Torsdag

På torsdagar så byter vi vecka, så i dag gick barnen hem till sin mamma efter skolan. 
Alltid tråkigt när det blir så tomt i huset, men har ju Viggo och Rocco kvar iaf och så ska jag försöka hinna med lite saker som är svårt att hinna med annars. 

I går bestämde iaf Viggo och hans kompis F att dom skulle leka i dag. Både jag och Fs mamma skulle på 'hundpromenaden' i dag så vi bestämde att dom skulle möta oss där efter skolan och då bestämma vem dom skulle vara hos och åka hem med den då.
Dom ville vara hos oss så vi åkte hem efter en sväng runt Ica först bara.

Till middag ville dom ha tacos eller köttfärssås och som tur var så hade jag köttfärsås kvar sen vi åt det tidigare i veckan. Dom fick det och Tomas och jag stuvade svamp och åt det på rostat bröd, FYYYY vad gott det är.
Fick nämligen en hel kasse svamp av svärmor i går, blev jätteglad, älskar svamp! Så en stor del av min kväll i går gick åt till att rensa svamp, koka av och frysa in. Men det är det helt klart värt.

Och just, i går hade killarna fotbollsavslutning, föräldrarna skulle möta barnen, jag skulle vara med, men sen fick jag som vanligt massa måsten, men Tomas spelade med dom så dom var väldigt nöjda med det som tur var. Jag hann ner en stund, men då var matchen slut och dom höll på att fika.

Efter fotbollen så var det dags för Mys karate. Den är mellan 19-21, men att vara där ända till 21 är väl lite väl sent tycker vi, men det går bra att 'bara' vara med en timme. Så det siktade vi in oss på. Med nya karate dräkten åkte vi dit, jag hade lovat att kolla på hela träningen och såg fram emot det.
Men när vi kommer dit och tränaren dyker upp så står det en lapp på dörren 'Hallen stängd pga olycksrisk, beträdelse sker på egen risk'
Då var det tydligen lamporna som var trasiga och vissa såg ut att hålla på att rasa ner från taket :S

Dom dividerade om dom skulle träna i halva hallen, där lamporna såg ut att sitta. Men jag kände att när det står så där så kan jag bara inte tycka det är ok att ett barn ska vistas där inne, My blev väldigt besviken och jag hade verligen svårt att säga nej, men tillslut så bestämde alla för att ställa in träningen. Tråkigt men det var helt rätt beslut. Nu hoppas vi att hallen är fixad till nästa träning på söndag!
Tog några kort på henne iaf när hon kör några poser

I dag iaf så lekte ju Viggo och F. Jag pysslade lite hemma på eftermiddagen. Sen när F åkte hem vid 18 tiden så gick Viggo, Rocco och jag ut i skogen för att plocka lite svamp innan det blev mörkt.
Vi hittade en del trattisar och gula kantareller. Men dom här är finast ;)




På morgonen i dag så fikade jag med min rara Linda. Jättetrevligt, åt lunch på RimboBiten, hade  jättemysigt.
Hennes söta ängel Viola! :love: 


Såååå himla söt :D

Tomas har åkt till jobbet nu iaf. Men i morgon är han ledig, sen har vi dessutom lördagen tillsammans. Då ska Viggo vara med syster Jojjan och även Rocco tror jag, annars blir han hos mina päron. Vi ska se den här. Yeeeeay, älskade ettan tvåan och trean!!! Weeeeee!!!!!

Älska Milla!!!



I morgon ska Viggo leka med F igen och då ska han sova över :) Så kanske inte blir en lugn hemma kväll som jag tänkt, hehe :D

Nu ska jag lägga mig framför tvn, är riktigt trött nu i kväll!
Puss

Vad är viktigt?

Att få rätt?

Jag går väl mycket på impuls och känslor tror jag.

Det som är viktigt för mig är min familj. 

Puss o Kram

Hemskt

Jag gick med honom ner till travbanan. Mycket medveten om att det är hans sista steg. Han totalt ovetande, pigg, glad och full i bus.

Med Nilah var det annat. Hon var sjuk. Beslutet kändes rätt i allt fel och jag vet att hon är tacksam för att jag gjorde som jag gjorde.

Shaman har ont, men det syns inte på samma sätt. Därför blir beslutet svårare men inte mindre rätt såklart.

Han åt sin havre, tittade på mig med sina mörka ögon. Undrade varför han stod där.
Bulten mot hans huvud och en smäll.
Han faller hårt vid mina fötter. Ögonen uppspärrade, kroppen rycker och krampar. Hjärndöd och känner inget. Men bilden är omöjlig att få bort. 
Min älskade häst, så vill man inte minnas dom.
Nilahs sista stund sköljer över mig återigen, nu är dom tillsammans igen.
Säger ett sista adjö och går.

På väg upp till stallet tänker jag på alla fina stunder vi haft.
Tävlingarna, prisutdelningarna, stoltheten. Våra race genom vattensamlingar i sandtagen. Underbara känslan när man red i ridhuset och allt föll på plats. Sinnesbilden av när han sprang och busade i hagen, bockar och leker.
Alla kramar och gos som han aldrig kunde få nog av. Hans tillit och kärlek till männsikor och mig.
En häst som honom kommer inte igen. En häst som Nilah kommer inte igen.

Aldrig mer häst. Aldrig mer ska jag behöva säga adjö så här.
Nu är det jag och Rocco.
Jag älskar dig min vän. Ta hand om Nilah nu.

Sorg i hjärtat

i dag är det Shamans sista dag här i livet. 
Sen springer han smärtfri på dom evigt gröna.

Men fan vad illa det känns.

Dagens


Dagens 'har gjort'


Morgon med William, han kollade mest på film och slappade. Jag gick en promenad med Rocco. Tränade lite 'fot' och 'stanna' fast jag gick vidare. Mycket duktig. När han har fokus och är motiverad så är han sååååå underbar att jobba med och det är han för det mesta :)

Sen hem och duscha och så, pratade lite med Willima om ditt och datt, sen var jag tvungen att ta bussen till Rimbo för att gå på ett möte.
William var kvar hemma med Rocco och skulle gå ut med honom på kissning sen :) Tomas var ju hemma men sov, har jobbat natt ju.

Var på möte till 16.45, gick sen till Mekonomen och löste ut bilen och fick köra den hem, sen direkt och hämtade hundmat.

Sen hem till middag. William hade önskat sig ungspannkaka med drottningsylt, just den sylten har han tjatat om att vi ska köpa men jag har glömt det varje gång typ, men häromdagen lyckades Tomas komma ihåg det. Så i dag åt han det och var mycket mycket nöjd.

Sen har dom kollat lite på tv och lekt. William som älskar sitt ds har inte rört det sen han kom hit, dom har haft så roligt. Kul att dom gör annat än att bara spela!! 

Dom la sig klockan 20.30 och har läst en stund. Nu har alla tre somnat.



Yeay, hittade en återfärsäljare till hundfodret jag matar Rocco med i Rånäs :D :D
Vom og Hundemat, är så himla superbra, köpte även kycklingdelar, sen malda kycklingdelar i korv och korvar med ren vom som hon sa är jättebra om dom har diarre eller så. Dessutom smakar det supermums, så om dom inte vill äta av någon anledning så kan man ge det. Perfekt :) Bra att ha hemma ju.


Har varit i stallet på kvällen, My och Viggo var med. William har varit hemma från skolan i dag, hade ont i huvudet i morse och var väldigt trött, så han fick vara hemma. Men i kväll har han verkat jättepigg så blir väl skola i morgon.

Är fotbollsavslutning i morgon, han ville gärna gå på den, kom inte iväg på fotboll förra veckan när han var hos sin mor och inte judon heller, så nu vill han verkligen. Föräldrarna ska möta barnen så jag får väl ställa upp, även om jag genuint ogillar fotboll att spela, men killarna vill såååå gärna att jag ska vara med, så det är bara att ställa upp!! 

Sen har My karate på kvällen och nu har jag lovat att kolla på hela! Har kollat bitvis, har haft så mycket att göra, skulle ha kollat sist men vi hade ju problem med bil osv så det gick bara inte. Men imorgon, då ska jag kolla! Nu har hon dräkt också! Måste sy upp den lite, men måste be Lena göra det eller om jag gör det där, för måste ha en maskin, orka sy för hand, måste lägga upp både ärmar och ben lite nämligen.






Jag har hyrt en film, ska kolla på den nu. Har dessutom tänkt lägga in bilder men orkar inte nu, får bli senare eller i morgon.


Puss på er!!! :D

Godmorgon!

