Fransk Marängkladdkaka!

Just nu står en Fransk Marängkladdkaka i ugnen :-)


Har aldrig testat det här receptet, men här kommer det :-) )(ni ska få recensioner från barn och sambo senare )


Fransk Marängkladdkaka


1 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
2 st ägg
100 g margarin
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad (till exempel Lindt 75 procent)

- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform.


- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.


- Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret, tillsätt de båda äggulorna.


- Vispa äggvita till ett fast skum, tillsätt socker och vispa ytterligare.


- Rör försiktigt ner äggskummet och den smälta chokladen i mjölblandningen.


- Häll smeten i formen och grädda i 23-24 minuter i 175 grader.


- Låt kladdkakan svalna av innan servering.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback