Amigurumi.. eller hur det nu stavas.

Mitt första alster. Hm, jag har ett bakben kvar, men i dessa fotoposer så syns det ju inte ;)


Åhh...

Natten snart slut och jag har inte hunnit färdigt med kaninen :( Buhu.
Har gjort huvud, kropp och ett öra :S

Tar tid. Helt otroligt!

Ville så gärna ha med mig den hem i dag och ge till Viggo som hade 'tingat' den första.

Han håller dessutom på med en överraskning till mig på syslöjden. Han har slöjd på fredagar, men han skulle inte hinna klart i dag sa han, men nästa :D Spännande, jag älskar överraskningar :D

Lutar åt att han och jag åker in till Norrtälje i dag och handlar dom där inneskorna som jag har behövt köpa till honom en månad nu :S Men i dag ska det nog bli av. Blir det fint väder så är det ju supermysigt.

Men nu ska jag plocka ihop och åka hem till familjen. Ska bli sååå skönt!
Är dessutom kaffesugen... ;)

Godnatt alla eller Godmorgon!

Lite paus i virkningen

Tar en kort virkpaus ;)

Men inte för lång, både Viggo och My vill ha en virkad kanin, kommer inte hinna båda, men måste iaf hinna med en!

Har gjort huvudet och halva kroppen, och ja, halva natten har gått så måste rappa på lite :O

Men den är faktiskt jättesöt :D Är jätteskojsigt att virka små gubbar.


I dag låg Viggo och gnällde i soffan att han ville gå på någon träning, fotbollen var ju i går och då var det avsutning, men det ska väl komma inne träningar med snart, men han ville gå på något mer.

Då vi redan far väldigt mycket fram och tillbaka med barnen till träningar, kompisar och sådant så sa jag att om han vill gå på ytterligare en sport så får han vara beredd att åka lite buss i såfall vissa gånger.
Vår bensin räkning som ligger på minst typ 2500:- i månaden är tillräckligt tycker jag.

Det gick han direkt med på, ville testa handboll. Jag skulle ju ner till Rimbo och stå i receptionen på Friskis, sen träna, sen jobba, så han fick åka med mig ner (jag ringde en handbollstränare och frågade om det var ok att han kom och testade och det var det) sen skulle han ta bussen hem :) Han är duktig ändå, jag är väldigt stolt över honom att han är beredd att 'jobba' lite för vad han vill :love:

Dock när jag ringde honom på kvällen sen efter träningen och frågade hur det gått så sa han att det var den tråkigaste sport han någonsin testat på, hahaha.

Vilket lite i hemlighet glädjer mig för bara spelaravgift + medlemsavgift skulle gå på 1100 kr :S
Nu säger han att han istället vill fortsätta med bandyn, så ja, får se då hur det blir. Han har ju gått på det, men inte verkat tycka det är superroligt. Men vi får se.
Det är billigare iaf :S

Men nu ni, nu ska jag tillbaka till min virk-kanin!

PUSS!

Blir fortfarande förvånad när jag ser mig ...

dsc-0104 (MMS)

Blir fortfarande förvånad när jag ser mig i spegeln med min hårfärg :)


Gröna Lund!

Har nog glömt att berätta att vi åker till Gröna Lund med ungarna på lördag :D

Är Ericson dag då, så efter som syster jobbar där så får vi gå. Ska bli såååå kul!! Som ni vet, jag älskar karuseller :D :D
Tora, Lisa och Jojjan kommer dit också, och så tror jag Mimmie och en kompis till henne ska dit med. Tjoho vad lajbans vi ska ha!!


Lite snabbt

Är på jobbet!

Fullt upp i dag, men sov ut ordentligt!

Sen lagade jag middag och sen åkte jag i väg till Friskis och stod i receptionen i ett par timmar och sen gick jag på ett skivstångspass! Var riktigt härligt. Men svårt att veta hur mycket vikt man ska använda, men fick lite tips av Andreas som var där, så blev rätt bra faktiskt.

Känns riktigt skönt i kroppen nu!

Sen duschade jag och så där, drog till jobbet så nu sitter jag här.

Ska virka gubbar nu :D Ungarna vill ha. Även fast dom kanske inte blir så fina, haha. söta ungar.

jag och Rocco har kört My till bussen :) V...

dsc-0103 (MMS)

jag och Rocco har kört My till bussen :) Väntade och tittade så hon kom på bussen ordentligt. Hon ska till sthlm med klassen :-D nu ska jag hem och sova! Godnatt!


Morgonstund....

Snart hemgång!

Hem och mysa med barnen innan skolan. MYYYYYYS! Ja, jag har väl tjatat nog om hur mycket jag gillar det.

William skulle gå hem till sin mamma efter skolan en stund, han saknade henne, men han ville komma hem igen efter en stund, hade kunnat sova där, men han får göra som han vill såklart. 

Ska sova ut ordentligt i dag, sen har jag lite fritimmar att göra vad jag vill innan jag ska ner till Friskis strax före 18 :)

Kanske ska baka och plocka svamp! Om jag orkar och hinner. En sak som jag ska göra, som går fort är att lägga in gurka, så gott att göra själv tycker jag :)

Fast ett litet problem, ligger minus på glasburkar, har nada burkar kvar. Alla är fulla med svamp :S Är det någon som känner för att skänka bort lite glasburkar så tar den här svamp-tanten gärna emot :thumbup:



Nä, nu ska jag plocka ihop lite! PUSS

Kryssning :D

I dag bokade jag och Thomas en dygns kryssning till oss och barnen :D

Om en månad drygt. Ska bli sååååå kul. Var länge sen. Blev Birka Paradise, den är så fint och det är lugnt ombord där :)



Ser fram emot det som sjutton! Barnen med :)

Kamrat Posten

Kamrat Posten ska komma hem till oss och göra ett repotage med My och våra pilgiftsgrodor :D

Hon är så lycklig :D :D

Dom ringde i dag, pratade med My och sen även med oss och dom kommer om två veckor!
Så spännande!!

Här kommer lite bilder på dom :)



Så himla spännande :D


Sitter just nu på jobbet som ni förstår, Johanna och jag virkar amigurumis :D



Friskis och Svettis :)

Så! Nu har jag varit nere på F&S och stått i receptionen, jättekul :D

Ska dit i morgon en sväng, ska ändå gå på skivstången på kvällen, så då kan jag stå en stund innan.

Skitkul!


Nu ska jag slappa lite, sen blir det väl till att sova en stund till, har inte blivit så mycket med det i dag.

PUSS

.T.R.Ö.T.T.

På jobbet än... Så trött.

Nu längtar jag bara hem till Thomas famn, eftersom det var så surt i går. 
Men bara ett par timmar kvar :)

Ska bli mysigt att komma hem som vanligt, fika lite med barnen. I går morse när jag kom hem, så hann jag inte sitta ordentligt med dom för jag var tvungen att rensa klart min himla svamp, haha. Men han ju prata lite och så, men sen satt dom i soffan och fikade, medans jag stod i köket, för köksbordet var ju fullproppat med svamp på torkning, men nu är det tomt så i dag kan vi sitta där tillsammans. Gillar det mest av allt, att sitta allihopa tillsammans runt köksbordet <3

Minns inte så mycket av det från när jag var liten... Att vi satt alla tillsammans. Men det kanske vi gjorde? Men jag vet inte, min äldsta syster frlyttade ut när jag bara var 6-7 år, min andra syster flyttade väl ett par år senare, frågan är hur mycket dom var hemma vid middagstid innan det, ungar i äldra tonåren liksom.
Minns mest att jag satt själv? Men jag vet inte. Jag kanske minns fel....

Men det är väldigt mycket som jag inte minns från min barndom iofs.

Men en sak kommer jag ihåg, när man vaknade och mamma var hemma, radion, en gammal ful men bra radio (kasettbandspelare) stod jämt på, med den där 'ring så spelar vi' eller vad det hette? 

Hon hade alltid lagt fram rena kläder till mig på köksoffan, gjorde smörgåsar åt mig som jag åt med ett glas mjölk till. Hjälpte mig att borsta ut mitt långa, tjocka lockiga hår. Alltid noga med att jag var ren och fin. 

Minns också att mamma bakade världens godaste kanelbullar. Fanns alltid det i frysen. 
Men det var när jag var liten. Hon hade mycket tid då tror jag... Tror hon jobbade typ halvtid eller så när jag var liten.
Sen började hon jobba mer när jag blev lite större. 

Jag fick en egen nyckel hem när jag blev 9 år. Då skulle jag få börja gå hem efter skolan och vara ensam en stund istället för att gå hem till min dagmamma.
På nyckeln satt det en jättefin nyckelring med en My little Pony på.

Det bästa var att då skaffade vi våran katt, vår första katt. Så han mötte mig i dörren när jag kom hem från skolan.
Finaste Jocke. En stor röd-vit tabby. Den bästa katten som fanns. Han gick med mig i koppel ute som en liten hund :love:

Jag älskade den katten. Han var nog mitt allt tror jag... Kan sakna honom än i dag.


Usch nu blir jag riktigt sentimental... Önskar att jag mindes bättre.

Nu vill jag bara hem och krama om barnen.



Nu bättre..

Nu känns allt bättre :) 

Blir så irriterad i bland bara!!

Började när Thomas skulle väcka mig i dag för att vi skulle åka till badhuset med barnen. 
Jag hade svårt att komma upp, så han tjatade så vi inte skulle bli sena (barnen skulle möta oss vid badhuset när skolan slutat) så när jag väl kommer upp så sitter han och spelar dataspel typ :S 

Jag ville ju gärna ta en snabb frukost dom sista minuterna, men vem ska då plocka ihop fikat och badkläderna som vi ska ha med oss?
Ja tydligen jag! 

Och eftersom jag är extremt lättretad när jag är helt nyvaken efter jobbnatt (sister knows....) så går ju jag i taket på att jag tycker nu att han tar mig för givet, att jag alltid ska fixa allting jämt som har med familj och barn att göra.

Han börjar plocka ihop badkläder visserligen då när jag tydligt visar mitt missnöje, men det blev inte rätt någonstans, fel badbyxor till pojkarna och Mys bikini bara sa han att 'den hiitar jag inte' och så gick han och satte sig i bilen :O NÄ NU!!!

Bikinin låg exakt där jag sagt, till och med två olika bikinis låg i den byrålådan som han säger att han letat i.
min irritation byggs upp ännu mer av att han bara går ut och räknar med att jag ska leta (nubehövde jag inte leta, den låg ju där den skulle, men det visste ju tydligen inte han)

Plockar ordning på resten av sakerna som han missat och glömt, stressad och irriterad, och han sitter bara ute i bilen och väntar grrrrrrrrrrrrrrrr :mad:

Så nu har jag ruttnat ur helt och väl i bilen så är vi så osams så jag säger att han får bada själv med barnen, jag åker hem igen, för jag vill hellre att dom har roligt med en av oss än att dom ska märka hur sura vi är på varandra, jag hade haft svårt att låtsas om något annat.

Så jag åker hem, ilsken. 

Helt överdrivet ilsken, ett töntigt bråk som spårade ur totalt.

När jag kommer hem, ja då inser jag att jag glömt hemnyckeln!!! :question:

Nu blir jag förbannad på riktigt, för att åka tillbaka och be om nyckeln, det gör jag inte!

Men då ser jag att vårat sovrumsfönster inte är ordentligt reglat från insidan, så jag lyckas kila upp fönstret :thumbup:
Väl inne så tänkte jag sitta och sura först, men bestämmer mig snabbt för att städa ordentligt som har behövts ett tag. Sätter igång att damma, damsuga och göra fint.