I dag ska jag på kurs klockan 13, så nu ska jag ta ut Rocco på en promenad sen måste jag göra mig i ordning.
Sen måste jag ta bussen, har inte fått tillbaka bilen än från verkstad :( Nu hade jag ju tur, var ju bara en slang som skulle bytas, men det verkar ta tid!! Jobbigt att behöva åka buss, blääää!

Men nu har jag inte tid med det här! puss!

Ensamhet

Jag har alltid tyckt att det är lite jobbigt att vara ensam.
Nu senare år så är det bättre, men jag gillar det inte alls.

Är ju ensam rätt ofta eftersom Tomas jobbar natt och barnen går och lägger sig före 21. Och kan ju inte åka i väg till någon heller pga barnen.

I bland kan jag ställa in mig själv på att ha en hemma kväll, bunkra upp med vindruvor, något gott att dricka och lite kex typ och en film, då går det bra, i bland. I bland så lyckas jag inte se hela filmen för jag pausar hela tiden och gör onödiga saker och rastlös går omkring och grejjar.
Hur som helst, i kväll är jag ensam, barnen har precis lagt sig och ligger och läser.
Jag ska kolla på New York fruar och zappa runt lite sen och försöka sitta och ta det lugnt i soffan. Men det är svårt, haha. Men jag är rätt trött, så jag kommer nog somna rätt tidigt, och då är det ju lugnt.
Värre dom nätter som jag sitter uppe till 3-4, det är ju pga nattjobbet och att det är så tråkigt att gå å lägga sig själv.
Men men så är det.
Får väl lära mig! Ska försöka ta det lugnt och bara ligga i soffan med lite te eller så :) Har nog lite ost och kex som jag kan ta om jag blir sugen :) Men det är alltid roligare med sällskap!!!


Killarna var på judo i dag och dom älskar det. William hade lite ont i huvudet när han kom från skolan så jag tyckte han skulle avstå judon men han tjatade och tjatade så dom fick till slut gå då. Han var med halva, sen kände han sig lite trött och så, så vi tittade på Viggo resten. Men roligt hade dom :) Härligt.

My var till tandläkaren i dag, hon ville att jag skulle följa med så jag mötte henne efter skolan och så pratade jag lite med tandläkaren och så, var bra och det gick bra.
Lite jobbigt tyckte hon det var och när jag var liten så fick jag alltid köpa en liiiiiiten grej på Björks efter tandläkaren så jag tänkte stå fast vid den traditionen, så hon köpte ett sånt dära jättesudd som det står 'for BIG mistakes' på :) Hon hade velat ha ett sådant sååå länge sa hon.
Och jo jag vet, jag shoppar för mycket :S
Deras vinterskor har kommit dessutom, men har inte hämtat ut dom, får se om jag har vägarna förbi Ica i morgon, har ingen brådska, är inte så kallt så dom behöver ha dom än.


Men nu ska jag till tvn.


Puss



Krabban

William och Viggo har ju en krabba. Den har bott i en plasback typ med växter och grus.
En dag var den borta :O

Rymt! Har letat och letat. Bakom diskmaskin och under saker, men nowere to be found :(

Nu, tre veckor senare, Tomas och jag ligger och kollar på Solsidan i soffan. Hör ett prassel från ritlådan som står i ett hörn på golvet i köket.

Tror att det är en mus som tagit sig in utifrån. Tomas tar ett vedträ till min stora förskräckelse och jag tar en bytta och inbillar mig att jag ska fånga in den och släppa ut den innan Tomas slår ihjäl den!!

Men det var krabban!! :O Fångar den och nu ligger den i tryggt förvar i en GB glass burk med lite vatten och så.
Den såg helt torr ut, helt otroligt att den har klarat sig utan mat och vatten framför allt så länge.

Så nu ska William och Viggo möta mig efter skolan så ska vi se på djuraffären om dom har små terrarium så den kan bo säkert hädanefter.

Glada blev dom iaf :)




Nu kom barnen in, dom har missat bussen :S Ska köra dom.



Puss!

Så himla mysigt..

har vi haft det i helgen. Men nu är jag trött! 

Tomas och jag ligger och kollar på solsidan, så himla roligt, hihi.

Har shoppat lite mer i dag, vantar, gummistövlar och termobyxor. Mys vinterjacka kom ju i veckan och jag har beställt vinterskor till barnen så dom kommer i nästa. Så nu får det gärna börja snöa :D

Köpt karatedräkt till My också i dag, hon har väntat på det länge nu. Så skönt att ha det gjort :) Nu ska jag tillbaka till soffan... Skriver mer i morgon, har lite bilder då med att lägga in.

Judo för killarna i morgon, det ser dom fram emot, dom behöver dräkter dom med, så börjar väl bli dags där med.

Kan inte vara gladare! Puss på er!

Gröna Lund

Rooooligt!!!! Och så vann vi massor av kexchoklad!! :D

Jojjan, hennes kompis Joanna, hennes två barn och sen Mimmie och Pao var med. Lite bilder nedan. Orkar inte skriva så mycket mer nu, är på jobbet och är seg. Men roligt hade vi, barnen var så duktiga och glada! Puss på er mina älsklingar!!



Gröna Lund

Nu drar vi till Gröna Lund!!

Åker så vi är där när det öppnar och så  kan vi vara kvar så länge vi orkar! Personligen hoppas jag på regn så köerna blir korta och många stannar hemma.


Puss!

Godnatt....

Nu går jag och lägger mig. Ska upp och släppa ut pålle och fixa i stallet, sen hem, sen ska Tomas köra oss till Söderhall vid 9.30 och därifrån tar vi bussen till sthlm och vidare till Gröna Lund!! Tjohej! Ska bli sååååå roligt!

Har haft det urmysigt i dag med barnen. Mötte Jojjan i Rimbo, gick till RimboBiten och fikade, Viggo och William tog en stor mjukglass och My tog Wienerbröd. Sen var vi till stallet, barnen lekte på loften, jag skvallrade lite med kära Sofie.
Lämnade Rocco till mamma, har ringt dit två gånger nu på kvällen och allt gick så bra, såklart, dom tycker att han är så härlig. Mitt gull :love:

Jag hoppas på regn för det betyder mindre folk :D Syrrans jobb är det ju som har hyrt Grönan, så är ju bara såna nissar där, men dom är många kan jag lova! Men med lite regn så kanske dom stannar hemma!

Natti på er! Puss

Skor

Här är skorna som barnen valt ut själva.
Dom är såklart varmfodrade. Hoppas dom blir nöjda sen när vi hämtar ut dom :)
Mys



Williams



Viggos




Nu tillbaka till soffan!
puss

Rubrik

Barnen har precis gått i väg till bussen.
Dom längtar hem redan för dom vill pyssla vidare med kojan, hihi. Men dom verkar ha väldigt roligt i skolan också :)
Sen när dom kommer hem och dom har fixat lite mer med kojan så ska Tomas och jag komma till kojan på en fika, ska bli roligt!! Får väl göra lite pyssel till kojan sen, något att hänga på väggarna, men måste vara något som står emot fukt och så lite.
Man kan ju säkert måla, så det blir ljusare, men kanske är bäst att vänta tills i vår, vet inte om virket dom använt är helt torrt och inte lär det torka upp nu heller ordentligt?? Eller vad vet jag, sånt där kan inte jag något om.

Så skönt att komma hem från jobbet och veta att man är ledig! Ska slappa lite i soffan innan jag lägger mig. Rocco är jättetrött och har redan somnat, han har ätit frukost, gnagt lite på sitt älskade märgben och varit ute och gjort nummer 1 o 2 ;)

I morgon så ska ju vi som sagt till Grönan, så han ska vara hos min mamma och pappa. Dom älskar ju honom och är mer än gärna hundvakt, dom vill helst inte att jag ska hämta honom alls sen :) Hinner inte köra dit honom i morgon bitti så han får åka hem med mamma i dag när hon slutar jobba, hon jobbar ju i Rimbo. Så kommer sakna min lille älskling i kväll men han kommer ha skoj där med katterna och bli bortskämd av sin mormor och morfar.

Kan säga att dom har nog verkligen bestämt sig för att det kommer bli en mellanpudel när det är dags för dom att skaffa hund, tror dom har tänkt vänta tills mor går i pension, men dom är bra sugna nu. Särskilt pappa, han vill inte vänta längre!!!
Och det rasvalet är ju väldigt klokt tycker jag ;)

Nu ska jag sjunka ner i soffan och njuta av en skön slapp morgon!
Sen ska jag försöka vila lite och sen försöka komma upp och gå hundpromenad! Kan bli kämpigt, men borde gå.
Sen ska jag till stallet och pyssla om Shalle..
Har inte skrivit så mycket alls om honom, men han är utdömd och kommer få springa på dom evigt gröna på onsdag ;( Känns inte roligt alls. Men det är det bästa för honom trots allt.

