Medium!!!

Efter en säsong i large, efter sex pinnar så blir han slutmätt; till MEDIUM!!!! :-D

Morgon promenad :-)

Har städat lite hemma och sen varit ute på en morgon promenad. Fem minuter hemifrån så rullade sig Rocco i gegga.



Kul!! Bara att sätta igång att bada när man kom hem. Ska snart sätta igång att föna honom, sen blir det lunch och efter det kanelbulle bak! :-D

Huvudstaden :)

I går var en produktiv dag, sådana gillar jag.
Tomas har jobbat hela veckan så då har jag somnat tidigt på kvällarna, sen går jag dessutom på diet, så jag har varit trött. Ligger på 1200-1300 kcal / dag, men är det alldeles för lite kanske. Tröttheten kom ju som ett brev på posten. Fast jag har ju varit jättepigg på dagarna, men somnat kl 21-22 varenda kväll och stigit upp kl 7. Pigg. 
Det kanske bara är så normala männsikor gör :O Fast jag gillar att sitta uppe sent på kvällarna.. Jaja. Kanske får öka till 1500 då... Borde ju fungera det med!

Hur som helst, i går så gick jag upp klockan 7, Hundarna tog sin morgon kiss på tomten, sen fick dom frukost och vila magen en timme medans jag pluggade ett kapitel i engelska och gjorde ett grammatik test i svenska.


Det har gått bra att plugga faktiskt, behöver bra betyg och det kändes helt omöjligt första veckorna. Men jag har fått C (VG) på min novellanalys och B (mellan VG o MVG) på mitt förra engelska arbete och engelska arbetet som jag gjorde sist fick jag A (MVG) på :D Är rätt stolt faktiskt :)
Hade ju så gott som helt ofullständiga gymnasiebetyg, det är ju inget att vara stolt över precis, men jag gör bot nu. Har sökt nya kurser till nästa termin, svenska b och matte b.
iomed mitt nattjobb så går det ju bra att plugga på distans och fortsätta jobba.
Att jag inte började tidigare!!!

Hur som helst, efter mitt pluggande så tog hundarna och jag en lång morgonpromenad, 1.5 timme i rask takt. Är fortfarande så imponerad över hur mycket Nikki orkar med sina små ben. Blir ju värsta powerwalken för henne. Det var varmt ute, men lite blåsigt och geggigt. Men klarade oss utan regn iaf.



När jag kom hem så bakade jag bröd, vanligt vitt rostbröd och ostfrallor. Blev jättegott :)
På eftermiddagen sen så åkte Nikki och jag in till Stockholm för att hälsa på Mimmie och hennes supersöta kattunge.
Det är ett orientaliskt långhår, helt underbar!! Han blev ju lite rädd när vi kom för syster Petra hade sin vilda, ylande samojed med sig så missade att ta kort sen när sötingen väl vågade sig fram, så snor en bild från Mimmies fb. Helt juvlig!!


 
När jag kom hem så var klockan redan efter 20 så jag hämtade Viggo som hade varit på fotboll och handbollsträning. Sen hem. Tomas och Viggo hade ätit rester, så fanns ingen middag till mig förutom typ köttbullar, så jag kokade brysselkålssoppa och åt mitt hembakade lingongrova bröd till. Blev supergott! Mera brysselkålssoppa till folket.


Sen somnade jag typ kl 22 i soffan. 
I dag så vaknade jag klockan 7 när Tomas kom hem, så vi fikade lite med Viggo, sen la sig Tomas, Viggo cyklade till bussen och jag sitter vid datorn och ska plugga lite innan det är dags för en promenad med hundarna :)
I eftermiddag ska jag åka till Bälinge och träna med Rocco, sen ska han mätas efter. Har inget hopp om att han blir nedmätt till medium, men slutmätas måste han ju hursom helst. Kan ju alltid hålla tummarna :)

Vi slappar i soffan :-)






Träning igen :-)

Var i väg till Bälinge för att träna banträning för Malin Elfström. Hon är så bra!
Skit roligt var det som vanligt. Rocco var toppen duktig, när allt stämmer går det riktigt fort nu. Sen hoppar han väldigt bra. Höjden är inga problem, för som large hund får han hoppa högt, och han är ju inte vidare stor!

Här ligger han och väntar på sin tur.




När vi kom hem var han så här trött :-)



På kvällen sen firade vi fadern i huset. Lagade lövbiff med potatisgratäng. Till efterrätt blev det en blåbärs Princess, så sjukt god!