Sen åker jag och hämtar dom, handlar hundmat och en ny bäddfilt till Rocco på vägen i Rimbo Djurshop :) Tjock och fin filt för bara 199 kr :)

Väl hemma lagade jag mat, kantarellsoppa och pannkakor :) Viggo hjälpte mig att steka pannkakorna, jätteduktig. My har också visat på matlagningstalanger, hon hade gjort korv stroganoff på hemkunskapen i skolan i dag :love:

Vi åt och kollade sen på Idol tillsammans, Thomas och jag löste allt med, han sa förlåt och att han verkligen uppskattar allt jag gör :love:

Det gjorde mig på bra humör igen, att han kunde ge mig det, jag vet att jag också var töntig och dum, men nu är det löst och jag ska vara extra snäll i morgon :rolleyes:

Nog om det då! 

Sen har Viggo lyckats spara ihop till sin Madd Kickbike för det hutlösa priset 1400 kr :O Jag har ju försökt att övertala honom att köpa något annat men det är bara den här han vill ha, och ja, det är ju hans pengar så vad gör man?

Här är den iaf






Tog en skrytbild på all min torkade svamp, sen har jag massvis i frysen med :thumbup:



Nu ska jag jobba vidare lite!

I morgon står jag mitt första pass i receptionen på Friskis :D Ska stå dubbelt.




Bloggar mer i natt sen

Dåligt med bloggning i dag, men dagen gick inte riktigt som tänkt. 

Är rätt sur faktiskt. 

Jag har världens bästa liv känns det som. Och jag skriver alltid om det. I min förra blogg skrev jag dessutom om det som inte var tio poängsdagar. Men det användes av en häxa emot mig hela tiden. Så tillslut så la jag av med det.

Men nu är det slut på det. Jag tänker skriva om när jag mår dåligt, eller när jag är sur, eller när jag tycker Thomas är lika smart som en påse nötter.

För så är livet. Även om man lever med sin underbara själsfrände, (underbar för det mesta ;) ) 

Men nog om det just precis nu. Nu är jag mest irriterad för hans hjärna känns exakt precis nu som en kokt potatis. 
Sen kan jag inte bara leva ut och gråta och gapa som jag har lust med, för jag vill inte oroa barnen. 

Jag hörde mina egna föräldrar skrika på varandra ett par gånger, det var fruktansvärt. Så det lovade jag mig själv innan jag ens hade barn att jag aldrig skulle utsätta mina barn för. Aldrig.

Over and out for now.

Åh, snart hemgång!

Nu längtar jag hem!

Som ni vet, jag älskar att komma hem på morgonen från jobbet och få fika och mysa med barnen en timme innan dom åker till skolan och jag åker i säng ;)

Men jag är väldigt trött, men jag brukar piggna till lite av hemfärden så det gör jag nog i dag med. Men sen ska jag sova sååååå gott.

Ha ni en bra tisdag!

En bra måndag :)

Efter att ha plockat lite hemma så gick Rocco och jag ut i skogen :) Först ville William följa med, men ångrade sig för han kände sig väldigt trött, så jag sa att jag kommer plocka svamp flera dagar, garanterat, så han kan hänga med vilken annan dag som helst :)

Efter en stunds promenerande så ringer mobilen, då säger Thomas, ' William ångrade sig och vill följa med, har du hunnit långt'

I ärlighetens namn hade jag hunnit en bit så jag frågade, hm, hur gärna vill han följa med? 
Jättegärna :D

Haha, var bara att vända då.

Då gick jag tillbaka och mötte honom på vägen, då kom Viggo från skolan, My var inte med för hon hade fått kvarsittning för att dom hade försovit sig i morse :( Inte hennes fel ju, men sen åkte hon iallafall till Fanny efter kvarsittningen så hon var glad ändå :)

Viggo hängde då också med ut i skogen och vi var ute en timme och hittade massor av svamp!!!! Som vanligt, haha. 

Pojkarna tyckte det var jättekul :) Nästa gång kan man ju ta med sig lite fika och så, bara vädret är så fint som det ännu är :)

Sen när vi kom hem hade Thomas börjat med middagen, spagetti med köttfärssås, mums. Vi åt, sen var det dags för fotbollsträning :)

Släppte av killarna sen hämtade vi My hos Fanny och åkte hem alla tre till farmor, gav farmor lite svamp och drack kaffe.

Sen hem igen, jag böt om till träningskläder och åkte till Friskis! Gick på gympa och det var skitskönt, känner mig i rätt bra form ändå och känner mig stark. Tog ut mig så mycket jag kunde. Rätt roligt pass, men inte tillräckligt utmanadnde och rätt dålig musik ärligt talat. Men var skönt!
Duschade där och åkte senare till jobbet. 

Så nu är jag här :) Ska fortsätta på Mys halsduk så den blir färdig den här jobbperioden. 

I morgon, om alla är pigga så ska vi till badhuset efter skolan.
Men alla verkar bra, William var ju lite trött, men det brukar han vara efter skolan, piggnade ju till sen.
Men My hade lite huvudvärk, men kan ju vara så att man druckigt dåligt eller vad som helst egentligen, jobbigt är det iallafall. Hoppas att det gick över sen när hon fick komma hem och ta det lugnt.

Hon ville beställa lite mangasaker från någon sida för sin månadspeng, så det ska vi väl titta på i morgon med :) Sen ha lite päls och klo vård med kaninerna, mycket man ska hinna med på veckan när man har hela familjen samlad :) 

Nog pladdrat! Måste ta något att dricka.. annars kommer huvudvärken som ett brev på posten, iom att jag har tränat!

Sooooooovit

Har sovit hela dagen. Sen städat lite.

William kom hem för dryga timmen sen och längtar nu tills att Viggo ska komma hem också :love: 
Han och My slutar ju lite senare.

Jobbvecka för mig, lite tråkigt, men barnen går ju ändå i skolan när jag jobbar men ändå, lite tråkigt i kväll när det är Hollywood fruar klockan 22 som My älskar att se på med mig, men jag måste åka innan det börjar. Men men, inte mycket att göra åt! Man måste ju arbeta. Är lyckligt lottad som är så mycket ledig ändå!

Kommer blogga mer i kväll sen, nu ska jag plocka lite, sen sätta i gång med middagen, sen är det fotboll.
Sen så ska jag åka till Friskis och träna ett pass innan jag börjar jobba. Skönt! 
Måste vara lite hård den här veckan, slarvade förra,  i allafall med träningen, men mycket var ju för att jag körde så hårt första dagarna så jag hade sådan träningsvärk. Nej, nu ska jag vara lagom! + att jag ska vara supernoga med maten!

Känner mig supertaggad!

Nu ska jag göra lite nytta! Puss.

trött -.-

Hjälp så trött jag är.
Gick upp vid 7 för att hjälpa Viggo till skolan.

Ska nog lägga mig igen när han gått till bussen och se om jag kan somna om en stund, ska ju jobba i natt så vore skönt att ha vilandet gjort :)

Sen kommer barnen hem i dag, känns väldigt bra!
Fotbolls träning i kväll och Friskis för mig. Perfekt.

Hörs senare. Puss!

Hej hej :)

En lugn dag minst sagt, men ändå fullt upp på ett lagom vis :)

Gick ju upp, drack mitt kaffe och åt frukost med William, sen spelade vi lite Playstation :) Roligt, men han var som vanligt mycket bättre så jag åkte på stordäng kan man säga ;)

Sen körde Thomas hem honom till hans mamma, hon ville att han skulle komma hem rätt tidigt så det fick bli så! Viggo hade ju inte kommit hem än, han ville ju träffa honom, men dom kommer hem i morgon så dom kommer ha tid för varandra så det var okej :)

Ett par timmar senare så kom Nina, Erik och barnen. Jag hade lovat att visa dom lite svampställen i skogen, så vi traskade i väg. Några timmar senare så kom vi hem med 12 kg svamp :O Över 20 liter. Barnen, Linn och Emelie som bara är 5 år och 3 år var så duktiga och tyckte att det var jätteroligt. 

Sen åkte vi allihopa till kebaben och åt middag :) Under tiden som vi var i svampskogen så hade Viggo ringt och Thomas åkte och hämtade honom, så han var hemma och följde med till kebaben. 

Sen hem, slappat, har legat och vilat ett tag, var helt slut. Nu rensar jag svamp. Tar sin lilla tid kan man lugnt säga. Köksbordet är fullt med svamp för torkning. Sen blir det mycket som ska förvällas och frysas in. 

Sen när jag är färdig med det så ska Thomas och jag mysa till True Blood :love: 

I morgon på dagen står städning på schemat, behöver damma och torka golv och sådan tråkigt. Sen kommer barnen hem :D Blir en rätt lugn vecka, för jag jobbar och har en del friskis grejjer, men hela helgen är fullbokad med äventyr :D

Natti på er om jag inte skriver något mer i kväll.

Baaaaaaaaakis :cool:

Ujujuj vad roligt vi hade i går :D

Först åkte jag bussen hem till Jojjan, Petra hade kommit dit redan. Korkade upp en flaska vin, eller ja, snarare en bag in box och så satte festen fart. 
Efter ett tag droppade Ann-sophie och Nina in :love:

Åt jättegod mat, drack flera glas vin och en supersmaskig grogg.

Sen stack vi ut till Teatern och dansade tills vi inte orkade längre. Superkul var det! Så roligt att bara dansa :D 
Jag, Nina och Ann-sophie delade en taxi hem sen, jag och Nina åkte hem till Lena för hon skulle sova där, Thomas kom och hämtade mig :)

Så väl hemma satt vi och pratade en stund, men jag slocknade rätt snabbt.
Nu ska jag bara softa resten av dagen. Ska strax ut och plocka svamp med Nina och Emelie. Underbart.:
Sen får vi se om jag pallar att gå på cirkelfysen i kväll :)

Min syster i Hänt Extra :)

dsc-0095 (MMS)

Min syster i Hänt Extra :)


jag har gyllene skor :) passar bra när man...

dsc-0094 (MMS)

jag har gyllene skor :) passar bra när man ska festa.


Färdig, förutom håret

Nu ska jag snart åka. Fixar håret hos syster!

Här kommer lite bilder :)


Nyduschad

Så nu har jag duschat. Skönt. Då kan håret torka i lugn och ro, hehe.

William ringde i morse och hade tråkigt så han ville komma hem, Thomas sa ju att Viggo är inte hemma men han ville komma ändå och hänga med pappa. Thomas hade ju eventuellt tänkt hitta på något i kväll eftersom jag ska ut, men då struntade han i det, så William och han får ha en myskväll i stället.
Han ska hämta honom när han kör mig till bussen, blir bra :) 

Nu ska väl jag börja sminka mig lite, ska inte åka förrän om en timme, så har ingen brådska precis, sen ska ni få kort på klänningen :)

Puss

Mysigt

Hade jättemysigt i går :love: Pratade och lyssnade på musik och röjde :P Somade vid 4 tiden.

Sov ordentligt och länge, gick upp för en timme sen. Tänkte åka klockan 16 till Norrtälje, måste köpa lite hallon till chokladpuddingen som jag gjort till efterrätt :)

Nu har jag bara problem med skovalet... Hmm... Ah, får se hur det blir, har några par att välja mellan :)

Ska hoppa in i duschen nu så mitt hår hinner torka innan jag ska åka. 
Sen blir det fest :D Fy så kul!! 

PUSS

Tjoh!! :)

Nu har vi kommit hem från Uppsala :)
Hade jätte mysigt :love:

Shoppade lite, fikade och sen åt vi ute också.
Thomas behövde en ny dataskärm , vi har en sådan där gammal tjock :S Så det var dags nu för en fin plattskärm.

Jag hade ju tittat lite på klänning på GinaTricot på nätet i går som jag var sugen på att prova, så det gjorde jag. Och den fick följa med hem! Älskar den!! 