På jobbet.

Men bara en natt, ledig i morgon :)

Ungarna har haft huuuur kul som helst i dag. My ringde från skolan och frågade om hon fick ta med kompis hem och det gick bra, mötte upp dom två och Viggo vid bussen klockan 15.

Viggo och William gick ut och byggde på en koja. Viggo och hans kompis började med det häromdagen och nu när William kom hem igen så fortsatte dom.
Dom spikar och jobbar, städar och grejjar.

När Mys kompis sen åkte hem så gick My och hjälpte till. Dom kom in snabbt för att äta middag och sedan ut igen.
Jag gjorde ordning fika till dom, kärleksmuffins och varm choklad och så åkte Tomas och jag in till Rimbo för att handla. Dom fick vara ensamna kvar hemma en stund efter önskemål ;)

När vi kom hem en stund senare så höll dom fortfarande på och pyssla. Mörkt var det ute så ropade in dom och dom kom motvilligt in efter en stund.

Dom myste med oss i soffan till Idol och kröp sedan ner i säng, läste en stund och somnade strax innan jag skulle åka.




I går så var jag förbi Venessa och tog en kaffe, mycket roligt hade vi att prata om! Alltid lika härligt att träffa henne :) Mycket skratt!! Måste bli en festkväll snart!

I morgon väntar en lugn och skön hemma kväll med massa mys. Ska upp rätt tidigt på lördag och åka in till sthlm och Gröna Lund, som barnen längtar som tusan till :D :D Och jag med! Ska bli sviiiiinkul! Tjohej!

Köpte jättefina vaniljdoftljus i dag, doftar helt sjukt gott. Ska ha dom i sovrummet, så man kan göra mysbelysning. Inte kul när det är kolsvart när man ligger där och myser men man vill ju inte ha taklampan tänd direkt :S Har ju en mindre lampa också iofs, men det lyser upp hela rummet alldeles för mycket, helt omysigt!


Har beställt nya vinterskor till barnen nu, kommer nästa vecka. Dom har valt ut själva :) Blir jättebra, nu har alla skor, vinterjackor och mössor. Måste se över täckbrallor och vantar. Sen klarar dom sig :)

Skönt!

Äh nu svamlar jag bara... puss

På gång


Jobb för mig i dag, ledig i morgon och så åker jag till Grönan med ungarna på lördag. Ska ev bli lite dåligt väder så vi skiter i att ta med oss matsäck, köper hamburgare där istället. Och så ska dom få en 100 lapp i var att spela för eller/och socker- vadd eller vad dom nu vill göra för den.


I morgon ska vi lämna in bilen, är en lampa som lyser som inte ska lysa. Något med motorn :S Håll tummarna att det inte är något väääääldigt kostsamt, risken finns känns det som!!


Håller på att baka kärleksmums och laga mat. Hörs kanske senare. Puss !

Skön kväll...

nu sitter jag här, själv, allt är tyst och skönt :) Tomas jobbar, iofs lite tråkigt men det är sista natten så känns helt ok!

Viggo sover, William ville stanna tills i morgon men hans mamma ville att han skulle komma hem så han fick göra det, trots tjat och gnäll. Han kommer ju igen på torsdag. Viggo och han är som ler och långhalm ;)

Rocco ligger i soffan. Han blev pigg här på kvällen och ville busa, så då lekte vi lite, tränade in lite 'rulla runt'. Sen har han fått ett märgben att gnaga på vilket resulterade i två tappade tänder :S Ser ut som hej kom och hjälp mig i munnen. Men dom var ju lösa innan och tänderna ska ju bytas nu.

Skönt tycker nog barnen, slipper dom dära vassa valptänderna.

I morgon ska Rocco och jag på hundpromenad. Har inte varit där på hela förra veckan så det ska bli jättekul! Tänkte att Viggo skulle möta mig efter skolan så kan han följa med mig att handla lite, kanske ta en fika :) Ska göra sushi i morgon tror jag, om dom har sjögräspapper någonstans i rimbo... hmmm... kanske thaiaffören? Köpte det i Norrtälje när jag var där sist, men dit har jag ingen lust att åka just i morgon ;) 

Sen tänkte nog Tomas och jag korka upp en vinflaska och en öl i morgon kväll eventuellt. Mysa lite :) Va länge sen.


När vi var på Thuns så handlade ungarna lite grejjer ju, bla så handlade Viggo ett par adidas byxor som han velat ha länge och My fick en sådan jacka, båda var överlyckliga och Viggo sa i går att det var dom finaste byxorna han haft ;) Så söt. My var väldigt glad hon också, roligt :) William ville ha nya skor till gympan så han valde ett par som han tyckte var jättefina. Sen köpte alla tre en mössa i var och lite andra småsaker.

Var riktigt roligt där. Tomas fick en Ed Hardy t-shirt :) Den va het!! :D

Nu ska jag ta en kopp kaffe, haha, jag har ändå sov morgon i morgon. Tomas hjälper Viggo till skolan när han kommer från jobbet :)
Puss

BIR valp med hp i dag igen

Kan inte vara gladare!! Han var sååå fin! :D
Kritik:

Mkt charmig valp, härlig attityd, maskulint huvud, passande ögonfärg, behöver utvecklas i fronten, stark rygg, välansatt och korrekt välburen svans, goda vinklar bak, rör sig fritt och ledigt från alla håll. Väl visad!



Samtliga bilder är tagna av Stefan Lindguist



Lustigt... :)

I dag på utställningen så träffade jag och My hennes moster Heli , kusin Saga och pekkas tjej Anna. Hon blev såklart jätteglad och vi var väldigt förvånade!

Anna sa, Åker ni till Tierp utan att ringa??

Ja, dumt kanske, hihi Så roligt att My fick träffa Saga. Lite senare under utställningen så frågade Heli om det var ok att My följde med dom hem och sov där. My ville ju såklart jättegärna det, hon skulle ju till sin mamma efter utställningen så jag sa ju det till Heli men hon hade redan pratat med henne och det var ok :)

My och Saga blev väldigt glada. 

Eftersom Rocco skulle vara med i BIS finalen så blev det mycket väntan, sa att dom självklart inte behövde vänta på mig utan kunde åka när dom tyckte att dom var  klara.

När Anna ställt ut sin hund Cid så var det fortfarande lite väntetid för mig, så jag stannade och dom åkte en liten stund innan :)


När jag kom hem vid 15 så sprang William fram till mig i dörren och frågade om inte han kunde få stanna hos oss till måndag (skulle ju till sin mamma i dag) och jag sa självklart så får du det, men du får ringa mamma och fråga.

Dom hade haft så rooooligt i dag så dom ville leka vidare. Dom hade byggt en koja under köksbordet med filtar, täcken och kuddar. Sen lekte dom att dom åkte till legoland, då gick dom och byggde lego, skitfina saker hade dom byggt. Sen lekte dom att dom åkte till Heron City, då gick dom och spelade Wii. Gullungar.

Så dom skulle leka vidare i morgon. Det var ju tänkt att Viggo skulle med mig på utställningen men eftersom dom har sällskap av varandra och har så kul så kan dom ju vara hemma då :) 

Tomas är ju hemma, men han är mitt i jobbhelg så han sover ju. Så dom måste ju klara sig liiiite själva. Men dom hade varit såååå duktiga i dag. Är väldigt stolt och glad över det <3




My visade Rocco i barn med hund. Rocco var helvild och skötte sig faktiskt inte alls! My var skitduktig, flera runt om berömde henne dessutom. Men tror tyvärr inte att hon kände sig så bra :( Men jag hoppas hon förstod hur duktig hon var.

Jag vann ju en hundkalender och så, den ska hon få istället. Hon vann ju typiskt nog en stoooor godispåse och hon och hennes mamma har kommit överrens om ett godisförbud, ni vet, My håller upp med godis ett halvår (har för mig att det var det) och så får hon pengar om hon klarar det :) Men hon får väl ge godiset till någon annan eller så då.

Kollar på film och segar i soffan... I morgon är det utställning i Täby!

Bir valp med hp

Är mycket nöjd med en väldigt busig valp.

Bir med hp

Kritik: Bra kropp, fint huvud, kunde vara mer mejslat, Öron av bra längd, bra hals och överlinje. Välburen svans. Bra vinklar. Rör sig bra när han vill! (=lite för laddad och studsig valp ;) )

Nu vila och sen påt i morgon igen :D

Är väldigt trött, nöjd och glad. 

Kram på er

Svårt att sova..

