Ålrajt... Dags för update.

Så! Veckan innan påsk drog vi upp till Fjällnäs :)
Tomas familj har passande nog en stuga där, så vi och barnen åkte dit för lite skidåkning! Rocco var också med och Tomas syster Nina med familj åkte dit dagen innan.

7 timmars resa upp, gick galant :) Var där på eftermiddagen, stugan ligger uppe på fjället så man kan inte åka bil ända upp, men Ninas man Erik kom och hämtade oss och packning med snöskotern där vi parkerade bilen.

Rocco och jag på promenad på fjället... :)



Första kvällen så gjorde vi inte många knop, förutom att bädda och packa upp osv.

Dagen efter däremot! Då var det dags för min skiddebut!
Vi åkte till backen, fixade pjäxor och skidor å allt man ska ha. På med grejjerna och jag stack direkt till liften. 
Tomas hade inte fått ut sina grejjor men jag hade inte tid att vänta!

Upp i liften, vilket var en upplevelse i sig, eftersom jag aldrig stått på ett par skidor, men jag överlevde.
Erik och dom som satt vid backen och tittade undrade stilla varför i all världen jag inte gick av liften efter en bit och åkte den lilla backen till att börja med, nej nej, jag åkte äääända upp till toppen.
Anledningen till det var förstås för att jag inte fattade att man kunde hoppa av efter en bit, och dessutom ville jag vänta med att gå av liften in i det sista, jag visste ju inte ens om jag skulle klara det :S :S

Men det gjorde jag.

Väl uppe på toppen undrade jag hur i helvete jag skulle komma ner ???? Hur stannar man? Hur bromsar man? Hur svänger man?

Vägen ner tog lååååång tid. Ett evigt ramlande och knotande. Men ner kom jag! 
Upp igen och så fortsatte jag i fyra timmar tills jag ramlade ihop av utmattning. Kroppen var helt slut, benen spagetti och jag hade ont efter alla dessa vurpor.
Men efter dom här fyra timmarna så kunde jag bannemej åka!! 

Dagen efter åkte jag vidare i barnbacken, provade lite i en annan och det gick bra. Så My och jag tog oss i väg och åkte lite i andra backar och jag klarade mig fint!

Dag 4 kräktes Viggo på natten och fick feber, det fick även Ninas små barn, William var lite trött och ville vara hemma med Viggo ( <3 ) så det var bara My och jag som åkte till backen :)

Då åkte vi alla möjliga backar. Vissa var skitsvåra men vissa klarade jag toppen. Vi hade en härlig dag tillsammans.
Vi åkte nog tre timmar i sträck, sen fikade vi och åkte hem. Vi hade hoppats på att få kvällåka någon dag, men tyvärr hade dom inte öppet efter 16.30. Synd.

My och jag i liften :)



Sen var det en miljon lemmlar som sprang omkring. 
Vi lyckades jaga i kapp ett par! Även Rocco, men den bet honom i nosen :S :S Sen var han sur på dom, dålig stil av ens nya lekkamrat!!


Riktigt söta :)

Dag 5 var alla pigga igen så då åkte vi åter igen till backen.
Jag åkte en hel del med Tomas den dagen, barnen åkte mycket med Erik :)
Vi hade väldigt roligt.
Nu åkte jag rätt bra, men efter en rejäl vurpa dagen innan så har jag väldigt ont högt upp i låret och runt där. SÅ det begränsar mig en aning. Ett tag värkte det så jag trodde det var slut med skidor för mig. Men efter lite mjuk uppvärmning så gick det att åka hyfsat på.

Dag nummer 6  hade jag så ont så vi skippade skidor och åkte in till Funäsdalen och badade på hotellet :) Mysigt.
Sen åt vi en god påsk middag, det har hunnit bli påskafton!

För övrigt så gick ungarna påskkärring på torsdagen med och samlade ihop en hel del godis.

På söndagen städade vi och åkte hem. Åt på Max på vägen hem och tog en del fikapauser så vi var inte hemma förrän 19.30.

Skönt att vara hemma!