Ska visa bild i morgon när jag gjort mig ordning och satt på mig den, ska ha den när jag ska ut i morgon :D Tills dess får ni nöja er med den här bilden.



Superhäftig! Sen köpte jag en kofta och vanliga svarta leggins, fast lite varmare än vanliga :) Kan behövas.

koftan, fast jag köpte svart.

Cardigan

Så nu sitter jag här väldigt nöjd, mitt mineralsmink kom i dag också så det ska jag testa i morgon sen :) Spännande.

Nu sitter jag här med ett glas vin, nu väntar massa mys och prat med min älskade.

Godnatt på er sen!


Godmorgon ;)

Sovmorgon som vanligt!
Vaknade lite i morse när Thomas kom hem och han hjälpte Viggo till skolan :) Viggo hade ju 'svampdag' i dag så jag pratade lite med honom och så, han var sååå glad och tyckte det skulle bli sååå roligt.

Har gått ner 0.5 kg till nu på den här veckan. Känns lite lite då jag varit väldigt duktig med maten och fått in en ny rutin. Men får vara nöjd ändå, blir nog ännu bättre också när jag får lite rutin på träningen. Måste planera min träning bättre så jag kan hålla i gång, sist tränade jag ju så jag fick träningsvärk så jag inte kunde gå eller sätta mig normalt :S Haha.

Ska på cirkelfys på söndag, det är sååå roligt :)

I dag väntar en mysig dag i Uppsala.
Viggo skulle hem til Filip efter skolan, sen ska han gå till mormors jobb och åka med henne hem :) Men jag måste köra dit hans fotbollskläder och så tänkte jag att Rocco skulle få hänga med. Slipper han vara ensam medans vi åker till Uppis, dessutom älskar han mina föräldrar och framför allt sin bror Colin :) Så då får han riktigt roligt.

I morgon ska Viggo spela fotbollsmatch dessutom, då ska morfar köra honom och ta med gammelfarfar så han får titta :love: Min farfar är 91 år och den enda av mina far och morföräldrar som är i livet. Viggo kommer gilla att han kommer! 

Nu ska jag ta lite frukost och sen vet jag inte.... tänkte låta svampskogen vara i dag, för jag orkar inte rensa massa svamp, haha, Tar sådan tid och rensa och vi ska ju åka i väg sen, tror inte det är så bra att låta svamp ligga orensade och så länge, dom börjar ruttna och så snabbt.

Nu lite frulle! PUSS

Så där ja...

All svamp rensad. Hela köksbordet är fullt av tidningspapper och svampar på det som torkar. Har ju en lufttorkare som jag ställt där för att skynda på :)

Så skojigt med svamp :)

I morgon har Viggo svampdag i skolan, han har packat en ryggsäck med matlåda, svampbok och en påse att plocka i. Han längtade jättemycket :) Så hoppas det blir roligt.

Efter skolan skulle han leka med Filip en stund, sen så ska han åka med mormor hem :) Hans kusiner Lisa och Tora kommer dit på lördag så han vill vara där då. Dom har så roligt tillsammans!

I morgon så har Thomas och jag planer på att åka in till Uppsala och strosa runt lite. Ska bli jättefint väder så blir najs. Bara vara, fika lite och ha mysigt. Har inte haft någon ledig tid med varandra på en vecka nu så ska bli skönt. Jag jobbade ju tre nätter, då började han sina fyra jobbnätter, haha! 
Men det är härligt att se fram emot :) 

Är trött i kväll igen, men i kväll ska jag verkligen försöka somna tidigare än i går iaf, haha. Får se hur det går med det, tycker det är så skönt att sitta uppe :)
får se då, om vi hörs mer i kväll... eller i morgon! PUSS

Oj!

Har inte bloggat något alls i dag :O

Tog sovmorgon, sen upp och åt lite frukost. Sen gick Rocco och jag ut i skogen, me oss hem fick vi ca 12 liter svamp :)

Sen åkte jag ner till Friskis och pratade lite med dom där, har sagt att jag kan stå som receptionsvärd två timmar i veckan :) Ska bli roligt! Så ska dit nästa vecka och stå 'dubbelt' ett par pass.

Nu är middagen i ugnen, blir blomkålsgratäng med svamp och kyckling.

Puss!

En tanke...


jajajajaja, ja vet vad jag skrev

jag var astrött, men efter duschen blev jag aspigg. Så nu sitter jag här!! Haha. Men det är bra, då kan jag sova ut i morgon, kan ta sovmorgon :) Somnar jag före 24 så vaknar jag garanterat 5-6 timmar senare och är utvilad och det är tråkigt att vara uppe vid den tiden ;) Behöver tydligen inte så mycket sömn.

Sitter och slökollar lite på shopping ;) Thomas och jag ska strosa i Uppsala på fredag, äta något, shoppa lite. Hans ide :O Har han någon baktanke tro??? ;)

Åhh...

Nu är det dags. Har legat och kämpat för att hålla mig vaken i soffan men det går dåligt, så lika bra att ge upp.
Risken när jag lägger mig så här tidigt är att jag vaknar vid 3-4 i natt och är pigg! Men ja, får se, ska kolla ett par småsaker till på nätet... Sen blir det kudden.


Längtar tills i morgon, ny dag, nya möjligheter, som man säger :) Mår så himla bra just nu och har så himla roligt. Ser såå mycket fram emot helgen också när jag ska parta lite :D

Såg att mitt mineralsmink kommer i morgon :D Och min svampbok :D 
Det andra sminket dröjer nog lite. Så kul att handla nytt.

I morgon skulle Viggo komma  hem efter skolan, han har lekt med kompisar hela veckan. Så blir mysigt. Vi ska nog ta med oss lite varm choklad och gå ut en sväng i skogen.
På fredag dessutom, då har mellanstadiet svampdag i skolan, så då ska han ha med sig lite fika, dom skulle få lunch från skolan, men lite varm choklad och riskakor har han bestämt :) Roligt. Då kanske han äntligen använder sina nya gummistövlar ;)

Har lite magknip, men kan bero på att jag proppade i mig en halv ask vindruvor på kvällen :|  Men går väl över.

Godnatt sen alla :love:

Kväll... igen.

Nu är det kväll igen :)

Har varit väldigt trött i dag. Inte van att gå upp så tidigt ;)

Ska lägga mig tidigt i dag. Har fikat och myst i soffan med mina killar. Men nu åkte Thomas till jobbet så bara Viggo och jag kvar. Han går och lägger sig om ett tag och jag med. Men ska försöka vara uppe någon timme till iallafall, annars kommer jag vakna klockan 4 i natt, utvilad!

I morgon ska jag plocka svamp med Rocco :D Sen på eftermiddagen blir det promenad med Tessan och sen skivstång på Friskis. Har just smörjt mina stackars ben med liniment. Men i morgon ska dom vara fit for fight igen :)

Tillbaka till soffan. Sovgott allihopa, det kommer jag göra :)

Trött

Oj så trött jag är!


Godmorgon!

Herregud vad jag är uppe tidigt!

Som nattjobbare sista 10 åren så är det väldigt ovant att höra klockan ringa redan 6 på morgonen :-S

Men ska bli roligt i dag, lite omväxling och jag har ändå verkligen inget bättre för mig :)
Så har gjort mig i ordning lite och har ätit lite frukost. MItt goda bröd! Så himla gott! 
Ni ska få receptet sen!

Ha en bra dag nu!
PUSS

hade visst en bild i telefonen från i dag ...

dsc-0093 (MMS)

hade visst en bild i telefonen från i dag :) jag har blivit besatt av att plocka svamp, jag vet!


Shopping!!!

Blev lite storhandling av smink här på kvällen.... Men jag ska ju ändå jobba extra i morgon och då betalar det sig, så tänkte jag ;)

Mineral foundation och mineralsolpuder från Bare Minerals


Sen har jag handlat ögonskuggor



Sen beställde jag concealer och brynpenna

Och ett borstset :)



Så nu kan jag rensa ur sminkväskan ordentligt! Skönt.
Har velat ha mineral foundation länge, så var dags nu :)

I helgen!

I helgen ska jag festa med mina älskade systar och älskade Nina! Tjohej vad kul det ska bli :D

Rubrik

Gömde minneskortet i bärbara datorn och Thomas har åkt i väg med den till jobbet.
Skulle visa all svamp jag plockade i dag :) Blev ca 8-10 liter. Helt otroligt mycket. 

Men när jag var i skogen så sprang Rocco på ett jordgetingbo, så jag var tvungen att skynda mig hem med honom för han blev stungen :( Han blev slö och konstig, men när vi kommit hem mådde han relativt bra. Slö och dåsig, men piggnade till efter ett par timmars sömn. Stackarn :( :(

Annars har jag inte gjort så mycket i dag. Har grym träningsvärk, så ska ta det lugnt. Ska hoppa över träningen i morgon också faktiskt, ska inte ta i för mycket nu.

Dessutom så ringde dom från jobbet och frågade om jag ville jobba extra i morgon, 7-16, så jag sa ja till det :) Gillar att jobba dag i bland och Thomas ligger ju ändå och sover och Viggo är ju i skolan så jag har ju inget bättre för mig. Hade tänkt att plocka svamp, haha, men det kan jag spara tills i övermorgon ;) 

Nu ska jag slappa lite till framför tvn, Viggo ska ju sova snart. Puss

Håret i dag :)

Lite halvdåliga bilder, från webcam. Men iaf :) Det är rött och jag är nöjd!


Godmorgon tisdag

:)

Tog lite sovmorgon. Thomas jobbade ju i natt så han hjälpte Viggo att göra sig i ordning i morse.
Har väldigt ont i nacken :/ Väldigt jobbigt. Kanske borde prova att smörja med någon voltaren gel eller så, tror vi har något sådant hemma.

Hur som helst, Rocco och jag har precis ätit frukost, jag har ätit en skiva av mitt fröbröd och Rocco har ätit en ordentlig portion nötvom ;) Mums, haha. Luktar skit. Men han älskar det. Han är ju minst sagt kräsen, men äter mycket när han väl äter, så ofta nu äter han bara en gång om dagen, men ordentligt. Har varit det bästa sättet att få i honom det han borde äta på en dag. Han har ju alltid varit fisig med maten, men verkar som det här funkar bra! 

Nu ser jag på honom om det är någon ide att erbjuda liksom, och dom gånger han äter så här tidigt så kan han äta ett köttben på kvällen. Men ger jag honom ett sådant ben på morgonen så äter han inget mer på dagen. Och jag vill gärna att han äter sin Vom og hundemat först, så jag vet att han fått i sig vitaminer och så.
Som sagt, i dag har han gjort så, så i kväll blir det köttfest ;) Om han ändå fattade hur bra han har det, vet massor av hundar som skulle mörda för hans meny, haha :thumbup:

Om ett tag ska jag gå och kolla om posten kommit, väntar ju på min svampbok :D
Rocco och jag ska ta oss en tur om ett tag!



Har inga planer i dag direkt annars. Men Viggo ringde från skolan och ville följa med en kompis hem sen, så jag sa ja till det. Så nu måste jag ändå hämta honom i eftermiddag, alltså åka in till Rimbo, så nu funderar jag på om jag ska träna ett pass iallafall, när jag ändå är där. Men jag har väldigt ont i benen fortfarande, sjukt ont. Ser ut som jag bajsat på mig när jag går :blush:

Så får kanske bli vilodag, får se hur det känns sen, en skogspromenad kanske mjukar upp dom stackars musklerna.
Nacken som gör ont behöver inte bero på träning, snarare all den tunga lergeggan jag gick omkring med på huvudet i går i två timmar ;)
Ska smörja lite på det nu!  

Dessutom måste jag sätta på kaffe, det har jag helt glömt bort :S

Alltså!! :O

Det här hade jag inte väntat mig



Bilder...