My kom upp för ett tag sen, hon var så nervös för utställningen i morgon så hon inte kunde somna.
Men jag sa till henne att hon får titta först, så anmäler vi henne, så får hon titta lite till, jag kommer ställa honom innan och vill hon inte sen så stryker vi henne bara! Så kan hon ställa nästa gång, ingen press! Det ska ju vara roligt :)

Men jag hoppas såklart att hon ställer honom, han är ju bara valp och det ser ju domarna och så hoppas jag ju såklart att det går bra för henne, hon skulle bli så lycklig. Och det finns inget bättre än barn som strålar av lycka :D

Hur som helst så kommer vi ha en mysig dag i morgon, har tagit fram varma kläder, kommer finnas fika där och vi ska ta det lugnt! Titta på hundar och ha rooooligt! 

Men jag är såklart också lite nervös ;) 

Godnatt på er, ska försöka sova om en stund, börjar bli dags. Måste gå upp senast 6! My kan ligga lite längre, hon behöver i princip bara klä sig och sätta sig i bilen. Äter frukost på vägen eller när vi kommer fram, beror på när vi är sugna.
puss på er och håll tummarna i morgon!

Friserad

Titta så snygg :love:

I morgon åker My, Rocco och jag på utställning :D

Thuns

Har varit på thuns och shoppat loss med ungarna. Alla var skitglada och nöjda när vi gick därifrån, alla utom min plånbok ;)

Dumma hårfön och dumma skog!!

Håller som bäst på att blåsa hunden torr så dör hårfönen :O Hoppas dom har på Thuns, måste ha en till Rocco!
Han var som tur var nästan klar, hade lite längst ner på benen kvar bara.

Innan dusch så var vi ute och tränade att springa. Gick bra, vi bestämde oss sen för att gå en promenad i skogen. Rocco sprang lös och jag hade utställningskopplet i handen. Efter ett tag märker jag att handen är tom :O Har tappat kopplet ;( Går och letar lite, men vi har gått kors och tvärs i urskog så det var lönlöst. Tur att dom inte är dyra, tråkigt är väl att det var så fint, beställde ju på ebay, i affären är dom billiga också men tråkiga, svarta eller röda typ. Mitt var i guld och svart.
Men jaja, får bli ett svart då... eller vitt. Eller nåt. Ska ju ändå dit i dag och kolla pip!

Så nu är vi färdiga, slapp en timme i soffan innan vi åker.

Mina nya skor....

fick mail, dom är framme :D Så nu väntar jag på en sms avi, har för mig när jag haft det tidigare att den kommit strax efter lunch eller så, så får väl hålla mig till tåls lite ;)

Men nu ni har Rocco vaknat, så vi ska gå ut och plocka gräs till kaninerna, träna lite spring i ring och köra en tvättmaskin. Han blir väl blöt av att vara ute, så ska passa på att vara ute med honom innan det är dags för dusch! Sen blir det tyvärr kontrollerade koppelpromenader resten av dagen ;) Ny frilla och allt som han ska få!


Sen kommer ju min mamma och kollar på söndag, så roligt. Hon har alltid varit med mig på hästtävlingar, hejjat på och stöttat. Min bästa supporter :) Känns jättekul att hon kommer, blev så glad när hon sa det. I love my Mom!! <3
Kram på er!

Regnkappan

Har ni sett något sötare??



Tog lite bilder när jag ställer honom på bord, han är lätt att ställa på bord för han flamsar inte omkring då ;) Ska ta lite efter bilder när han är badad sen lägger jag in dom :)

Ska åka vid 12 typ, så tänkte sätta i gång vid 10, fast dusch tar iofs bara en halvtimme :)

Ska bli roligt för Rocco att träffa sin vovve-mamma. Underbara Spookie!

Color up your life

Jodå, fråga Rocco hur man gör!

Blev förskräckt en dag när det var röda bitar i hans bajs (uiii jag vet) men inser att det är som bitar av något och iaf inte blod.
Funderar på det litegrann.

Dagen efter så är det gröna bitar :bigeyes: då tänker jag tillbaka och minns ju att han faktiskt låg och åt på en grön krita dagen innan! Så jaha!!! Den lille skiten! 
Snor barnens kritor och äter upp dom :O

Viggo har precis dragit till skolan, jag och Rocco ligger på soffan. Han ska snart duscha och fönas, sen ska vi till uppfödaren och klippas klockan 13. Sen i kväll ska jag och min syster till Thuns :D Och barnen också om dom vill :) Och det tror jag nog. 



Ringträning

I går ja... Rocco var superbusig och väntade på att jag skulle släppa honom lös så han fick leka med dom andra hundarna! Men stundvis sprang han väldigt fint och jag fick tips hur jag kan ställa upp honom. Tränar vidare i dag, snart. Han ska få ta en liten förmiddagslur bara. Sen bär det av i morgon, till Tierp för att ställa ut och sen på söndag i Täby.

Blir bra att ställa ut två dagar i rad, han är så energisk ;) Min lille älskling.

Efter ringträningen så köpte jag lammvom till honom som han fick äta på vägen hem, till oss människor köpte jag Max :D Inte visste jag att dom hade det i Arninge! Gött.
Hörs senare.... Puss

Jag är för i helvete ledig en hel vecka!!!!

Från och med nu :D:D

Nu ska jag ta en stor kopp kaffe, lägga mig i soffan och titta på såpor och somna när jag har lust!

Barnen har precis gått till bussen, sen ska ju M och W till sin mamma efter skolan, men vi behöver inte sakna dom länge, dom ska tillbaka hit i morgon, yeay!

Det enda jag ska tänka på den här veckan nu är att inte stressa! Blir lätt stressad och uppe i varv, dumt, för det är oftast onödigt!! Nä, jag ska va miss Filbunke den här veckan, slappa, mysa och göra allt jag ska, men utan att känna stress! Det är ju faktiskt så, det är ingen som dör om jag inte hinner plocka ur diskmaskinen när den precis gått färdigt, ingen dör av att tvättkorgen är lite full, ingen dör av att jag damsuger dagen efter istället.


Exakt!!!

I kväll är Tomas och min första lediga kväll på jag vet inte hur länge. Inte konstigt att man får en inre stress när man går runt hemma som en nunna och munk och aldrig har några minuter till övers ensamna. Först jobbade Tomas i fyra nätter, sen jobbade jag en, sen var jag ute och festade natten efter, sen jobbade jag fyra, och nu är vi här! första ledig kvällen tillsammans på nio dagar, fatta!!!
Tror till och med att jag ska ta ett glas vin för att fira! Men just nu är det dags för kaffe och såpa som sagt!

Jag är så inihelvete bra!! Tjohej!!

En bra vecka

trots allt jobbande.
Har haft en del att tänka på, men allt har löst sig så bra.


Tänk att jag kan få en människa att känna sig så osäker, så otillräcklig och så hotad. Det vet jag nu då iofs, även om det låter otroligt. Sen är det ju så lustigt, jag har ju vetat det så länge, gick ju inte att ta misste på, men sen får man det bekräftat från lite olika håll, lite oväntade håll. Hmmm... fnissar lite för mig själv.

Nu är det nya tag.

Jag har lite planer för familia! Men jag vill inte avslöja något än dock, förstöra överraskningen eller om det inte blir som jag tänkt... :)


Flummigt inlägg, I know, jag bara är sån ;)

Älskade Barn

I morse när jag kom hem från jobbet så hade jag planer på att värma upp det nybakade brödet och göra varmchoklad igen med grädde, men när jag öppnade dörren så möttes jag av Viggo, påklädd. Fick kramar och sen ser jag att My är upp också, stolta och glada så berättar dom att dom har ätit frukost, borstat tänder och hår och klätt sig i fina kläder. Så sööött.

William låg i sängen och fick lite extra skönhetssömn :) Han ville helst ligga kvar och inte gå till skolan, men så säger han ofta på morgonen. Nu kände han av halsen lite, är ju såååå många som är förkylda nu :( Men jag sa att han fick gå upp och dricka lite och äta om han vill och se om det släpper, just hals brukar ju kännas värre just när man vaknar. Och så var det nog. När han ätit lite så såg han mycket piggare ut och var glad för att gå till skolan :)

Efter att dom gått till bussen så låg jag och Rocco i soffan ett tag och tittade på Rock of Love, ett riktigt skitprogram som jag inte kan sluta följa ;)

La mig efter 9 någon gång och sov tills William kom hem från skolan, Tomas hade en utbildning att gå på så han hade åkt redan.

Viggo och My åkte till kompisar efter skolan, så Will kom själv.

Han kom in i sovrummet och sa att han ville ta ut Rocco och det fick han såklart, jag blev jätteglad, så slapp jag stressa upp ur sängen, Rocco vaknade ju såklart också av att dörren öppnades och blev lycklig över att se William.

Så jag låg kvar ett tag, William spelade lite DS efter att han och Rocco varit ute och jag gick upp efter ett tag, städade lite och dammsög golvet.