På måndagen sen skulle My och William till sin mamma, dom har inte träffat henne på en månad så det var roligt för dom, dock sov dom bara där en natt, sen kom dom hem igen.
Viggo har varit hos mormor, men kom hem i dag, pappa körde hem honom hit, då hade han Colin med sig så Rocco och han fick leka lite :)

Glömde ta kort men har sen i måndags, då var vi hos mamma på förmiddagen, sen åkte vi och bowlade med mina systrar + alla barnen innan William och My åkte till sin mor.

Colin och Rocco






Sen lite från bowlingen.

Viggo och Tora

Viggo och Lisa
Mysan in action



Viggo, Tora och William


Kan säga att jag vann bowlingen ;D Jojjan kom två och William kom trea! Så han slog faktiskt alla barnen och min syster Petra som har bowlat en del vad jag vet, det här var bara Williams andra gång :)

Men alla var jätteduktiga och det var väldigt jämt.

I kväll så har jag agility träning med min träningsgrupp. Sen resten av veckan måste jag ägna lite träning åt lydnad, tävlar igen på söndag.

Puss på er.

Monday!

Hemm från fjällen!

Tänkte försöka skriva lite mer utförligt om det, i morgon! Eller något.

I kväll är jag barnledig  och det betyder vinkväll med Venessa :D :D

Vi drar till fjällen.

Om en timme sticker vi till fjällen!
Är kvara en vecka ca.

Tomas syster, man + barn är också där så det kommer bli super roligt.

Rocco och jag ska ut och leta renar! Sen ska ju jag också få göra skiddebut :D


Puss på er

Lk 1

Är mycket nöjd. Massa småfel men han gjorde allt :) Har haft problem med stående och liggandet under gång och apportblocket. Men allt det gjorde han <3
Synd i platsliggningen att han la sig på sidan och jag fick rätta till honom och så när jag hade gått tillbaka till honom.
Men han låg kvar :)

Sen i hoppet så hoppade han i full fart men hoppade upp på mig av lycka innan han satte sig rätt :) hihi. Men hellre glad och lite fel och snabb än långsam tråkig och rätt, haha.
Slutade på 135.
Är glad, han är ju bara 11 månader och min första hund, och jag har slöat med träning. Men fan så kul det var!!

Protokollet :)


Sol!!

En rooolig dag!

Åkte hem till mamma för att träffa Colin och lämna över hundmat som jag hämtade åt henne. VoH säljs ju tyvärr inte överallt, men en tjej nära mig säljer det :)

Pojkarna lekte och hade såååååå kul. Dom gillar samma lek. SPRINGA!!!


Sen blir man så här trött.
Hoppas han lite krut kvar tills i morgon!


Äntligen helg!

Jiho! Helg!

Väntar på att klockan ska bli liiiiite mer. Ska åka och köpa hundmat klockan 11, sen åker vi hem till mamma och hälsar på Colin :D Hundmaten är inget annat än Vom og Hundemat som mamma ska mata sin hund med. Underbara Colin. Och den maten, rekomenderar jag varmt. Själv BARFar jag ju, men i VoH är det bara kött och vitaminer, inget skit som säd och potatis osv osv som finns i annat foder. Hundarna älskar det dessutom.

Ja det stämmer, min mor och far har fått köpa Roccos kullbror, Colin som åter har blivit till salu.
Han är likadan som Rocco och helt underbar. Dom är såååå glada <3
I dag ska vi dit och hälsa på, så Rocco och Colin får leka :)

Var upp vid 8 i morse. Rocco var ut på egen hand och kissade. Sen blev det frukost för honom. En combo av vom och köttben. En rejäl portion, han verkade hungrig, då är de bara att passa på och dessutom har vi en del att stå i i dag.
Efter att vi människor fått i oss frukost så gav sig Rocco och jag ut på promenad. Gick till en äng som ligger en bit härifrån.
Han blev lite störd av all viltkänning, låt älgbajs och liknande överallt. Trots detta så gjorde han allt perfekt! Perfekt efter sin förmåga iaf ;) Läggande och stående under gång som vi har trasslat så med satt perfekt! Fotpositionen var helt ok! Nu raskade han på! Dock liiiite ut fokus under svängarna och så, men rättade sig snabbt. Jag var hur som helst väldigt nöjd. 