Fixade lite bilder nu iaf :)

Har spolat ur hennan... Det är rött. Alltså herregud :O Men jag älskar det :D Dessutom så mörknar det lite ett par dagar. Sen är håret superblött, så får se hur det ser ut när det torkar!

Geggan i!



Skyddshanduk på!



Klart :O




Henna

Hennan är i håret :)

Jag lägger ut lite bilder i morgon, Thomas har med sig den bärbara till jobbet och jag gillar bättre att blogga och fixa med den, så ni får vänta :) Den har sådan bra och lätt kortläsare att föra över bilderna med och så.

Var ner till Friskis och körde en timme på gymet. Jättekul :) Men nu har jag så ont i mina lår, herregud. Trodde det blev bättre för träningsvärken att få köra ännu ett pass, men nu kan jag inte sätta mig ner ens, för det smärtar i översidan av låren, haha, så får ramla ner i soffan med raka ben ;)

I morgon ska jag nöja mig med att promenara med min fina hund :love:
Kanske leta mer svamp, gjorde inte det i dag pga allt regn.
Men har varit lite produktiv ändå, har bakat två limpor! Passar bra i regnvädret.

Thomas jobbar, väldigt tråkigt, Viggo har lagt sig. Så jag är ensam. Annars hade jag varit sugen på att tända lite ljus och kanske en brasa, men det är tråkigt själv så det struntar jag i nu. 
Funderar på att åka med Viggo och handla nya gympaskor till honom i morgon, men får se. Blir i morgon eller torsdag tror jag.

Ah, nu ska jag inta ryggläge igen. Är helt slut. Ska bara låta färgen vara i ett tag till.... Så det blir någon färg! Spännande!! :D Med Henna vet man ju inte alltid riktigt hur det ska bli.  Haha!

Vaknat!

Nu har jag vaknat!

Skulle ju träna när ändå killarna har fotboll men nu blev den inställd pga allt regn. Men vill åka ändå.
Rätt skönt att träna när man har lite träningsvärk, mjuka upp skiten lite ;)

Regnar som fan ute så skogen får nog vänta tills i morgon kanske.

I kväll sen, då ska jag färga håret :) Med Henna :D Får se om det blir någon skillnad! Spännande! Skulle egentligen behöva hjälp, men jag kommer inte ha tid att sätta igång förrän rätt sen så det blir nog svårt. Men det går nog bra.


Jag har ju lyckats kommit över äkta Henna från Indien, hehe, ska vara den absolut bästa, men vi får väl se hur det blir med det. Hoppas iallafall att jag får behålla håret på huvudet ;)



Nu åter till mitt kaffe! Puss på er i regnet!

Träningsvärk :-S

Hjälp vad ont jag kommer ha när jag vaknar. Min kropp är helt matt. Men det är ändå en skön känsla!

Har precis skickat barnen till skolan, My och William ska hem till sin mamma efter sen, tråkigt :-( Men vi brukar ändå ses lite i veckan ändå.

Mennu ska jag gå och sova, vill vakna i tid! Ska färga håret i dag och om det slutar regna så går jag väl ut en sväng i skogen :)

Natti!

Crazy Fresh Tattoo

Mina favorit tatuerare i Bäcklösen, Tierp CTF-tierp bloggen har ju öppnat en studio nu i Stockholm :-) CTF-Sthlms bloggen

Kolla in på bloggarna så ser ni deras otroliga alster :) Så himla duktiga!


Fortsatt lycka till nu Pekka och Anna! Ni är så fantastiska.

Nä Nu!!

I går surnade jag till på Thomas, egentligen utan en rimlig anledning, men så blev det iallafall!

Då säger han typ , 'jaha, den tiden på månaden, ja du blir helhispig när du ska ha mens och det brukar ju vara runt den 20e varje månad!'

Jag bah 'VAAAAAA???' :question:

Vad är det här??? Håller han koll på när jag har mens! Dessutom kastar det i mitt ansikte när jag är sur!!! Inte smart grabben!!!

Idag så skrattar jag åt det, haha. Men då blev jag tvärsur, tur att jag i allafall skulle i väg och jobba och kom på andra tankar, hihi.

Stackars Thomas, har han det så varje månad. Haha.

Men nu så ska jag tänka på det och kanske inte vara så lättretad.. Dessutom så har jag nästan ingen mens alls nu, har ju satt in en hormonspiral, förhoppningsvis så försvinner den helt så småningom. Hoppas humörsvägningarna försvinner då också :bigeyes:

Skickade ett väldigt snällt sms till honom för en stund sen och dessutom la jag till 'hoppas du inte tröttnar på mina tokerier :-S '

Fick då som svar: 
'Det kommer jag aldrig göra, älskar ju dig'

Men nu ska jag sluta vara mens-monster! Och håller tummarna för att den försvinner på riktigt snart!

Oj oj oj ooooj.

Jag var på cirkelfys med Tessan och Ninnie :love: Det var superroligt och tiden flög i väg, men oj så jobbigt det var! Mina ben är helt möra nu känner jag.

I morgon så ska Tessan och jag prova på gymet medans Viggo är på fotboll :) Ska bli roligt.

Middagen blev jättegod! Stekte lök, vitlök och bacon, sen i med skivad choritzo och paprika. Sen matlagningsgrädde, en skvätt viltfond, ordentligt med peppar och sen slängde jag i svamp också. Mums!
Alla gillade :)

Efter middagen så slappade jag i soffan med en kaffe, sen strax före 19 så åkte jag ner till Friskis ju, duschade där och åkte direkt till jobbet. Ingen ide att åka hem ändå.

Så nu är jag här. Har en verkligt skön känsla i kroppen, av träninen. Varenda del i kroppen känns utpumpad!

Sen är jag vansinnigt nöjd med all svamp jag har hemma :D

Och taggsvampen var skitgod, väldigt bra, för den finns det massor av att plocka! Och hittar man en så hittar man 20. Minst!



Sex Liter

Är sex liter svamp rikare :)
Var just ut i skogen med Rocco och plockade.

Nu har jag förvällt alltihopa *pust*

Ska göra middag, spagetti med choritzo, svamp och bacon sås. Vad det nu är ;)

Snart så...

är det dags att gå hem. Om cirka en timme :)

Är sjukt trött så jag är glad att jag kan gå och lägga mig omedelbums när jag kommer hem. Kan dessutom sova huuuuur länge jag vill!

Sen innan jobbet så ska jag på ett cirkelfys pass på Friskis. Har haft grym träningsvärk, men har lättat nu i natt så är nog helt okej i morgon. Ska gå på det hur som helst.
Sen vill jag ju förstås ut i skogen och plocka mer svamp, men får se när jag vaknar och så.

Nu är jag alldeles för seg för det här! Skriver väl mer när jag vaknar. So long!!

Inte tillräckligt med tid

Hade inte tid att färga håret i dag. Tror jag gör det på måndag när jag är ledig, jobbar ju i  morgon natt också. 
Ska ju färga med Henna, så det tar ju lite mer tid än vanlig hårfärg.

Håller på att sticka :) Lovade My en halsduk för evigheter sen, så den ska jag göra klart. Sen ska jag sticka raggsockor, försöker läsa mig till hur man stickar hälen, verkar svårt, men ska göra ett försök sen. Men först halsduk. Nu är det ju till och med väder för att bära den, är jättekyligt ute. 

Inga planer i morgon direkt förutom att Viggo ska spela match nere på arkadien, är vid lunchtid typ, så jag sover väl ännu då. Thomas skulle köra ner honom dit och så. 

Nu åter till stickningen.

Wieee

Några liter svamp rikare :)

Trattkantareller, rödgul trumpetsvamp och blek taggsvamp! 
Nu torkar jag dom förutom taggsvampen. Ska göra fina glasburkar att ha dom i sen på en liten hylla i köket :)

Taggsvampen ska jag nog förvälla och frysa in. 

Nu lite slapp med sambo innan jobbet :)

Godmorgon!

Nu har jag vaknat! Killarna har varit på fotboll, skriver mer om det sen, snart ska dom åka till Rimbo och följa med Jojjan till hennes kompis Mia som har en son som är lika gammal som Viggo :)

Efter att jag kört dit dom så ska jag ut i skogen :D

Snart så

Nu ska vi snart åka i väg, grabbarna ska bara borsta tänderna. 
Har gjort ordning matsäck och så får dom handla något litet där :) 

Dom vaknade av sig själva så slapp väcka, skönt, då fick dom sova färdigt :)
Hyrde ju en film till dom i går men hade somnat i soffan rätt tidigt så det blev att dom lade sig rätt tidigt ändå.

Sen när jag kommer hem så är det bums i säng! Vill sova klart snabbt så jag kan gå ut i skogen och sen ska jag nog färga håret om det finns tid.

PUSS



Oj vad jag är trött -.-

Nu har jag kommit hem :)

Är jättetrött men måste vara uppe ett tag till så jag kan köra pojkarna. Thomas erbjöd sig ju, men känns onödigt att han ska behöva gå upp och göra det när jag ändå är vaken. 

Ska ligga och slö kolla en halvtimma på tv innan jag väcker upp grabbarna :) 


Mitt i natten

Är på jobbet :)
Är helt ok men är väldigt seg och trött. Brukar vara lite jobbigt första natten tycker jag.

Har fått svamptips av Johanna så nu längtar jag hem så jag kan sova lite och sen bege mig ut i skogen och plocka mera svamp! Har dessutom beställt en svampbok dessutom :D


I morgon har Viggo och William fotbollsmatcher i Riala, så ska väcka dom en stund efter jag kommit hem så dom hinner äta och så ordentligt. Sen ska jag köra dom till Arkadien. Sen åker jag hem och sover, så åker Thomas lite senare och tittar när dom spelar och kör hem dom.

Ska göra i ordning matsäck och så får dom köpa någon korv eller så där med. 

Sen blir det svampplockeri :) 

Men det ska bli skönt att sova. Är väldigt seg i kroppen och har fått en grym träningsvärk. Men i morgon blir det ingen träning, men på söndag blir det Cirkelfys, är väldigt jobbigt har jag hört :S


Nu ska jag titta lite på tv :)

Sådär...

Klippte upp över Roccos ögon häromdagen. Jag hade ju problem att få till ett snyggt afro på honom som inte ramlade ner över ögonen ;) Men nu blev det riktigt bra. Han är så fin nu :love:



Nästa steg är att fixa till det jag sparat på benen så det blir lite mer bolligt :)

I natt ska jag kolla runt lite efter vinterjacka till William. Viggo behöver gympaskor till gympan, sen kommer dom väl spela fotboll inomhus, så dom kommer han använda där också när det blir dags, men tror vi hittat ett par på Team Sportia som han vill ha, får rabatt där nu när jag är medlem på Friskis, men var bara denna månaden tror jag så måste handla dom snart. 

My ska ju bort i kväll och killarna ville hyra en film så bokade den här nyss som jag vet att dom vill se



Ska åka om en stund. My ska handla present innan kalaset och jag ska i väg och träna :)
Sen blir det middag när jag är tillbaka. Torsk med äggsås. Yum!

Skriver nog senare!

Sovmorgon

Alltså vi hade roligt i går, haha. Jag önskar att jag kunde skriva allt men det är att lämna ut min i bland störtsköna sambo lite väl mycket ;)

Hur som helst, har tagit sovmorgon i dag för jag ska jobba hela helgen.

My ska på övernattningsparty i kväll och när jag kör henne dit så ska jag träna på Friskis :)

Nu lite lunch, eller frukost eller vad man vill kalla det :)

Friskis!

japp nu har jag varit på Friskis & Svettis. Det var jättekul :)
Ska nog gå i morgon också, men då har jag inget sällskap men det gör inget.

