja lyssna på läkarna? Jag måste ta det lugnt. Egentligen ska jag inte vistas i stallet alls. Dom skulle smälla av om dom visste hur jag håller på.

Men så är man ju, man vill ju inte vara till besvär. Man vill ju göra det man kan. Jag kan ju göra allt. Eller? Det kanske är det som visar sig nu. Jag kan inte.

Jag vill ju rida... Shalle håller på att hoppa ur skinnet av rastlöshet. Jag ska nog inte ta ner halm och hö mer själv, det var riktigt jobbigt. Sen ta det lite lugnare med bärandet och fixandet... Så går det nog bra. Inte göra allt... Men en del.

Vill inte vara besvärlig för alla ju!!

Som tur är så hjälper dom mig i stallet mig gärna, Inger är sååå glad att jag flyttat dit och jag har hjälpt henne en hel del innan jag gjorde illa mig, så det känns ju bra iaf.



Hur som helst... I dag har jag bakat. Hallonkakor och chokladkakor, småkakor alltså. Och så har jag lagar fiskgryta.
Tomas ska jobba så han vilar lite nu, barnen spelar DS. Vi ska kolla på Let's Dance sen. Just nu kommer jag nog hejja på Birro... Han är cool.

Föresten har vi bestämt oss nu. En mellanpudel kommer det bli. :-) Inte riktigt än, men till våren eller så! Kan knappt vänta!!!!

Fan jag gillar er

som läser. Känns bra på något vis. Att någon läser. :-)

Funderar på att starta en ny blogg utan lösenord. Skita i om paddor läser. 
Tror de... Känns trist att ha den låst. Men då kan den här fortfarande vara låst, startar en ny och fortsätter i den. 
Men gör jag det så skriver jag ju det här hur som helst :)

Ja... ja vet inte jag...

My och William skulle komma till oss först i morgon, men i tisdags så ringde H och undrade om dom kunde komma. Tydligen trubbel igen.
Men såklart, vi vill ju gärna ha hem dom, så det gick ju bra förstås.

Tycker nästan lite synd om henne. Allt ska vara så perfekt, vilken press. När allt är så operfekt egentligen.
Men ja vet inte... Synd om ungarna bara.


I går iaf... så var vi på Lekrymden och sen bio. Var skoj :-)






Nu ska jag iaf i väg till stallet. Shall ska skos och sen ska jag äntligen riiiiiiiiiiiiiiiiiiida :-D


Viggo köpte för sina pengar, hårfärg, som man tvättar ur såklart på en tvätt. Så här ser han ut i skolan just nu, hehe.
Förutom stallet så blir det inte så mycket att göra i dag.... Är ju mörkt när My slutar skolan typ, skridskohallen kan man bara åka i till klockan 14 i dag, så det går ju inte heller, hon slutar 14.45.

Jag ska nog baka lite. Eller jag vet inte. Fan... Jag är tråkig :-( Och lat. Försöker hålla tempo, men blir alltid fail. Hinner inte alls med det jag tänkt, eller orkar inte. Som i går, struntade i att hänga tvätten och lägga in en ny maskin. Nu är det inte hela världen, men det behövdes, och det hade jag hunnit. Men jag bara struntade i det.

Men gud, nu låter det ju som jag är sinnessjuk också :-S Nä nu fixar jag tvätten innan stallet, så slipper jag tänka på det, haha.


Nu ska jag ut i kylan, snart!!


Kram på er!


Myskväll

helt ensamna.

M och W är hos sin mamma och Viggo är hos mormor.

Vi ska inta lite vin och öl och mysa! :-D
Det behöver jag nu känner jag.


Är era män väldigt slarviga? Fast allt beror väl på vad man tycker är viktigt.
ah.. får bli ett inlägg om det en annan gång. Känns bara som att hushållet skulle vara en katastrof om jag var borta några dagar.

Lite bilder

Vi är hamstervakt :-)
Åt en liten Morris


Mys tårta som jag bakade :-)

I bland blir det igelkott till middag

Viggo i sin nya cardigan :-)

Min adventsljustake dagen före första advent



Äntligen

har jag inte så ont i tummen så jag kan leva.
Nu klarar jag av i princip allt :-) Kan inte bära tungt eller dra lr liknande med den handen, men annars går det bra.
Smärtfri är jag ju inte, men närapå :)

I dag åkte jag till stallet själv för första gången. Och jag red. Fick hjälp att sadla av oroliga stallkompisar, kom upp med hjälp av uppsittningstrappan och red sen i väg med hjälp av en hand. Den skadade tummen var fint inpackad innanför jackan.
Detta medförde ju vissa problem av kontroll, så hästen bestämde det mesta av ridturen i början, men sen flöt det på bra. Red inte min egen, ville testa på en lite lugnare först, haha, men i slutet av veckan så rider jag på Shalle!

Det var toppen att komma ut. Verkligen.

Sen åkte vi och hämtade Viggos kompis Samuel och åkte till pulkabackan :) Jag åkte såklart!! Något nöje måste man ju ha!

Jag har haft sönder min ställning runt gipset lite, men jag ska ändå in i morgon så då fixar dom ju det. Man måste ju få leva?? ;-)

fina vinterkillar





RSS 2.0