Vi lekte mycket och avslutade efter bara 10 minuter. Då sprang vi runt ängen och hoppade diken och jagade fleeceflätan ;) Vad gör man inte för att roa en fyrbent. Tur att ingen så mig ;)

Snart åker vi som sagt till mor. Sen ska vi ut en sväng till Vätö och träffa farmor :)


Har lite bilder från tidigare... :)

Rocco och kompis Lilla Tyra
På Vätö förra veckan




Kanske hörs i kväll! 

Puss

Nu kommer jag inte undan längre...

Måste väl uppdatera ;)

Kan ju börja med lite barn och familj då!
Allt har varit bra, har haft en skojig vecka, men jag har jobbat natt så har inte fått allt för mycket gjort. Men på måndag åker vi till fjällen :D Ska bli så skitkul. Ungarna längtar som fääään med :) Är kvar ca en vecka.

Till hundträning då.

Det har gått väldigt upp och ner. Helt plötsligt går det bra, sen har han glömt något och kan något annat, sen kan han ingenting osvosv. Jag tror jag har svaret varför. Jag har gått för fort fram på sistonde och krävt för mycket.
Vilket resulterade i tappad fart och lite osäkerhet.

I dag har vi lekt. Lekt lekt lekt och tränat. Det gav en boost till Rocco!! :D Nu funkar allt, dock går han lite sakta och segar i fotposition. Men det kommer bli bra. Jag kan inte fixa allt till söndag, så det får vara så faktiskt!

Det blir en träning! Hur som helst är jag ändå stolt över oss. Vi har tränat så lite, han är bara 11 månader och det är trots allt min första hund.
Nu tar träningen fart när tävlingssuget kom, så jag kommer jobba för förbättring under sommaren!
puss

Nattjobb...

i bland betyder det att jag bloggar mer... när jag jobbar :) Men i bland inte.

Hade tänkt att lägga in lite bilder och så från helgen och berätta lite mer vad som hänt. Men nu blev det inte så och jag orkar inte nu, slutar ju snart :)

Hem och väcka barnen och äta frukost med dom. Det är mysigt.
Dom bästa morgonarna är när jag jobbat nästan :) Är så pigg när jag kommer hem, så det är bara så himla mysigt att göra ordning dom till skolan. Annars är jag så morgontrött, när jag är ledig, så då är det halvt i dimma som man hjälper dom.

Rocco och jag har tränat vidare, men inte så mycket som jag tänkt. Har varit mycket annat för honom och då har han blivit trött.
Men i eftermiddag när vi sovit ut så tänkte jag träna lite på tomten.
Dock så går det bättre med fotpositionen och läggandet under gång gick klockrent i går, men det behöver inte betyda att det fortsätter att göra det, hihi.

Eftersom jag aldrig ens har tittat på lydnadsprov (förutom på youtube) så har jag inga direkta mål med provet på söndag, mer än att göra mitt bästa, lära och delta. Efter söndag dock, när jag har liiiiite mera koll så kommer jag sätta ett rimligt mål för dom resterande tävlingarna :)

Är det helt omöjligt att sikta på ett LP1 i sommar?

Känner mig dålig i bland, men jag måste säga att jag är ganska stolt ändå över det Rocco och jag åstakommit. Det är ändå trots allt min första hund, och vi har prioriterat promenader och bus med kompisarna framför träning mest hela tiden ;D Nu försöker vi oss på en kombo, eftersom när vi väl kommer i gång så har vi jävligt kul under träningen! :)


 Nu snart hemgång.


Puss på er så ska jag försöka få in lite bilder senare!

En bra helg..

Ska försöka skriva mer utförligt senare i dag eller natt.
Har precis jobbat min första natt av fyra.

Jag och Tomas har varit ute på Vätö i helgen, Viggo har varit hos mina föräldrar och My och William fick åka till Göteborg med Jojjan :D :D Dom hade såååå roligt!