Roligt var det iaf.

Sen var hela familjen bänkade framför Robinson på kvällen, mysigt. 
När det var slut så la sig barnen för att sova.

Thomas och jag sitter nu och pratar om framtiden över ett glas vin. Underbart!

Skriver morgon :love:

William

I dag kom det bara två barn hem från skolan. William var inte med.
Jag var ute i skogen och plockade svamp men hade mobilen med så Thomas ringde mig och frågade om William skulle till någon kompis efter skolan och det skulle han ju inte!

Så Thomas åkte i väg och jag gick direkt hem och försökte ringa William lärare (som inte har något mobilnummer så det var lönlöst) sen ringde jag skolans personalrum men där svarade ingen, sen försökte jag ringa Viggos lärare men hon svarade inte heller :-S 

Thomas åkte och tittade vid busstationen och sen upp till skolan och sen till farmor, men ingen William.
Då började man bli rejält orolig!

Men då ringde William mig!

Då var han i skolan :-D Han hade missat bussen, så då hade han gått till skolan och ringt men då hade ingen svarat hemma, jag var ju i skogen och Thomas var ju och mötte barnen vid bussen. Så då hade han gått till farmor som bor precis vid skolan, men där var ingen hemma, sen hade han gått upp till skolan och ringt igen :)

Så allt gick bra. Tillslut :)

Svamp

Var ut en sväng och rekade mitt ställe igen :) För ett par veckor sen fanns det lite trattisar men dom var så småååå. Men nu var dom stora och fina. Fanns mycket smått också så dom sparade jag till senare. Svampmacka i kväll efter träningen!


Hej Hopp :)

Startade min dag klockan 07 med att väcka ungarna. I dag var det lite segt för dom att komma ur sängen, men till slut så ;)
Viggo och My hade ju stafett så dom såg fram emot det sen. Fikade lite kaffe medans dom åt frukost och sedan hjälpte dom att göra i ordning gympapåsar.

Sen när dom gick till bussen så åkte jag till mammas jobb och hämtade min fina Rocco :love:
Efter det drog jag ner till Tessan och vi tog en lång promenad på 1½ timme. Skönt! Förutom det att Rocco rullade i något bajs så jag fick åka hem direkt efter promenaden och bada honom. Dock behövde han badas så det kanske var lika bra att jag blev tvingad till det.

Nu står iallafall en gryta i ugnen med en stor bit kokkött i. Där ska den stå och koka ända fram till middagsdags, mums!
Sen har jag friskis i kväll.

Men nu, ska jag ut och kolla efter svamp!

Puss på er.

Nattligt


Har just tittat på ett avsnitt av TrueBlood, så himla bra. Men nu en kort paus.
Är pigg! Borde sova men det går ju inte då. 

Men jag behöver inte så många timmars sömn hur som helst.

I morgon har My och Viggo Rimbo-stafetten, alla skolornas mellanstadie elever möts i en stafett :)

Båda två ska springa en relativt kort sträcka, tyckte jag var ganska bra, men My var rätt besviken och hade velat springa längre sträcka, men jag kan på sätt och vis tycka det är bra eftersom hon fortfarande har lite halsont, då är det ju inte så bra eller roligt att springa långt.

Hoppas det går bra hur som helst :)

Min diet går fortfarande utmärkt. I dag dock åt jag ju buffe på båten ;) Men jag tog det lugnt iallafall och försökte att inte äta föööör mycket. Dock hade ja bestämt innan att i dag skulle jag få unna mig lite extra och det gjorde jag också. Det var väldigt gott :)

Nu ska jag återgå tlll lite slappande framför tvn, dåligt att sitta vid datorn och stirra in i skärmen när man vill bli trött, det har direkt motsatt effekt.

Föresten, en superkul grej.. Nästa helg ska jag festa med mina systrar och Nina :D <3 WHOOP WHOOP!!

Ah liiiiite bloggning till

Snart, True Blood, men kom på att jag vill kolla lite saker först!

Dessutom har jag bild på shoppingen i dag ;) Inte så mycket shoppades och godiset till barnen tog jag inte kort på.

Men dom här spritstorterna :)




Sen hittade jag en av mina favoritdofter från Body Shop till billigt pris :) Duschgel och det underbara body butter som doftar ljuvligt!!



Nu till soffan!

I morgon!

Rocco är ju hos min mamma eftersom vi var borta hela dagen i dag. Istället för att jag ska sitta och hämta honom nu på eftermiddagen så tar hon med honom till jobbet i morgon bitti så kan jag hämta honom där. Egentligen vill jag ha hem honom NU men jag orkar inte sitta och köra en timma nu.

Så eftersom jag måste åka in i morgon bitti då så ringde jag Tessan och vi bestämde oss för att ta en promenad i morgon bitti när jag hämtat voffe :) Så kuuuuuul!
Sen ska vi till friskis på kvällen. Perfekt!

Ska bli roligt att komma igång att träna, särskilt när man har kompisar som tränar där :D Ninnie, Tessan och Anna kör ju också. Känns jättekul. När jag tränade förut så gick jag jämt själv.


Nu åter till soffläge, barnen la sig precis för att sova :)

Båtresa med jobbet

Var en trevilig båtresa med jobbet i dag :)
Thomas och jag laddade ju upp med åksjuketabletter så det gick bra fast det gungade lite :)


Köpte med oss lite vodka och olika likörer hem så man kan blanda lite roliga drinkar om man känner för det. Lite godis till ungarna inhandlades med.

Är väldigt seg nu bara, ska väl titta på lite TrueBlood i vanlig ordning ;)

Kram

Bra dag

att åka Ålands båt på.

Verkligen.

Blåsigaste dagen på året. Ja då ska Sofia ut och åka båt. YEAY! Älska illamående. Verkligen. Jippi.


Nu ska vi kolla på lite True Blood igen!

Sååå bra serie :D

Godnatt

Telefon

Har pratat med min fina kompis Tessan :love: Vi ses för sällan nu!!! :(
Men nu ska vi skärpa oss med det, hon har börjat på Friskis och det ska jag också börja med i över morgon :D

Seg tisdag...

Nu har jag segat hela dagen sen jag kom hem från dejten med Ninnie.

Ska snart vakna till och göra chili con carne med ris och bakat bröd till.
I morgon ska vi åka på en dagskryssning med jobbet, verkligen toppen väder för det :S Storm + båt = dåligt.

Men men, får väl se hur det blir. Man kanske borde köpa åksjuke tabletter? Usch man kommer ju må jätteilla!

Pojkarna kom hem från skolan nyss, dom slängde i sig mellanmål och sen sprang dom ut för att åka kickbike :)

Jag ska snart köra Rocco till mammas jobb för han ska vara hos dom i morgon när vi är på båten hela dagen, barnen går hem till farmor efter skolan för vi kommer inte hem förrän efter 18 på eftermiddagen.

Blir bra det!

Promenad + fika

Har precis kommit hem :)

Ninnie och jag möttes upp före 9 i Rimbo och gick en promenad med Rocco och sen avslutade vi med en kaffe på Rimbobiten.

Alltid lika roligt :)

Nu lite soff-slapp.

Godmorgon

Segt att komma upp ur sängen i morse! Klockan ringde, snoozade, sen flög jag upp ur sängen helt plötsligt, säker på att jag stängt av mobilen istället för snoozat och försovit mig, rusade in på toaletten och sen när jag kom ut därifrån såg jag att klockan bara var fem i sju, haha, jag som brukar gå upp några minuter efter sju :-) 

Hur som helst så är My fortfarande lite förkyld och tillslut så gav jag med mig, så får vi hoppas att hon känner sig piggare i morgon. Det är ju asdåligt väder, så är väl dumt att bli blöt och kall kanske.


Gjorde ordning gympapåsen till Viggo i morse och då säger han att hans gympaskor är för små, han sätter på sig dom och visar. Visst är dom för små :/ Alltså jag vet inte hur mycket skor jag har köpt till honom och My, deras fötter verkar växa i rekord fart heeeela tiden! Haha.

Så det måste jag köpa nu, nya gympaskor. Ska kolla lite på nätet. Han kommer ju behöva nya innefotbollskor till vintern, så köper väl ett par sådana så får han ha dom på gympan också.
Ha en bra dag nu :)

Kväll...

Nu ligger alla barnen och dom toksomnade direkt. La sig lite senare för alla tre ville absolut se mitt favoritprogram, Hollywoodfruar! Så okej då :)

My är lite snuvig och hade huvudvärk på kvällen, så hon har tagit en alvedon och somnat hon med. Hoppas hon är pigg i morgon.
Nu är det ju så med dom här barnen att dom vill ju vara sjuka för att få vara hemma och softa i stället för att gå till skolan ;)
Men jag är inte riktigt med där. Är man inte apförkyld, eller har feber eller huvudvärk så tycker jag nog att man kan gå. Sen om man har varit förkyld en längre tid så kan det nog vara läge att vara hemma och vila upp sig ett par dagar, men som sagt, lite rinnsnuva... nja!

Men sen kommer jag från en familj med extremt hög arbetsmoral också, men det kan jag säga, har man extremt mycket nytta av sen i livet.

Blir galen på sådana som är sjuka jämt och håller på att fjompa sig om det ena och om det andra. Blir tokig på folk som sjukanmäler sig och sjukskriver sig för att dom har kännt efter på tok för mycket. Nej, i med ett par alvedon, ett glas multivitamin (ev en treo om det är riktigt illa ;) ) och stå ut.

Sen behöver man ju inte vara lika hård med barnen, haha. Men jag försöker oftast få i väg dom och säger att dom kan ringa hem om dom blir sämre i skolan, för oftast är dom bara trötta och då känner man sig ju sjuk om man har en liten förkylning i kroppen.
Kommer man upp och så ur sängen så brukar man ju känna sig bätte rätt fort. Förhoppningsvis :)

Håller tummarna att hon inte har feber imorgon i allafall, så får vi se vilket håll förkylningen har tagit. 

Nu är det dags för mig att hoppa in i dusch, sen ska Thomas och jag mysa till ett par avsnitt av True Blood! :D

Så härligt att familjen är samlad iaf :love:

Fransk Marängkladdkaka!

Just nu står en Fransk Marängkladdkaka i ugnen :-)


Har aldrig testat det här receptet, men här kommer det :-) )(ni ska få recensioner från barn och sambo senare )


Fransk Marängkladdkaka


1 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
2 st ägg
100 g margarin
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad (till exempel Lindt 75 procent)

- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform.


- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.


- Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret, tillsätt de båda äggulorna.


- Vispa äggvita till ett fast skum, tillsätt socker och vispa ytterligare.


- Rör försiktigt ner äggskummet och den smälta chokladen i mjölblandningen.


- Häll smeten i formen och grädda i 23-24 minuter i 175 grader.


- Låt kladdkakan svalna av innan servering.


Lite bilder från Göteborg :)

Tog inte jättemycket, syrran har lite också som jag säkert kan lägga upp sen :)

Söta, glada och förväntansfulla tjejer på tåget med Jojjans Ipad2! Yes, she's an apple ;)


När vi kom till hotellet så lämnade vi av grejerna och sen stack vi till ett köpcentrum och shoppade lite :-)
Fikade och lunchade där, sen mot eftermiddagen så drog vi tillbaka till hotellet och badade jacuzzi :-D

Jag och tjejerna i bubblet :-)



Raka spåret mot Balder och Kanonen inne på Liseberg, kusinerna hand i hand <3<3



I karusell kön



Glasspaus!



Sen åkte vi Colorade, med risk för att bli dygnsura! Ponchos inhandlades!



Har inga mer just nu! :-)

Puss



Godmorgon, kaffe + blogg!