Tomas kom hem strax efter 16, jag gjorde i ordning kyckling i currysås med ris och wokgrönsaker, William tyckte det var jättegott :) Dom andra två åt hos sina vänner.

Sen var det dags för fotboll! Tog med ombyte till Viggo, hjälpte William att klä om och så åkte vi i väg. Mötte Viggo där, kollade lite och sen gick Tomas och jag till hans föräldrar med Rocco som busade och lekte där och på vägen dit.
Pratade ut lite med Lena vilket är väldigt skönt i bland då hon är så klok och förstår mig. Känns tryggt <3

Sen kom pojkarna dit, dom tog ett bad tillsammans i badkaret, Tomas åkte och hämtade My och släppte av henne vid Karaten. Mycket köra barn till träningar nu ;) Men det är bara så kul.
Sen mötte vi henne där i slutet, hann inte titta, var tvungen att gå med hunden och så, men ska kolla på söndag, visserligen hennes mammas vecka då, men får hon bara komma dit så ska jag titta och några andra på klubben där skulle ha med sig dräkt som My skulle få prova och då eventuellt köpa :D Det har hon tjatat om!
Och faktum är att hon typ är den enda som inte har dräkt så jag förstår henne!

I morgon iaf, då åker dom till sin mamma, jag och Rocco ska på ringträning i Arninge, egentligen ville väl My följa med, men är ju första dagen hos hennes mamma då så det funkar nog inte.
Men sen skulle dom komma tillbaka till oss redan på fredag och sen ska vi ju på utställning på lördag :D :D och jag och Rocco ska även i väg till en utställning på söndag också!! Tjohej!!! Då skulle även min kusin dit med deras mops och mamma och moster anitah skulle åka dit och titta, så My var ju sugen på att åka då med, men hon ska tillbaka till sin mamma på lördag vad jag vet, så hon kanske får nöja sig med en utställning!
Iallafall så är det en särskild klass som heter 'Barn med hund' som hon och Rocco ska ställa upp i. Ska bli roligt att se.
Tyvärr känner jag att jag inte låtit henne träna tillräckligt då jag har så konstiga tider nu när jag jobbar natt! Men ska nog gå fint ändå, hon har så bra hand med lille Rocco.


Jag har tränat en del iaf med Rocco, att han ska ställa upp fritt  och så. Det kan han, om jag har pipdjur! Jättefint, tittar upp på mig och vaggar med svansen, men när jag springer med honom med pip så blir han tossig och är som en pingpong boll i snöre :S Men har jag godis så svävar han fram, men då ställer han inte upp fritt, utan han sätter sig ner och gör alla trix han kan utom just att ställa :S :S Så... godis eller pip????
Ska prova lite på träningen i morgon så får vi se! Och sen ska jag ha båda med mig så får jag väl se hur taggad han är!

Ska bli riktigt spännande!!!


Iaf, det här är sista natten... Så i morgon är jag ledig!! :D
Rocco och jag ska gå på hund promenaden och sen då ringträning på eftermiddagen. Sen har Tomas och jag bokat in en riktig myyyyyyskväll! Har inte haft en ledig kväll tillsammans på över en vecka! Så nu längtar vi efter varandra riktigt mycket.


Nu ska jag surfa runt lite! Puss!

Frukost

Jag, Viggo och My åkte till affären på eftermiddagen, då frågade jag vad dom vill ha till frukost egentligen, tycker dom har ätit så dåligt med frukost på sistonde. Nybakat bröd säger dom då :P Haha. Jaha, va jobbigt då ;)

Vi gjorde pyttipanna till middag, sen på kvällen bakade jag det där brödet då och dom fick det + varm choklad med grädde, det blev poppis :D

Nu sitter jag på jobbet... Ska kolla lite saker på datorn, är väldigt lugnt här nu och lite att göra.
Hittade ett par fakeuggs som jag bara måste ha!!!

Så dom här har jag beställt.



:love:

Nu ska jag egentligen inte shoppa en massa, men jag får skylla på min vän venessa som hade länkat till have2have i sitt inlägg så jag var tvungen och titta in där, och så dök dom här underbara skorna upp!! :O

Sen ska jag beställa ett par fodrade converse som jag tittat ut, love mina converse, men dom är både kalla och trasiga ;( Ska beställa nya ofodrade till våren också, och ett par till My då hon önskar sig ett par väldigt högt och det är ju bara dom bästa skorna som finns!!


Om ett par timmar slutar jag att jobba, då ska jag hem, göra ordning barnen för skola, pyssla om hund och sen sova!! Sen skulle Viggo och My hem till varsin kompis efter skolan, frågade William om han inte ville ringa någon men han ville inte, gillar att vara hemma och mysa :)

Sen har killarna fotboll i morgon och My har karate. Sen jobbar jag en sista natt sen ledig en vecka! Tjohej! :D


Hemma!

Ungarna har precis gått ut, dom ville hälsa på kaninerna innan bussen kommer :)

Viggo och My slutar sent i dag och eftersom AW på skolkontoret vägrar att vara anträffbar när jag ringer så har Viggo varken busskort eller rätt till skoltaxi :S My har däremot fått busskort, fast dom är folkbokförda på samma adress, mycket märkligt.
Hur som helst så fick han med sig en bussremsa i dag och ska åka SL buss hem i dag för första gången då, men med My :) Känns skönt!

Tänkte uppdatera med lite bilder från veckan som varit.. Har varit dålig på det.
Här är bilder från hundpromenaden i fredags. 16 hundar var det totalt :bigeyes:
Såå roligt!!
Rocco och Una gräver efter skatter
Några av hundarna tog en simtur, dock försökte jag avstyra min nybadade och nyfönade pudel från det
Rocco, Tyra och Enzo
Efter promenaden blev man så här trött
Fäään, har fler bilder, men jag orkar inte mer! Ska titta lite mer på tv innan jag lägger mig. Är så tråkigt att sova ;)
puss på er

Jobbnatt nummer 2

avklarad! Yes!

Bara två till ;)
Nu ska jag snart hem och sova! Ska bli såååå skönt.

Hörs senare!

30 års fest!

Jodå!! I helgen var det 30 års fest för min beloved Sofie :love:

Fääään va kul vi hade. Jag startade upp med att dricka en sisådär fem (5) välkomnsdrinkar, YEAH!!

Sen åt vi paj, supegott med sallad och efter det tårta + kaffe. Allt detta sköljde jag ner med ett par cider och ytterligare två välkomnsdrinkar. Fortsatte i samma anda, grogg, cider och Whiskey till klockan 2 på natten (fast jag hävdade hela kvällen att klockan bara var 23. Va??? Ska ni hem redan? Meh, klockan är ju bara 23, varpå man fick se förvånade miner och till svar: Men oj, trodde klockan var mycket mer!! ;P )

Blev jävligt glad när Jessie dök upp, hur skön som helst! Vi dansade skiten ur dom dära stripporna på dansgolvet. Vi bah ägde fett bah, YEAH!! ;) 

Tomas satt tålmodigt uppe och väntade hemma, han skulle hämta mig på natten, festen var ju nära oss, i Alhamrastugan :)

Bara det att klockan 2 typ kommer vi på att vi ska efterfesta!! Tjohej! Nu hade ju tyvärr själva födelsedagsbarnet däckat för länge sen. Men jag, Johan, Jessie och Benny bestämde oss för att än var inte festen slut!

Så jag ringer Tomas, hej! Jag kommer inte hem du, men jag sover hos Johan och Sofie, hörs i morgon!

Det va ju inte så jättesnällt :S Älskling! Bad om ursäkt i går och han försäkrade mig om att det var lugnt, visst, lite tråkigt kändes de ju, men det var lungt. Kanon! Vill ju inte göra någon besviken!

Sen iaf så fortsatte vår efterfest till fem på morgonen eller nåt. Så jävla skön kväll/natt. Såååå roligt.

Vaknade upp något mindre glad :tired: Mådde illa, huvudvärk och allmäntillståndet var nära dödläge.
Tomas kom och hämtade mig senare och jag möttes hemma av tre glada barn och en hund som blev så överlycklig så han pinkade på sig lite :love:

Sen jobbade jag natten efter det, omg, det var tufft. Rocco tycker det är jobbigt när jag är borta med, fast Tomas så klart är hemma. Känns lite tråkigt, men jag antar att han får vänja sig. Är ju inte så ofta jag jobbar iaf :D

Och nu sitter jag här! Med kaffe (dumt när man ska försöka lägga sig) Rocco vilar vid mina fötter. Ska ta ut honom på kiss och bajs runda innan vi lägger oss och sover. Frukost ville han inte ha, så det får va bra då. Han hade ätit ett mål i natt vid 24 typ, Tomas och han var vakna och Rocco hade rusat omkring i bustillstånd här hemma och hade då blivit erbjuden mat och det slukade han. Så han får väl äta när han vaknar sen då.
Ska låta han sova med mig nu, i sängen :love: Så slipper han vara utan mig ännu mer nu när jag varit borta hela natten!!!