Dom fick åka flygplan dit och så åkte dom x2000 hem.
Så lyckliga.
Gissa om dom var nervösa och spända när jag åkte med dom till Arlanda. Sååå glada <3<3

Dom var bland annat på Universeum!

Lite bilder, sen hörs vi senare. Puss!

















Hotellrummet




Sötisar <3


Klockan tickar på.....

Klockan är mycket!

Tomas är på jobbet så jag har lite tråkigt. Är rätt pigg med för jag jobbade ju natten som va och sen råkade jag sova lite längre än jag tänkt.

Vad det har blåst!

Så mycket träd som blåser.

Viggo och William har byggt på sin trädkoja men fick lov att komma in för det rasade ju träd av blåsten :O Riktig storm alltså.
Dom fick hoppa studsmatta istället, där det är trädfritt, för dom ville absolut vara ute :)
Dom har så roligt tillsammans.

My var hemma hos en kompis så henne hämtade vi på eftermiddagen.
Nu sover alla tre såklart, alla tog dessutom en dusch innan dom la sig. 

Känns iaf som våren är på väg... Vilket gör mig väldigt glad :D

Hm, hade inte dirket något kul att skriva.
:)
puss puss

Pilgiftsgrodor

Ja, vi har ju pilgiftsgrodor i källaren. Min sambos hobby. Dom är fina och gulliga. :)

Så, här är dom.

Herr och fru 'röd med prickar'




Herrn
klickbara


Lilla röda bebis hanen (hoppas vi på, ser dock misstänkt tjock ut... som honorna brukar vara)



Bejbisarna som är födda här hemma




YES!

Fick efteranmäla till lydnadsprov i knivsta 17/4, så nu blir debuten då istället för 1 maj.
Sen har jag första maj och sen 8 maj.

Så nu tränas det järnet. Fast i dag har det bara varit små minipass och en härlig lekpromenad med kompisarna :)

Jag är glad. Så roligt att komma i gång.
Sen får det gå som det går ;)

Storm blow away the winter, spring now comes to us, everything becomes a bit easier and more fun.

Hade en härlig dag i går.

Åkte ner till klubben och tränade allt! :) Rocco är duktig.

Det som gäller nu är att finslipa fotgåendet och fixa hans krumelur som han gör när jag stannar. Blev bättre i går, men tyvärr har jag befäst det, så det blir att jobba mycket på det.
Läggande och stående under gång går bra, men han har svårt att ligga/stå stilla när jag går tillbaka och ställer mig brevid honom, men det går och det blir bättre.
Hindret och apporten går bra. Platsliggningen ska gå bra.

ah, vi får se helt enkelt :)

Tog lite bilder...

Skutt över hinder :)


Platsliggning :)


Inkallning



Lek med flätan som jag gjort av en Ikea filt som kostade 10 spänn, filten räcker dessutom till många flätor :D



Nu ska jag gå och möta Viggo vid bussen, My skulle med en kompis hem så hon hämtar jag senare! William sitter i soffan och spelar tvspel.


Puss kram

Tränat på klubben!

Skriver mer sen.

Hade en så härlig bild från i dag bara :D



Hundprat... :)

Har sovit länge i dag.
Ska jobba i natt nämligen. Är skyldig en natt, så nu blev det att jag får jobba med Tomas :) Barnen skulle få sova hos farmor.
Blir bra.

Så har inte gjort så mycket hemma här... Rocco är ute och leker med Viggo och hans kompis I, William spelar tv-spel med sin kompis A :) My är i skolan än.

Har tränat några minuter med apporten, går skitbra så den ska jag väl inte behöva oroa mig för.
Dom har gratis öppen tränarledd träning nere på klubben i kväll, funderar på om jag ska åka. Skulle vara roligt.
Känner inte så många än, men alla är ju trevliga och goa. Och jag kommer spendera mer tid där nere, så är väl bara att komma i gång ;)



Då kan jag få lite tips och råd med. Sen är ju träning tillsammans med andra alltid bra, då kanske man kan få passa på att köra platsliggningen, han ligger kvar, men skulle gärna kolla ett par gånger till nu inför tävlingarna. Vore synd att missa på en sådan grej.