Ja för mig med helt galna sovrutiner så är det morgon nu ;)

My och William kommer hem i dag :) Skönt att ha familjen samlad. Dessutom är både Thomas och jag lediga ända till fredag kväll, sen jobbar jag, så Thomas är ledig precis hela veckan med dom, kunde inte vara bättre :)

Vi har inte direkt några planer än att gå till badhuset och sådant. Men mysigt att vara lediga, ska baka och laga massa mat :)
Har en stor köttklump från kalv som jag ska göra ett riktigt långkok på. Härligt, älskar det. Grytor med massor av rotfrukter, kryddor och rödvin. Mums! Ungarna brukar älska dom också, köttet blir så otroligt mört och gott.

Nog om det! Åter till mitt kaffe. My pch William kommer med bussen snart, My slutar egentligen sent, men hon ringde och kände sig hängig och förkyld så hon får komma hem tidigt och kurera sig!

Jag som köpte nya härliga teer i går, dessutom köpte hon och jag blåbärshonung på Liseberg, så passar ju bra mot en ond hals! Ska inhandla lite Zyx, kan vara bra att ha till natten och så.

Puss!

Thomas kollar på nya mobiler :-O

Han kollar på något dubbel abbonemang... ni vet, två mobiler.... en till mig en till han.... 

Jag dööööör!

Jag kan ju köpa en själv... Men jag är så dyr i drift jämt så jag kan bara inte, men om han gör det... Då tackar och bockar jag väldigt glatt :D :D

Och telefonen jag önskar mig...

EN VIT IFÅN SÅKLART :D


Håll tummarna nu för i helvete!!! 


11 september

Får se nu om jag hinner, det blir den 12 september om bara någon minut :-O

Den här händelsen är för stor för att inte alls nämnas, så måste göra det.
Har ju tänkt och pratat en hel det om det i dag, blir ju lite så.

10 år sedan.

Kommer ihåg det mycket väl.

Viggo var några månader gammal. Jag gick hem till Malin och vi satt där och kollade på en nyhetskanal, och fick då se detta.
Helt otroligt och man visste inte vad man skulle tro??

Sen följdes detta av krig i åratal som inte verkar slut än, där har verkligen USA lyckats sträva bakåt i sin medmännskliga utveckling. 

Skänker tankar till dom som dog i tvillingtornen men också tankar till alla dom som fått sätta livet till i terrordådens efterspel och USAs krigshets. Alla soldater och civila. Hur många civila har inte dött och plågats pga detta under dessa 10 år? Alla barn. FYFAN säger jag.


Regn och åska!

Viggo och jag skulle kolla på film i kväll.
Vi tände ljus och skar (inte skärde) upp grönsaker som vi åt med dip :-)

Men så började det åska! Vilket är mysigt, men jag är så rädd att saker ska gå sönder (vilket det gjort för mig ett antal gånger) så vi stängde av tv och drog ur kontakter. 
Så vi satt och läste ur en bok i stället (en bok som vi läser varannan sida ur, högt för varandra) åskan slutade ju snabbt så vi kunde sätta på filmen efter ett tag igen :)

Nu spöregnar det, Viggo har lagt sig i min säng, Thomas jobbar ju ändå och han tycker det är mysigt att sova med sin mamma ;) Alla barnen vill jämt sova där, haha.

Nu håller jag på att baka ett bröd till mig, ett mörkt bröd, fullt med solrosfrön och linfrön, vilket ingen annan i familjen gillar ;) Ska göra ordning en plåt dinkelfrallor också som ska få jäsa i kylen över natten så kan Thomas dra i gång ugnen när han kommer hem från jobbet i morgon bitti så kan han och Viggo få nygräddade frallor till frukost :)

Ska även frysa in färdigjästa frallor i frysen, frysa in hela plåten, sen när dom är stenhårda så kan man ju ta ut plåten och flytta frallorna till fryspåsar, sen kan man ju ta fram och grädda när det passar :-D Perfekt ju, det tar ju bara ca 15 minuter för frallorna att gräddas så då kan man få nybakt när man vill.
Men det är ju det där med frys, jag har fortfarande ingen stor frys :-( Vårt halva frysskåp är oftast fullt :-(

Nästa månad blir det till att köpa frys.
Vi har haft otroligt mycket räkningar den här månaden + att vi köpte soffan ju, så kan inte handla några större saker nu helst. Om det inte dyker upp någon i NT kanske till bra pris så man känner att man måste slå till! 

Ska hålla lite koll!

Hör av er om ni har/vet någon som har en frysbox att sälja. Bara det är en A-klassad så spelar resten inte så stor roll, kommer ha den stå i källaren ändå.

Nu över till mitt bröd.


Å jussssssst dee.... Bilder från Gbg kommer i morgon när jag har den bärbara datorn i morgon, Thomas har den på jobbet nu!

PUSS!

Hos mamma :-)

Nu är jag hos min mamma och pappa.
Viggo har ju sovit här i helgen medans jag varit i Gbg för Thomas har jobbat natt dessutom så därför kunde han inte vara hemma.
Men sen ville han sova här dessutom.
Han har varit på middag hos min moster och hjälpt morfar att klippa gräset :)

Nu är han ute och metar fisk, så jag hoppas han kommer snart för jag har inte träffat honom sen i torsdags :-/ Men dom kommer väl alldeles strax!

Sen ska vi åka hemåt :) Ska hyra en film och ha lite mysigt i kväll <3

På tåget på väg hem :-) Nu är dom här daga...

mms_img60409 (MMS)

På tåget på väg hem :-) Nu är dom här dagarna snart slut. Vi har haft såååå kul allihopa :-) Lägger in bilder från kameran i morgon. Kommer till Rimbo kl 21 eller 22 beroende på hur tur vi har när vi kommer fram :-)


Livrädd barn i Kanonen :-D

mms_img60407 (MMS)

Livrädd barn i Kanonen :-D


Kollar på film och surfar på mobiler :-) o...

mms_img42338 (MMS)

Kollar på film och surfar på mobiler :-) och skrattar så dom kiknar ;-)


Köpte två nya linnen också, 49 kr för båda...

mms_img41249 (MMS)

Köpte två nya linnen också, 49 kr för båda :-D


Termosmuggen :)

mms_img53795 (MMS)

Termosmuggen är fantastisk Man kan iaf byta ut bilden i den :-D


Nu har vi ätit lunch, shoppat och fikat :-...

mms_img53792 (MMS)

Nu har vi ätit lunch, shoppat och fikat :-) My har handlat en hoodie, jag har handlat mjukisbyxor, nagellack och en termosmugg som jag är extremt nöjd med! Sen har jag handlat en lite tunnare mössa till William och fotbollsstrumpor till Viggo :-) Snart ska vi bada jacuzzi :-)


Söta och glada tjejer <3

mms_img48205 (MMS)

Söta och glada tjejer <3


På tunnelbanan på väg till t-centralen :-)...

mms_img31549 (MMS)

På tunnelbanan på väg till t-centralen :-) My vill inte le för att hon har fått för sig att hon ser konstig ut då :-( stämmer ju inte ett dugg!! Världens finaste ju :-D får säga nåt askul innan nästa fotosession ;-)


Frukost :-) Snart går vi till tåget!!

mms_img31547 (MMS)

Frukost :-) Snart går vi till tåget!!


Nu har flickorna gått och lagt sig :-) Ska...

Nu har flickorna gått och lagt sig :-) Ska gå här ifrån redan vid sju i morgon. Sen tågresa :-) jag gillar att åka tåg, så skönt att slippa köra. Ska bli så roligt. Blir strida på Gbg i morgon och shoppa lite, sen Liseberg för hela slanten på lördag :-D Tjejerna ser så mycket fram emot det. Dom älskar ju sådana här äventyr så klart, och jag med :-D. <3


I have only one enemy, how many have you?

mms_img56431 (MMS)

I have only one enemy, how many have you?


På väg till Stockholm!! Nu är vi på väg ti...

mms_img58842 (MMS)

På väg till Stockholm!! Nu är vi på väg till syster Petra :-) Jojjan är där så vi ska tränga ihop oss så vi slipper åka in så tidigt i morgon :-) Sen blir det tåg till Gbg. Viggo och Rocco åker till morfar i morgon Sen skulle morfar köra Viggo till en fotbollsmatch på växel på lördag och titta på när han spelar :-) Kul för Viggo att visa morfar va duktig han blivit <3


Fika!




Har varit och druckigt kaffe hos Ninnie och Andreas :-)

Dom har kattungar :-O

*


Va väldigt skojigt :-)

Snart ska vi äta middag här hemma, sen åker My och jag till Petra och sover där så vi slipper åka in till sthlm i morgon bitti. Åker ju tåg till Gbg :-) Ska bli sååååå kul :-D

Bloggar väl lite från mobilen sen.
Puss på er!

Godnatt




Nu går jag och lägger mig :-)

Ska vakna i tid för jag ska fika med Ninnie <3

Stefan Liv

I bland blir man påmind om hur skört livet är.

Tankarna går till familj och vänner.

Hem till Viggo!

Nu hem och skicka Viggo till skolan :)


Venessa!



Har pratat med Venessa en timme :-) Har inte hunnit träffats på länge så va mysigt att snacka.
Så skön tjej. 

Love u bitch! :-)

Midnatt




Vet inte hur nöjd jag är med designen... Känns lite plottrig på något vis? Vad tycker ni?

Den andra strulade lite för mig, annars hade jag behållt den för jag tyckte den var väldigt fin. Men har väl tänkt att göra en egen, men det är lite jobbigt, hehe. Så får se... den här få vara ett tag nu tror jag.

Nu ska jag och Venessa nattprata lite :-)

Jobbet



Nu sitter jag på jobbet!
Är lugnt än så länge. Men är vrålhungrig :( Åt ärtsoppa i dag, det står man sig inte så länge på tydligen :-/ Nu vet jag inte riktigt vad jag ska äta. Vill hålla mig mätt resten av natten. 

I morgon kommer My hem :D Vi ska åka så tidigt på fredag så det blev lättast så. Ev så åker vi och sover över hos min syster i sthlm så tjänar vi en timme på morgonen, det var ok för syrran, men nu börjar jag vela. Kanske är skönt att sova hemma i morgon så jag kan packa i lugn och ro i morgon eftermiddag hemma. Behöver ju sova ett tag i morgon och sen ska jag luncha med Ninnie.
Men iofs, jag hinner, vi ska äta middag hemma innan vi åker, så har inte bråttom. Ah, får se i morgon vad jag känner för.

Nu ska jag ta lite att äta.

Nytt!

Nu har jag bytt bloggdesign, och beroende på lite hur ni har det med era datorer så kan den komma att se lite konstig ett tag framöver ;)

Men snart så.

Puss

Quesadillas

Quesadillas med keso och ajvar


8 st tortillas

2 dl ajvar relish

200 gram champinjoner i skivor

2 klyfta pressade vitlöksklyftor

1 msk margarin flytande, 80 % fett

4 tsk citronskal

1 tsk timjan

250 gram keso 4 % fett

Lägg 4 av bröden på en bänk. Bred på ajvar relish. Stek champinjoner och vitlöksklyftor snabbt i en stekpanna. Fördela champinjoner, rivet citronskal, timjan och keso på tortillasbröden. Lägg på det andra brödet som lock. Stek bröden på båda sidor i en torr stekpanna. Skär i snibbar och servera.




Våran middag imorgon!!



Blogg design..

Vill ha ny bloggdesign. Ska kolla lite i natt.

Sen vill jag ha en svart-vit förstoring på barnen tillsammans. Undrar om jag ska klä upp och fixa dom någon dag och fixa en bra bakgrund och sen fota och föreviga dom. Har en perfekt plats på väggen nämligen :-)

Ska nog göra det. Vore superfint.