Hoppas på att inte sova så länge i dag. Behöver städa lite och vill pyssla. Sen skulle Wiliam och Viggo prova på Judo i eftermiddag. Ska titta lite, men tänkte ta en promenad med hunden i Rimbo medans dom håller på. Blir ju ingen hundpromenad i dag tyvärr, inte när jag jobbar, blir lite för tidigt. Synd. Men kanske att jag vaknar tidigare någon dag och kan åka in eventuellt. Vi tycker ju att det är så roligt!! :D
En annan sak! Jag använder Google Chrome som webbläsare, sambon använder Explorer, och bloggen ser helt olika ut i dom två webbläsarna! Nu har jag ändrat i bägge, så den ser lite olika ut, men är nöjd med båda. Men då undrar jag ju hur fan ser den ut i Firefox och då tex :S Dumt!!


Ett tips till er som också använder Google Chrome, som för övrigt rockar, när ni bloggar så blir det inget ordentligt radbryt om man trycker 'enter' ett par gånger. Det ser ut som den när ni skriver inlägget, men när det är på bloggen så syns det inte.
Det löser man lätt med att hålla in shift samtidigt som enter, och voila! Ett radbryt!

Puss på er bajskorvar! Bilder från dagarna kommer, dock inget på festen. Det enda jag har är på två stollar som låg i bakluckan på en bil på väg från festen ;)

Hmmm

nu när jag öppnade min blogg på datorn på jobbet så ser jag att den inte ser lika ut som hemma. Rent av ful ;(
Nu har jag ändrat lite i stilmallen, men fattar inte varför den inte är samma som hemma???

Jaja... Är på jobbet nu, lägger in bilder i morgon eller så. Va på hundpromenad i dag, i dag var vi 16 hundar :O Jätteskoj!

Sen på kvällen skulle My sova över hos en kompis, åkte dit med lite saker till henne, och dom har en mellanpudel tik på 6 månader! Oj vad Rocco och hon lekte, dom brottades, boxades och pussades. Var så roligt att se, dom lekte precis likadant :love:

Dom skulle få ses någon annan dag och busa, det ser vi fram emot!!! Så söta. Dom blev störtkära!


Vi hörs lite senare.

puss

Beställning

av jackor blev det iaf, för My hittade en som hon gärna ville ha och passande nog hittade jag en på samma sida som jag med ville ha :D
Mys jacka, svart
Så här ser den ut på...
Min jacka, fick 40% rabatt så blev 350 spänn för den :D
Så här ser den ut på, fast jag ska ha den röda
Till My
Till Viggo och William
Till mig :)

Hundpromenad

som vanligt :)
Rocco älskar det och jag med!
På väg!
Lek med Moa
Försöker sno Jamies kotte
30 sekunders vilopaus
Halva styrkan
Sen blev det bad och fön när vi kom hem






Uttråkad och trött

men hur kul är det att gå och sova?
Men jag borde, så kanske jag är lite utvilad i morgon. Förstår inte varför jag är sådan nattuggla... Eller eh, jo, kan ju eventuellt bero på mitt val av yrke ;)

I morgon kommer barnen hem så det kommer bli en bra dag :)

Nu ska jag röka en cigg (vill ha kaffe men står emot) sen göra mig i ordning för sängen. Har plockat ordning Viggos ryggsäck, frukt och riskakor och så gympa påsen.
Godnatt på er och sov så gott.

Fotboll och föräldramöte

Så där, nu var det avklarat :) 

My skulle få gå på karaten iaf :) men när dom kom dit så var det inte i dag, alltså dom har ju mailat mig och så, då skulle det vara på onsdagar och söndagar :S Dom verkar vara lite flummiga det där karatefolket, minst sagt! Ska dit på söndag, så får väl prata ordentligt med dom då och se.

Sitter nu och slappar till skånefruar. Kom hem sent med Viggo, föräldramötet höll på till 20.15 och sen hämtade jag honom hos hans kompis. Sen hem, lite kvällsmacka och sen i säng.

Han hade fotboll i dag med, åkte ner och tittade en stund, han tycker verkligen att fotbollen är skitrolig nu. Dom ska spela match på söndag, så då skulle hans kompis få åka med oss för hans föräldrar kunde inte. Dom har ju lite halvtaskig framförhållning på fotbollen, eller så är det jag som är dålig på att kolla hemsidan, men dom som hjälper till gör ju ett hästjobb så det är ju förståeligt :)

Nu ska jag sega ner i soffan igen med min lilla hund, Tomas jobbar än!!! ;(

En dag med hunden

återigen.
Är så lycklig med Rocco, vi har så roligt tillsammans :love:

Låg och halvsov i soffan till 11.30, välbehövligt efter bara två timmars sömn i natt inklusive mardrömmar.
Gjorde kaffe åt Tomas och väckte honom sen. Han var trött, har ju jobbat hela natten. Men han skulle som sagt in på ett möte/utbildning på jobbet. 

12.15 åkte vi hemifrån. Han släppte av mig vid Arkadien och jag såg 'mina' hundpromenaderskor gå bortåt, jag var visst sen!! Men Rocco och jag sprang i kapp :)

Gick cirka en timme, hundarna lekte och var så glada. Hon som har djuraffären vid Ica mötte upp oss halvvägs också, passade på att fråga om rundsytt läderhalsband som jag vill ha, ev med halvstryp så man kan bara trä det över huvudet. Man passar ju ändå in halsbandet så att det sitter perfekt när kedjan är åtdragen, så något stryp blir det ju inte. Sen gillar jag att kedjan 'låter' lite, hunden hör när man korrigerar med kopplet och får en chans att reagera snabbare :)
Hur som helst så tyckte hon att det var onödigt att handla ett av läder nu, han kommer ju eventuellt att växa ur det, så hon rekommenderade ett ställbart i nylon istället. Bestämde att jag skulle komma ner senare på dan.

Efter promenaden så gick jag till Birgittagården för att hämta bilen som Tomas ställt där. Åkte hem. Kommer hem och ser att jag glömt nyckeln inne och Tomas låste med sin nyckel när vi åkte :mad:

Åker tillbaka till Rimbo, hämtar nyckeln hos Tomas, åker till Ica och handlar lite mjölk och frukt typ, träffar Sofie därutanför och vi pratade väl en halvtimme eller så :) Sen åkte vi upp till djuraffären och fick med oss ett halsband hem som nästan var gratis :D Blir perfekt tills han vuxit klart.
Hittade dessutom super fina läder koppel i super skön och mjuk kvalitet. Sånt ska jag köpa sen!

Sen åkte vi hem, när jag körde in på vår parkering så hittar jag min nyckel, hade inte alls glömt den hemma :mad: Nåväl, in med hund och grejer. Han dyker ner i korgen så här och ligger så restföljande timmarna

 

Sen ringer Tomas efter ett tag och vill bli hämtad i Rimbo. Ropar på Rocco, han öppnar ett öga och kisar på mig men rör inte en fena, lockar lite, men han gäspar, rör lite på sig, sen ramlar ihop och somnar. Jahapp, han får väl vara kvar hemma då!

Åker och hämtar och sen direkt hem igen. Möter en lugn och trött Rocco innanför dörren, han hörde nog bilen komma, han hälsar snabbt på oss och sen stupar i bädden igen. 

Han är så underbart duktig. En fröjd att ha med sig. I djuraffären var det en hund han inte kände och två hundkompisar till honom, ändå går han så fint med mig, sitter snällt och provar massa halsband med fokus på bara mig <3 Sådan liten mönsterhund!!

Nu ska jag göra lite mer kaffe till mig, Tomas vilar. Han har ju två jobbnätter kvar. Viggo földe med kompis till skolan och han skulle få äta där och åka med dom till fotbollen. Sen fick han gå med dom hem efter, för föräldra mötet börjar precis när fotbollen slutar och jag hade tänkt att ta med mig Viggo, men då berättade kompisens mamma att barnen inte skulle följa med, men hon sa att VIggo gärna fick vara med I medans :D Så snällt!

När vi var på Mys föräldramöte förra veckan så skulle ju hon vara med, så trodde det var samma nu, men icke! Skönt iaf att han kan gå till I, så slipper jag köra hem honom igen innan mötet, blir så mycket körande fram och tillbaka ändå!!!

Sen kom Roccos kalas-fluga som jag beställt ;) Titta så fint, typ 10-15 spänn på mitt älskade ebay.