Dom ska alltså ligga brevid minst tre andra hundar, 5 meter emellan, ligga kvar när jag går i väg, stannar inom synhåll, i 2 minuter.

Vi gjorde det ett par gånger i ridhuset i vintras och jag har för mig att det gick bra.
Sen ska jag kolla att tandvisningen sitter, eller att han låter det göras utan att röra sig. Men det tror jag, han är inte så fisig me sånt.

Så här trött kan man vara efter träning.... :)


Bestämmer mig nog för att åka i väg till klubben... Blir roligt! 




Min nya taturering

Är väldigt nöjd :)



Den är nästan läkt.. Bilden är lite dålig, men den är jättefin <3

Viggo min älskade son och så W för William och M för My, världens bästa bonusbarn.

Älskar er för evigt. Ni representerar den absolut bästa tiden i mitt liv och fler underbara år kommer :D



Träning och åter träning!

Jag är i träningstagen! Och eftersom Rocco gör allt jag gör så är han också det ;)

Har anmält till Lydnadstävling 1 maj, inte för att jag har tränat mycket, agilityn har ju tagit över på sistonde, men för att komma i gång. Har ju en månad på mig att slipa ;)

Så, har tagit upp lydnaden igen. Fotpositonen är inte perfekt, men jag är nöjd med den ändå, nu varierar vi allt vi kan. Ståendet går bra. Förutom att han gärna trampar runt lite när jag går tillbaka. Men det blir bättre och känns inte som det kommer va ett problem.
Läggandet går segare, men ska klicka in det ordentligt nästa vecka. Hoppet går bra, apporten fixar han.

Det som går 'dåligt' i fot är att när jag stannar så är han för snabb, så han måste backa tillbaka för att sätta sig i rätt position, han hinner liksom gå förbi mig. Nu verkar det nästan som han tror att det ska vara så :S
Ny börjare som jag är så fuskar jag genom att förbereda han på ett stopp och ser till att han 'hinner' med och överröser med beröm. Vet inte riktigt om det är rätt väg att gå. Ska köra vidare i morgon, tyckte ändå att det blev bättre i dag. Han får sova på saken.

Får se om jag kan åka ner till klubben i morgon på den öppna träningen, vore bra, behöver lite tips.

I går iaf, så förutom ett lydnadspass på tomten så la jag ett viltspår.
Inte så långt, kanske 50 meter i princip rakt fram.
Han gick rätt på klöven och var väldigt nöjd med att få bära omkring på den efter :) 

Nöjd kille


I dag gick vi på hundpromenaden med alla kompisarna. Han lekte som tusan, rusade, sprang och hoppade. Avbröt emellan åt och körde lite fot och sväng och ja, vad det nu heter, vad kan vara bättre störning än 10 kompisar?
Även om vi inte gör allt perfekt så kan jag säga att han är lika bra med alla hundar runt sig som med mig på tomten.
Vilket jag antar är en enorm fördel. 
Efter promenad så fikade vi en snabbis hos Tessan, han lekte vidare i trädgården med kompis Tiana <3

Kom hem, Rocco vilade, sen ville My och hennes kompis gå en liten promenad, och det ställde fina Rocco glatt upp på, så dom var ute kanske 20  minuter. 
Sen kan jag säga, han har sooooooovit :)

Han behöver ett bad, men det får vara i dag faktiskt.

Får se vad vi hinner med i morgon. Blir det inte en tur till klubben så kommer jag lägga ett litet spår iaf. Förmodligen.
Lite lydnad blir det i små portioner hela tiden nu.

Eftersom jag inte vet riktigt hur poäng eller något räknas så har jag inget annat mål på tävlingen än att just deltaga och känna att vi har roligt och är nöjda. 

Rocco är iaf världsbäst och lär sig snabbare än snabbast, trots att jag i bland ändrar och byter metod osv, han är iaf med på allt och tycker allt är kul <3 

Dock blir han mer och mer som min lilla siamesiska tvilling och piper när jag går hemifrån trots att resten av familjen är hemma :S Fast han slutar ju sen när dom ropar på honom och leker lite. Toker!!



RSS 2.0