En dag

Den här boken fick jag av svärmor som sa att den var jättebra! Nu efter jag fått hem den så har jag sett på flera ställen hur folk hyllar den :-)

Kul! Ska börja läsa den när jag jobbar i natt :-)


Äppelmoset klart :D

Använde ca 2,5 kg äpplen.

Skala och dela i bitar.
Lägg i kastrull, häll på ca 3 dl vatten med 1½ tsk citronsyra i (för konservering)
Häll på ca 700 g socker ( :-S )

Koka till äpplena är riktigt mjuka. Mixa :)

Klart! :D


Det enda som var jobbigt var att skala alla satans äpplen ;)



Vaknat!!

Nu har jag vaknat.

Ska sätta i gång att koka äppelmos :-)
My kommer hem i morgon och hon älskar det så vill ha det klart. Lovade henne när hon åkte till sin mamma att när hon kom hem igen så skulle äppelmoset vara färdigt så hon kunde äta det och mammagrynsgröt :) Mums!

Ska försöka få Viggo att hjälpa till, barnen borde lära sig hur roligt det är att laga mat :D Haha, fast han brukar baka och så i bland <3

Sen har jag hittat ett recept på bröd som jag ska baka, men måste kolla om vi har fil hemma. Annars får jag baka det i morgon! Verkar skitgott och framförallt nyttigt :-D

Morgon :-)

Om några minuter slutar jag :-)

Då ska jag hem och äta frukost med Viggo. Mysigt. Är dessutom vrålhungrig, men jag vill fika hemma så jag får hungra en liten stund till.

I dag är det fotboll, Thomas och jag ska ta promenad medans den är. Ska väl iofs vara dåligt väder eventuellt, så vi pratade om att simma istället men jag måste ändå gå med Rocco så vi får se. 
Kanske att jag tar en ordentlig promenad på hemma plan med voffe  när jag vaknat, sen middag och sen i väg till fotboll och simma medans. Fotbollen är ju i 80 minuter, så raskar man på lite så hinner man ju simma i 45 minuter iallafall.
Viggo kan dessutom gå hem till farmor som bor 100 meter därifrån om vi skulle vara sena. 

Nu ni så ska jag hem! Puss!

Mitt i natten.

Sitter på jobbet, är rätt trött i natt också :-/ Men går ju rätt lätt att hålla sig vaken när man har en dator framför sig iaf :)

Har beställt Henna. Nu ska håret få en röd ton :D Får se hur det blir. Har ju varit sugen på att göra ngt med håret, men vill inte blondera eftersom det blir så förstört av det, annars gillar jag egentligen blont mest. Men det är lite jobbigt med blont och sen då det faktum att mitt hår inte pallar.


Men henna ska jag prova  :) Jag har ju så pass mörkt hår så det kommer ju liksom inte bli knallrött.


Nu göra lite nytta. Sen hämta mer kaffe ;) Det dämpar ätsuget som kommer så här nattetid ;)

Ninnie!

Tack för att du skrev så fint om oss och försvarar oss och dessutom skriver ditt namn så jag inte får skulden.
Det värmde i hjärtat ska du veta. För visst är det orättvist. Men vi vet. Och tiden kommer också göra oss rättvisa.

Nu spiller vi inte mer tid och energi på det <3 <3

Thomas!

Har slutat röka för en vecka sen. Nu använder han inget plåster och är helt odräglig :-S

Tror jag tar en tur till Rimbo och inhandlar det!

Puss!

Liseberg!!!

Längtar såååååå tills i helgen!

Då ska Jojjan, jag, My och Tora åka till Liseberg :-D

Anledningen till att bara My och Tora får följa med kom sig så att när Mimmie, som nu är 19 år (petras äldsta dotter) var 12 år så tog jag och Jojjan med henne och en kompis till Liseberg för att ha askul :D Både Jojjan och jag älskar karuseller och vi tog inte med Tora som bara var 6 år då, för vi ville bara ha med oss lite större barn (själviskt nog) så att vi alla kunde åka och ha sååå kul utan att behöva passa småungar ;)

Då lovade Jojjan Tora att när hon var 12 så skulle hon också få åka dit med oss med en kompis.

Nu är hon 12 ;)
Och eftersom My tillkommit i vår familj och hon också är 12 (snart) så blir det dom två!
Om två år är Lisa och Viggo 12 år så då blir det deras tur, året efter är William 12 så då är det hans tur och eftersom han är 'ensam' då så kommer han få bjuda med en kompis som Mimmie fick :-) 

Men iallafall, åka med två så stora barn är så himla roligt! Lite friare liksom, dom vågar åka det mesta och är så härligt roliga att 'hänga' med.
Nä, jag ser fram emot det som tuuuuusan :-D

Nu hamnade Liseberg på Mys mammas vecka oturligt nog, när vi bokade var det 'våran' vecka så det var inte meningen, men hon har sagt att My får följa med ändå :-D Så det var bra! 

Kommer ha så kul! Längtar!
Vi kommer sova på hotell och ha mysigt, Liseberg ena dagen och lite shopping andra dagen :)

Pärlplatta = Grytunderlägg

Den här gjorde Viggo och hans kompis Samuel förut. Nu har jag limmat fast den på en platta och ligger för torkning. FInt :D


Vaknat :-)

Gick upp för en liten stund sen. Är asseg, haha.
Var astrött i slutet på natten så hoppas jag är piggare i natt, men jag brukar tycka att den första natten är jobbigast!

Nu ska jag ta lite frukost, vad jag nu vill ha, har blivit lätt fixerad vad jag ska äta efter mitt dietande, det är ju inte bra heller. Men jag känner olust inför att äta något som känns det minsta 'onödigt' Rubbat, jag vet!

På onsdag om en vecka blir det iallafall en rejäl ätardag, för då ska vi på en dagskryssning med jobbet och då äta buffen :) Då ska jag äta precis vad jag vill!

Håller på att ringa SL om Viggos väska som han glömde på bussen.
Helt sjukt vad jag fått ringa och åka runt för att få fatt på den där väskan. Verkligen skitpissig service. Nu har den förmodligen hamnat på deras hittegods i sthlm, men det kan ta ett par dagar att registreras så jag vet ju fortfarande inte :-( Snart ger jag upp om att hitta den.

Rikitigt tråkigt. Blir rätt dyrt med att köpa nya saker, men har knappast något val. Han behöver såfall ny ryggsäck, han pop jacka låg där, fotbollsskor + skydd, sl-kortet, lite kläder, mobilladdare :-(
Riktigt tråkigt.

Men vad ska man göra! Han gör nog inte om det iaf. Förhoppningsvis.

Nu måste jag äta ngt.

Godmorgon och Godnatt

Japp!Snart slutar jag, då blir det sängen :-)

Men först ska jag hjälpa Viggo att göra sig i ordning till skolan. Är svinhungrig, så blir mysigt att äta frukost med honom.

Sen blir det att krypa ner i sängen, hur mysigt blir inte det när Thomas ligger där och har värmt upp sängen och regnet slår mot taket!!! :-D Hoppas det inte slutar regna förrän jag somnat! <3

@work!

Nu är jag på jobbet!
Går bra. Jobbar med 'min nya' arbetskamrat Johanna. Är roligt! :-)

I morgon har jag inget speciellt att göra vad jag vet, Viggo skulle ta med sig en kompis hem efter skolan igen, han saknar William redan gullisen :)
Sen är det läxläsning på kvällen. Men det tycker jag är ganska mysigt, bara man har tid! 

Pimplar kaffe! Favorit drycken. Haha.

Fan jag har inget intressant att förtälja :-)

Soffmys...

Med mig själv :-)

Thomas har åkt till Rimbo för att köra Viggo till fotbollen, sen åker han och hämtar William också så han får gå. Han ringde och frågad och såklart vi gör det.

Så nu ska jag bara slappa, med min kopp kaffe, i en timme. 

Sen som sagt.... nattjobb.

Middagen...

köttfärslimpan blev verkligen supergod :D

Hittade på lite eftersom, men här kommer receptet på ett ungefär, ni går klura ut måtten själva.... 

ca 500g köttfärs
1 ägg
ordentligt med ströbröd
ca 1 tsk soya (går ju att ta salt som vanligt ist)
ca 1 msk viltfond
½ gul lök finhackad
½vitlöksklyfta
Grönpeppar (min nya favorit)

Blanda noga, blanda sen i
soltorkade tomater (så många du vill, skärda i mindre bitar)
½ paket fetaost i bitar

Sen gjorde jag en god brunsås.
Men jag hällde i, smakade av, hällde i, smakade av, så jag har ingen kolla alls på måtten.
Men jag använde
2 dl vatten
1 dl milda mat
soya
grönpeppar
ett par tsk svartvinbärsgele
Supersmaskigt!

Viggo älskade det och han hade kompis med sig, båda åt två ordentliga portioner :)

Hungrig?

Middagen står i ugnen.

Köttfärslimpa med fetaost och soltorkade tomater. Mums! Tror jag? Jag älskar feta och soltorkade tomter, så då tänkte jag, varför inte blanda med köttfärs ;)

Vill bara tillägga....

Jag vill inte ha bråk och jag försöker bara hålla mig ur vägen egentligen. 

Vet att det är flera som är irriterade, jag känner erat stöd och så, är så tacksam för er alla, men det bästa man kan göra är att låta det vara. Särskilt för barnens skull.

Hoppas ni förstår. 

Alla min vänner, ni är guld värda. Men slösa inte eran tid! PUSS!!


Tippen!

Fick låna svärmors bil + släp i dag med så vi kunde åka till tippen. Förutom gamla soffan så har vi fler grejer som ska bort! Bla dom gamla trädgårdsmöblerna och sen är det lite skräp i källaren som blir skönt att bli av med. 

Ska handla lite på vägen hem, mjölk och sånt. Och ägg! Helt slut, ägg klarar jag mig inte utan, haha. Använder det så mycket i både mat och bakning, dessutom gillar jag att göra omelett eller så till lunch.

Går fortfarande stadigt ner i vikt. Minns inte riktigt när jag började, men har gått ned minst ett kg i veckan. Vilket känns lagom efter som jag inte bär på någon övervikt precis. Går man ner snabbare så kanske det bara är svårt att stanna där sen?

Nu har jag bara dragit ner på onödiga saker som jag åt. Dessutom så har jag i perioder varit väldigt bra på att småäta lite på kvällar och jobb nätter, vilket är extremt dåligt. Men men, nu är det slut med det :-)
Har velat gå ned dom där extra kilona ett bra tag, men har liksom varit alldeles för slä för att verkligen göra det. Nu vill jag inte slösa mer tid! Skönt att komma i gång.

Nu ska jag sätta i gång att göra lite nytta ;-) Med det menas sätta på kaffebryggaren. Hehe. Sen så blir det åka till tipp!

Rocco & Smilla

Sött va??? :-D <3 <3 <3



Godmorgon!

My och jag har hållt på att fixa med henne inför skolfoto hela morgonen :-)
Så söt blev hon, sen blev det bråttom till bussen så jag hann inte fota :-/ Men det kommer ju ett skolfoto så småningom!
Hon ville ha lite mascara... Men jag vet inte jag, är det ok när man är 12? Tjejerna i hennes klass har det säger hon... Och hon säger att hon har haft det några gånger förut så hon fick ha liiiite då. Sminka sig och sånt vill jag absolut inte att man håller på med för tidigt, barn ska man vara så länge man kan, vuxensaker får man ett helt liv på sig att utforska. 
Men lite mascara är väl rätt harmlöst så här en speciell dag som fotodagen :-)

William ville ringa kompis här på morgonen och ville till honom efter skolan, men jag vet inte, ringa så här tidigt? Men sen kom jag ju på att dom ska ju hem till sin mamma efter skolan och dom har ju inte varit där på en vecka.
Dessutom måste han ju såfall ringa sin mamma också och fråga om det går och jag har ingen aning om när hon vaknar eller hans lillasyster, så jag fick säga nej :-/
Han kan ju ringa efter skolan såfall, han slutar ju 13.15 så finns ju tid :-) 
Om dom nu kan det, finns inte alltid möjlighet att ringa därifrån har jag märkt :-/

Hur som helst, jag ska jobba i natt :-) Med min 'nya' jobbar kompis. Så det blir roligt.
Borde kanske gå och lägga mig igen så kanske jag kan sova några timmar så behöver jag inte vila inför jobbet igen. Men jag vet inte, känner inte för det direkt. Men vore bra, i eftermiddag blir det jämt så stressigt med middag och fotboll, men jag ska känna efter en liten stund så får vi se!

Annars så händer inte så himla mycket här hemma! Nu blir det lugnt en vecka eftersom My och William inte kommer va här, tråkigt men tur att det blev på min jobbvecka, då är jag ändå så slö!

Nu ska jag kolla till kaninerna, dom hann inte det innan dom gick till bussen som dom brukar! Sen tror jag att jag kryper ner i sängen igen :-)

Kväll...

haft mysigt i soffan framför Idol med hela familjen och lite kvällsfika <3

i morgon ska My och jag upp extra tidigt för att fixa ordning henne till skolfotot :-)
Ska köpa alla korten på henne, tänkte köpa på alla när dom går i sexan sen. Kul att spara på :-D

Nu ska My och jag mysa i soffan lite, sen när hon lagt sig blir det True Blood ;D Love it!

Soffan

I dag åkte jag och köpte en soffa :-D
Syrran hängde med, Thomas stannade hemma och målade och meckade med bilen. Jag lånade svärmorsbil + släp :-)

Lyckades pruta ner soffan och dessutom så bärde dom ner den till oss ;D Vilken service.
Den är såååå skön och sååååå fin, helt felfri. Det är en Mio soffa, Monza, som kostar 11000 i nypris och jag fick den för 3500. Inte en fläck eller något alls på den.
Superglad :D:D


Innan soffköpet så var jag och Rocco hos Kerstin och Smilla, (mamma till Mys kompis Linn) Fikade och lät hundarna lekte. Och så fick jag med mig hem äpplen att koka äppelmos med :D

Viggo åkte till Samuel för att leka och sen hänga med dom ner till Arkadien och spela fotbollsmatch. Dom spelade oavgjort, 2-2. Snyggt!

När jag sedan kom hem efter soffköpet så ville ju My såååååå gärna åka till manga mässan igen, Viggo var ju kvar hos Samuel, dom skulle leka vidare efter matchen, så tillslut gav jag med mig och åkte dit med My och William :-) My var superglad såklart!
Gick runt tills dom stängde, redan 17 packade dom ihop i dag.
My fick köpa en lite vocaloid gubbe, (hon fick ju 400 av oss i går, så hon hade fått nog egentligen ;) ) William hittade inget speciellt men var extremt imonerad av vissa grejer:D

Köpte ett par örhängen i var till Lisa och Tora och lite hårspännen och ett mobilsmycke till Mimmie. Mimmie älskar ju manga även hon :-)



Sen köpte jag en spegel till mig som jag ska ha i min sminkväska, för min förra har gått sönder, och den här var ju bara såååå perfekt:D Jag som älskar choklad!!! :D :D



Lägger in en bild på vår fiiiina soffa :)



Rocco....

:-O 

Jag gjorde det!

Thomas kallar nu Rocco förr Gayfo :-O


Rocco

Funderar på att klippa Rocco i en helt crazy frisyr... Vågar jag? Det växer ju faktiskt ut igen :D

that fat ass you've got :) it does not suit you

Nu är vi hemma :)

Ungarna hade sketkul. My vill dit i morgon igen, såklart ;) Men jag tror verkligen inte att jag hinner.

Har ju lovat bort mig på hundpromenad i morgon som jag gärna vill göra och sen ska vi åka och kolla på en soffa vid 14 i morgon. Tokyo Expo höll på mellan 11-17 bara nämligen.

Vi får se hur det blir!

Nu väntar en soft filmkväll med alla mina älsklingar.

på väg till Tokyo Expo!

dsc-0091 (MMS)

på väg till Tokyo Expo!


Pudellek

Bestämde just med en av Mys kompisars mamma att vi ska träffas i morgon och gå med hundarna. Sen skulle jag få plocka med mig äpplen från henne :D Vi har ju beskärt alla våra träd så vi fick inga äpplen i år och jag vill gärna göra lite äppelmos :)
Nu kan jag det iaf, tjohej, plus att Rocco får leka med sin älskade kompis Smilla <3

en bild på hjältarna :)

dsc-0089 (MMS)

en bild på hjältarna :)


Tokyo Expo

Fullt ös i dag!

Började med att försova mig i morse, hehe, upp med killarna och göra ordning matsäck och packa kläder och i väg till Kårsta för att spela fotbollsmatch :-)
Tittade ett tag sen åkte jag hem för att hjälpa My att göra sig i ordning.
Gjorde matsäck, packade det hon skulle ha med sig, strök hennes kjol hon skulle ha och fixade håret :)
Sen mötte vi upp Madeleines mamma och hon sljutsade henne, Madeleine och Johanna som är 14 till Sollentuna :)

Den lilla manga-mässan är i en skola, några klassrum öppna med lite salusaker och sen en lärare från tjejernas skola var där och hade fantasy saker i ett rum bland annat.
Litet, mysigt och det var lugnt där. Sen var det vuxna där som arbetar på den skolan till vardags som skulle vara där hela dagen :)
Lite senare i dag skulle det vara modevisning och lite musik.

Madeleines mamma åkte hem efter att ha kollat läget och ringde upp mig när hon var på väg hem så vi fick prata lite. Kommer höras senare igen när det är dags att hämta tjejerna, det ska jag göra :)
Pratade med My också, alla tjejerna har ju telefoner med sig och ska hålla ihop, och det var bara FANTASTISKT där!! Så härligt <3

Efter att lämnat My iaf så åkte jag och Thomas och tittade på resten av fotbollsmatcherna, killarnas lag vann alla!!! I sista matchen gjorde Viggo två mål och William stod i mål och höll nollan :D :D Såååååå duktiga killar!

Sen hämtade vi upp Samuel på vägen hem så nu leker dom här hemma :) Thomas klipper gräset, jag äter lite havregrynsgröt som försenad lunch. 

Sen åker Thomas och jag till Tokyo Expo!

Bakning

Natta bak! 
Två solroslimpor i ugnen :)

My är så söt, hon har plockat fram sin HelloKitty flaska att ha dryck med sig i morgon, sin kina-mat-låda med pinnar att ha lite plockmat i och så har hon skrivit en lista på vad hon ska ha med sig :) Smart tjej :D
Handlade lite risifrutti och sånt med som hon kan ta med, till killarna också.

Blir toppen.

Hon längtar såååå. Men hon verkade somna lätt trots allt.

Nu blir det mer True Blood ;D

Ingen bloggning!

Har inte hunnit blogga i dag :-S

Har varit hos mamma och klippt Colin, vilket tog en väldans tid. Alla barnen ville följa med och arbetade för morfar ;) Dom bar ved in till vedboden och la in. Dom tjänade ihop 50 kronor var :)

Sen åkte vi och storhandlade lite, barnen hjälpte till och dom är så stora nu så dom är verkligen till hjälp :) Dom fick en glass i var som tack :)

Nu är vi hemma, jag har ätit lite, det hade jag glömt på hela dagen :S Gjorde ordning en burk ravioli åt dom hos mamma, men glömde mig själv.
Men nu är jag mätt och nöjd.

Kl 22 börjar en film som vi ska se på. Barnen ska lägga sig i tid i dag, 22.30, för My ska bort hela dagen i morgon på Tokyo Expo och killarna ska spela cup spel.

Nu ska jag hjälpa till att göra kvällsfika :)

Fina killar <3

William klippte sig i går, blev verkligen superfin :) <3 <3<3



Viggo och Isac tittar på kickbikes på nätet som Viggo och William vill köpa, dom har, men dom vill ha av ett speciellt märke ;)


Mini-Muffins

:) En plåt färdig, en plåt i ugnen. Men jag brände mig på fingertoppen :(
Kom på att de är föräldramöte i skolan i dag. Hm. Tur att jag har en köttgryta som står på spisen och är färdig att ätas av innan man ska åka :)

Barnen

Snart kommer barnen hem från skolan :) Viggo skulle dessutom har kompis Isac med sig. Kul! Han är rolig :)
Faktiskt tycker jag om alla barnens kompisar som dom umgås med:) 
Men jag antar att det där med att hamna med lite konstiga typer kanske kommer mer i tonåren sen eller så?
Hua! 
Fast jag tror många kanske hamnar fel när dom söker efter sig själva och sin identitet, jag hoppas att våra barn har förstått vad dom själva är värda och hur jäkla fantastiska dom är! 


är ute och rekar mitt svampställe. Dom är ...

dsc-0087 (MMS)

är ute och rekar mitt svampställe. Dom är på gång :-D


Godmorgon!

Japp, i dag tog jag en låååååång sovmorgon. :) Kom på att jag ska jobba i natt, bytte ju bort min natt i fredags :)
Var upp en snabbis i morse bara och hjälpte Viggo med att fixa hans hår inför skolfoto.
Han hade klätt sig så fint. Sina chinos och sin LaCoste pike tröja. Han stod inne i badrummet och kammade sig när jag kom och hjälpte honom <3


I går när killarna var ute och hoppade studsmatta så hörde jag att ngn av dom var på väg in och grät! Viggo! (händer typ aldrig, han är en tålig kille ;) ) det rann blod från näsan och kom lite ur munnen också, jag höll på att dö!:O 
Då hade han knäat sig själv på näsan när han skulle göra en volt på mattan.

In på toa och torka rent, kolla och trösta. Det slutade blöda ganska fort, blodet i munnen kom från näsan som tur var iaf. Riktigt läskigt, men gick över fort. Dock var näsan öm hela eftermiddagen. Frågade om han inte ville vara hemma från fotbollen eftersom jag misstänker att man börjar blöda lätt igen om man anstränger sig? Men när det började närma sig att åka dit med William så ville han spela. Och det gick jättebra, inget mer näsblod iallafall.

Usch det gör ju så ont att slå i näsan, och det var tydligen en riktig smäll. Som sagt, han är otroligt tålig. Men ingen blåtira i dag iallafall, hihi, risken är ju att man kan få det när det blir så där. Hade ju inte varit jättekul på skolkortet ;)


Så, nu ska jag tvätta lite. 
Har ätit brunch, sallad. Perfekt. Fortsätter att gå ner i vikt :) 

Åt visserligen en tredjedels pizza i går på lunchen med Sofie och Linnea, men åt bara lite sallad på kvällen till middag då istället ;)

En annan sak! Jag får en ny arbetskamrat nu, min förra har gått i pension. Och jag har ju velat ändra mitt schema, halva nattstyrkan jobbar mellan 21 -06.40 andra halvan 21.20 - 07.00.
Jag jobbar ju det senare passet, vilket är bra, för man hinner titta klart på program som är mellan 20-21, haha. Men jag kommer hem lite sent på morgonen ibland för att väcka och hjälpa barnen. Men nu har jag fått bytt schema :D :D  Så nu kommer jag börja tidigt, sen börjar jag en dag senare med, tror det blir bättre för Thomas och min ledighet tillsammans dessutom.

Är väldigt glad för det iaf. och jag är glad för min nya jobbarkompis. Blir nog roligt.

Men nu! Tvätt!



RSS 2.0