Godmorgon

Somnade klockan fem i morse, drömde mardrömmar om att vi hade fest och att några där försökte slå ihjäl min hund ;(

Sen upp klockan 7. Hade lovat Tomas att han skulle få lägga sig direkt efter jobbet för han har ett möte klockan 13 och sen ska han jobba i natt igen :(

Jag och Rocco har inget förrän 12.30 då vi ska på promenad, så nu när Viggo har gått till skolan så ska jag ligga i soffan och sen vila en stund. Är sjukt trött :tired: 

Har lite att pyssla med sen, är ju föräldramöte för Viggo och William som jag ska på, Tomas kan inte för hans möte, så det blir jag själv. My har ju karate, men hon är hos sin mamma och jag tror inte hon fick gå på onsdagar för det slutar lite senare då, kan ju köra, men får hon inte så får hon nöja sig att gå på onsdagar på våra veckor, inte mycket att göra åt.


Nu, Ryggläge i soffan!

Stötande registreringskyltar

Ja, som ni vet så finns det inga bilar med registreringsskylten kuk 666 till exempel. Sådant sållas bort och sätts inte på bilar. Och just kuk kan jag ju köpa att det inte är riktigt ok (för en fjant)
Här är alla förbjudna bokstavskombinationer
APA, ARG, BAJ, CUC, CUK, DUM, DYR, ETA, ETT, FAN, FEG, FEL, FEM, FES, FET, FNL, FUC, FUL, GAM, GAS, GAY, GET, GEY, GLO, GOM, GUB, GUC, GUD, GUK, HAL, HAN, HAO, HAR, HAS, HAT, HER, HES, HET, HJO, HKH, HMO, HOM, HON, HOR, HOT, HRA, HUD, HUK, HUS, HUT, JUG, JUK, JUO, JUR, KDS, KUC, KUF, KUG, KUK, KYK, LAM, LAT, LEM, LOJ, LSD, LUS, LUZ, MAD, MAO, MAS, MEN, MES, MLB, KUF, MUS, MUT, NAZ, NEJ, NJA, NOS, NRP, NUP, NYP, NYS, OND, OOO, ORA, ORM, OST, OXE, PAJ, PAP, PES, PKK, PLO, PNS, PRO, PUB, PUC, PUK, PYS, RAS, REA, ROM, RPS, RUG, RUK, RUS, SAB, SAC, SAF, SAP, SAT, SEG, SEK, SEX, SJU, SOP, SOS, SPY, SSU, SUG, SUP, SUR, SWE, SYF, TAJ, TBC, TOA, TOK, TYP, TOT, TRE, UCK, USH, UFF, UPA, USA, UFO, WAM, WAR, WTC, WWW, XTC, XTZ, XXL, XXX, XUK.


Ett? Men? Fem? Varför inte nio?? men tre?
Vem blir stött av nys? VA????

;P


Eller va faaaaaaan...

Jag beställer inte. Jag vill gå i affärer :)
Har dessutom lovat en shoppingtur med William och Viggo också...
Så får det bli.

Nu tror jag att jag hittade min jacka...

den här... Men har inte klickat hem den än. Men tror jag vill  ha den.
Huvtröja till Viggo..
Hittade tyvärr ingen jacka till My :( Men får åka i väg med henne och titta i affärer istället. Är mysigare och vill dessutom gärna att hon är med och väljer själv.
Klickar nog i väg dom här två, va väldigt billigt.

Kläd-beställning....

My och jag behöver nya jackor. Annars är det inte så mycket som behövs just nu, bara vinterskor, men det har alla tre valt ut så det ska jag beställa snart.
Funderar på att beställa den här jackan till mig....
Parkas
Fast där jag hittade den så hittade jag inget till My... Äh... får leta vidare, sugit att beställa från massa olika sidor...

Hundcafét igen

I dag möttes vi som går hundpromenader tillsammans lite tidigare än vanligt, 10.30 och åkte till Norrtälje.
Parkerade bilarna vid Vigelsjö skola och gick en härlig promenad med hundarna förbi stallet och förbi Lommarbadet. 

Tolv hundar var det, dom lekte, rusade, badade, brottades och hade såååå roligt. Är såååå glad att jag fick höra om dom här promenaderna, helt underbart! 
När dom rusat av sig det värsta så gick vi till Hundcafét. Fikade medans hundarna lekte vidare. Kom in en stor Labbe och en Rotweiler, Rocco blev lite osäker först, han har inte träffat många stora hundar, men han kom över det och hälsade och alla lekte vidare.

Vid 13.45 gick vi därifrån, promenerade till bilarna och åkte hem.
Mötte upp Viggo efter skolan, det krånglar fortfarande med hans skolskjuts när han slutar sent :/ Ringde dom som kör skoltaxi men dom säger att skolkontoret på kommunen mailat att Viggo inte är berättigad till skolskjuts när han slutar sent (vilket hon tyckte lät jättedumt eftersom han åker när han slutar tidigt?!) är konstigt, för när Tomas ringde skolkontoret och pratade med A.W som mailat bussen så sa hon att han skulle få skolskjuts.

Sen träffade jag My när jag var på skolan och hon sa att hon fått busskort till SL buss, så då är det väl så då, då ska VIggo också få det så får dom åka SL buss hem i stället då. Dumt.
Men ska ringa den där A:W i morgon. DÅ ni!!


My ville ju också ha skjuts hem, men hon hade ju cykeln och skulle hem till sin mamma, hon har ju en vuxen cykel, så jag sa att den går aldrig in, men hon liksom, SNääääääääääälla!!! Ok då säger jag, vi försöker, men får den inte alls plats så måste du tyvärr cykla.

Fällde ett säte i bilen och tryckte in cykeln, det gick! Bakluckan fällde jag ner men gick inte att stänga helt, men det fick gå, skulle ju bara genom Rimbo. Så det gick bra till slut :)

Väl hemma så var Rocco helt slut, han har sovit större delen av dagen, lagade raggmunk och sen fick Viggo en glass till efterrätt.

Han ringde kompis och dom ska leka i morgon, hemma hos kompisen efter skolan. Han ville gå på fotbollen, kompisen gör också det, så jag får ringa dom i morgon och se hur vi gör :) Sen är det föräldra möte precis när fotbollen är slut, så han får väl gå några minuter tidigare och vara där i sina fotbollskläder då. 

Annars är allt lugnt nu, Viggo sover och Tomas har åkt till jobbet. Lägger inte lite bilder från dagen på hundcafét.
Mopsen Morgan
Mellan Schnauzern Moa
Toypudeln Jamie och Mopsen Morgan
Mopsvalpen Una
Jamie och Rocco
Una
Jamie

Nattligt...

Kollar på Svenska Biggest Looser. Hunden sover.... Tomas jobbar, Viggo sover... jag har tråkigt!!! :mad:

Ska torka kaklet i köket nu, fogen har nog torkat, så kan jag ställa tillbaka allt som det ska vara på köksbänkarna i stället för att det ska stå på matbordet.

äh.. jag har inget intressant att skriva... Ska läsa lite bloggar me.

Presentkort på skor

Klicka på länken, bli medlem och få ihop presentkort på skor :D
Gratisskor

Rimbo

Jag har placerat min blogg på Bloggkartan
Gör de du me :)

En bra dag :)

I dag så va Rocco och jag på hundpromenaden. Han var helt galen och rusade och lekte precis non-stop! :O Var exta många hundar i dag, ett par till valpar och några vuxna mopsar :)

I morgon ska vi i hundpromenadsgänget till Norrtälje och gå på hundcafeet, ska bli superkul. Hade pratat med kompis L om att gå dit i morgon, så tänkte att hon kunde komma då med, men hon slutade inte förrän klockan 13, vi ska dit redan 10.30, men kan ju hända att jag är kvar i Norrtälje klockan 13 med.

Ska passa på att springa in på ÖoB och handla tvättmedel, maskindiskmedel, sköljmedel och diskmedel :) När jag ändå är där.

När jag kom hem så hade Tomas plockat av alla bänkar i köket och satte i gång att foga kaklet, så nu är det klart, blev jättefint. Nu ska bara kaklet torkas av ordentligt i morgon när fogen har torkat innan jag ställer tillbaka micron och så. Så alla köksatiraljer står på köksbordet, vilket stör mig, men det får faktiskt vara så tills i morgon nu. 

Viggo hade haft jättekul i skolan i dag och hade lekt med en kompis som jag inte känner igen, han har ju fått många nya barn i sin klass nu så det är roligt. Dom hade lekt med grävskopor i sanden hela rasterna så han ville gärna köpa en sån på Björks i dag, han har ju massa sparade pengar och han ville såååå gärna ha en till skolan i morgon så Tomas åkte dit med honom på eftemiddagen och köpte den :)

Sen kom hans Arceus mjukis som han beställt från ebay, nu väntar vi bara på Mys Leafeon och Glaceon och Roccos regnkappa. Men My är ju hos sin mamma och kommer på torsdag så hoppas dom kommer tills dess iaf :)

Nu ska jag kolla lite på tv, Tomas har åkt till jobbet.

Barnens Favorit bröd.

Supergott! Jag har inte receptet i exakthet, gör lite på en höft. Men cirka så här :)
1 paket jäst
5 dl vatten
½ tsk salt
½ dl olja
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl
(ev lite brödkrydda ½-1 msk)
Smula jästen, häll i vattnet och rör ut jästen i det.
Häll i salt, olja, ägg och ev brödkryddda om du vill (är gott ändå, men har i det i bland)
Häll i mjöl, lite i taget, knåda ordentligt, degen ska bli smidig, men hellre lite kladdig än för torr. Men den ska inte vara så kladdig att den inte går att handskas med!

Jäs under bakduk i ca 40 minuter.

Sätt på ugnen, jag brukar bränna på i ca 175-200 grader.

Baka ut bröden, antingen två limpor i formar eller små bullar, dom växer till sig i ugnen så gör dom rätt små :)
Brukar bli ca 25 bullar av en sats.

Knåda degen, ev med lite mjöl om den är för kletig. Dela i två, dela bägge i ca 10-13 bitar var och rulla till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa under duk i ca 20 minuter.

Pensla med uppvispat ägg, strö på frön (valfritt, brukar blanda havregryn, linfrö och vallmo tex)

Mitten på ugn i ca 10-13 minuter beroende på storlek. Håll koll. Brukar inte ge dom så mycket färg, ungarna föredrar det, det beror lite på hur hård yta man vill ha, (längre tid, mer färg blir krispigare yta) , lyft på frallan om du är osäker och kolla hur den ser ut i botten så den inte är degig.
Limpor tar kanske 40 minuter, jag passar hela tiden.
Dom är goda :)
Ska försöka hitta receptet på kavring och lägga in sen, såååå lätt att baka, gott och rätt nyttigt :)
Lycka till

Ny vecka!

Måndag i dag, segt att komma upp i morse, Tomas och jag var uppe länge i går.

Men men, 7.15 var jag uppe ur sängen iaf. Tog ut hunden på kissning, sen väcka Viggo, tog fram kläder och gjorde frukost.
Sen gick han till bussen, Rocco och jag gick med, plockade gräs till kaninerna och sen åkte Viggo i väg.

Nu har Rocco ätit frukost och slöat lite i soffan, jag håller på att baka bröd, barnens favoritfrallor igen ;)
Ska baka ut dom strax.



Annars har jag inte så mycket planer i dag, Rocco och jag ska på hundpromenaden i Rimbo, sen möter Viggo oss där efter skolan. Sen får jag se :) 

Nu ska jag fixa bröden! :thumbup:

här sover min sambo ;)

:love:

Bilder från Hundcafet :)

Va så roligt och mysigt där. Rocco tyckte det var såå spännande och skoj.
Viggo har precis lagt sig, Tomas och jag ska kolla på film och mysa lite.
Godnatt!

I morgon (skrev det i morse klockan 4, men missade att lägga ut det ;) )

eller i dag kan man säga, klockan är ju över 4 på morgonen ;) Men då iaf, då kommer det lite bilder och updates.


Har inte hänt så mycket direkt, i fredags var jag, Viggo och Rocco ute och plockade svamp. Vi hittade en (1) svamp. Ingen svampsoppa på det direkt ;)

I går, lördags så lekte Viggo med kompis hela dagen, Tomas och jag åkte in till Rimbo och tog en skön promenad med hunden innan vi hämtade Viggo sen.

Bakade en tigerkaka till dom innan jag åkte till jobbet. Så nu sitter jag här!
I morgon ska Viggo leka med kompis F för tredje dagen i rad, jag ska åka och titta på hundutställning på Tolvmansgården, tyvärr får inte Rocco följa med, man måste vara fyra månader gammal för att vistas på utställningsområdet :( Visste inte det, så hade räknat med att tagit med honom så han fick känna på atmosfären ;)
Men inte mycket att göra åt, jag åker dit iaf, vill kolla en gång innan det är dags för oss! Om jag orkar, åker dit 10, hehe, och så har man jobbat hela natten. Men men, sån är jag, sova får man alltid tid för på något vis så småningom!


Godmorgon eller Godnatt

Om 45 minuter är jag på väg hem!

Då får hunden en promenad och Viggo ska göras ordning till skolan. Sen lägger jag mig och sover, Rocco tar nog förmiddagslur med mig i sängen då, härligt :love:

Sen skulle Viggo hem med en kompis efter skolan, hämtas till middagen ungefär. Blir nog ingen hundpromenad i dag för mig och Rocco, tar en skogspromenad på eftermiddagen hemma i stället. Hundpromenaden är ju redan 12.30 och det är lite tidigt för mig när jag har jobbat.... tror jag ;)

Nu ska jag göra lite nytta innan jag pyser härifrån. Puss puss


                                                                  

Är på jobbet

och glömde grejen för att lägga in bilderna från telefonen :(
Så ni får se dom i morgon.


Jobbar nu och två nätter till efter denna. Just nu längtar jag hem till hund och säng ;)

Får väl se om jag skriver något mer i natt sen, är lite tjurig över att jag inte kan lägga in bilderna!!


Bilder

får ni vänta lite på!
I dag ska jag och Rocco träffa älskade Lina och hennes hund Ior. Ska bli jätteskoj :D
Sen så ska jag jobba nu tre nätter framåt. 

Barnen är i skolan just nu, Rocco tar sin förmiddagslur i soffan och Tomas och jag slappar. 

Hann med både damsugning och torka golv i går, så i dag så slipper jag sånt. Skönt!

Barnen åker hem till sin mamma i dag efter skolan, så blir lite tomt här, men jag ska ändå jobba nu tre nätter, sen jobbar Tomas fyra nätter, så blir bra att få tillbaka dom på torsdag när bägge är lediga igen :)
Hörs senare!

Allt gick bra

med föräldramöte, kompislek, fotboll och karate :)
Hann förbi Tomas föräldrar och pratade lite med Lena också, alltid så roligt, har fått en superfamilj på 'köpet'.

Lägger ut lite bilder i morgon, Rocco och jag hittade snö utanför ishallen som han lekte i, han tyckte den var superspännande :D 

Nu tittar jag och Tomas på 24 och lär göra det ett par timmar till innan vi går och lägger oss. Godnatt på er!

nu har jag ändrat lite.

Men headern, hehe, det är nästan omöjligt att få det snyggt i paint tycker jag. Huuuur oanvändarvänligt som helst :S

Men den är iaf personlig, ska göra en ny fin när jag får photoshop.
Nu ska jag göra en snabbdamsugning, mer hinner jag nog inte.
Killarna ska få lite middag med, sen kommer Tomas vid 17.

My ringde och hon skulle leka med en kompis efter skolan, så måste hämta henne innan möte och karate och allt som ska pysslas med :S Tur att jag tog en power nap på dan ;) Ska bli skönt att trilla ner i soffan i kväll och fortsätta att titta på serien 24, det är spännande!

Nu ska jag

fixa lite med bloggen.
Känner att det jag borde göra är dammsuga och torka golv... Hmm... hehe. Men det är inte lika kul ;)
Ska pyssla lite med det här en stund, bytte design till en väldigt basic nu så jag har den som mall. Men egentligen måste jag vänta med headern till Tomas fixar Photoshop till mig, det har han lovat iaf :D Yeayyyy!!
Hmm... Jag gör nog såhär, en timmes pyssel här och sen dammsuga, det blir bra. Har ända till 16 tiden på mig!

Godmorgon

Barnen har åkt till skolan, Tomas och Rocco sover än. Fast Rocco har varit ute och sen ätit frukost, men nu ligger han och skäller i sömnen i soffan.
Vet inte riktigt hur dagen kommer se ut än, ska väcka Tomas lite försiktigt snart och fråga om han vill åka till Norrtälje och handla, för såfall måste vi nog åka om en timme eller så :) Annars kan vi ta det en annan dag med.
Klockan 13 ska han på utbildning och den är till 17, sen har vi föräldra möte 18.30 för My och dessutom har My karate klockan 19 :S Men hon får väl gå själv dit från föräldramötet :) Är jättenära. Det ordnar sig iaf. Och som om det inte nog med det så har ju William och Viggo fotboll klockan 17.30.
Ska nog gå ändå! Svåraste blir att klämma in middagen, men det ordnar sig nog också :)
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och fundera lite på om jag verkligen har lust att åka till Norrt :)



RSS 2.0