Är på jobbet nu, men efter den här natten är jag ledig. Ska hälsa på pappa i veckan och ge han en present och så ska Jojjan och jag hälsa på Mimmie och hennes nya kattunge <3 Har två träningar med Rocco i veckan också. Friskis också förstås, repan i morgon, sen ska jag hinna med ett par pass har jag tänkt.

kram


Trodde man skulle få slippa...

Trodde att jag skulle få slippa torka tassari dag nu när det var så kallt ute och alla vattenpölar frusna, men icke! Rocco gillar att krossa is....




Morgon promenad.

Ska ta lite kaffe nu, har precis varit ute en timme med hundarna. Så härligt väder!




Träning och Träning.

I går var jag i den nya hundhallen i u-väsby. Så himla fin faktiskt. Golvet var så bra stötdämpning och bra fäste att man kan utan problem springa i strumporna om man har glömt inneskor. Alla hindrena var splitternya och alla tunga balanshinder var försedda med hjul så man kan flytta dom i princip ensam, vilket ju har varit omöjligt förut!

Bilder är från en del av hallen, finns tre lika stora delar och på agility banan står hindrena framme jämt. Smidigt, slipper man ställa fram och framförallt, man slipper städa undan när man är klar ;)
Träningen gick bra, tränade running på kf och sen lite hinderövningar. Går bra. Men han är fortfarande lite feg på gungen, han saktar av på mitten liksom. Sen blev han trött fort. Måste nog träna ännu mer kondis hemma. Springa med cykel och kanske vara med att dra mig lite på cykeln för att få upp lite muskelstyrka och uthållighet med. Måste läsa lite mer om det här. 
Han går ju superbra första stunden, men är svårt att träna på en sak när han tacklar av så fort liksom. Man vill ju kunna nöta lite. Försöker pausa, både sätta undan honom och varva med lek, då går det ju bättre, men är ju inte alls som alldeles i början.
Nikki tycker att balansbommen är alldeles för hög för att vara sund att gå på.



Sen var jag ute på en promenad i morse med hundarna som vanligt, men hittade ett ny promenad runda :) Perfekt, tar 50 minuter.


På kvällen så åkte jag och Tomas till Friskis och gick på ett cirkelfyspass. Skönt att ha det gjort.
I morgon ska jag nog åka till Bälinge och träna lite, sen så på söndag så ska jag till Bälinge igen och träna banträning för Mailin Elfström :D 

Min stora önskan om en sheltie börjar gå över, ytterst lite. Istället har en strimma kärlek för en kh trefärgad bc komma fram. Ksnske skulle satsa på en sådan istället? Eller?? Skulle helst vilja ha en av varje, men då har jag ingen sambo kvar, så måste välja. Vill gärna behålla honom nämligen ::P

Men jag har tid att tänka.. Ska iaf vänta tills vi flyttat.




Att skylla i från sig!

Allt för ofta läser jag bloggar, fbstatusar osv om folk som mår dåligt på grund utan 'honom' eller 'henne' eller att de är så dumma, 'de gr att jag mår dåligt' 'när jag väl mår bra så drar de ner mig igen'och så vidare och så vidare.


Va fan kan man inte ta ansvar för sitt eget mående istället? Hur i helvete pallar man gång på gång att lägga sitt egen mående i andras händer gång på gång? Lär ni er aldrig?

Visst förstår jag att man kan bli sårad av någon eller må dåligt på grund utan att någon gjort något dumt, men, get over it! Ta ert eget ansvar och fokusera på dig själv istället för på alla andra. 

Den enda man säkert kan bestämma över och styra över är just sig själv.
 

I dag blir det träning!

I dag ska jag träna ihop med några från bk i nya inomhushallen i Upplands Väsby. Ska bli superkul!


Innan dess så borde jag röja lite i källaren som jag tänkt väldigt länge... Men vet inte riktigt om jag orkar :P Kanske jag borde gå och vila en stund i stället, hehe. Är så seg, i går kväll ville jag sitta uppe en stund men somnade i soffan. I kväll vill jag iaf orka sitta uppe!

Stod på Friskis i går från 17-21, så jobbade jag ju extra på jobbet på fm också. 
Pluggandet går bra med :) Är fortfarande jättekul faktist! Sen sitter jag numera med i agilitysektorn på bruksklubben. Ska vara hjälpinstruktör för en kurs som börjar snart och sen ska jag få utbilda mig till agilityinstruktör, måste ju vara säker på att jag inte går sysslolös ;)

Har tänkt att jag ska gå och träna på friskis i eftermiddag, men får se om jag hinner. Vill hinna med att laga ordentlig middag till familjen först, så får se lite när jag kommer hem från träningen. Hm... kanske borde förbereda något! :D 

Fortsätter med min trickträning med hundarna. Nikki är väldigt duktig faktiskt. Det här var det hon behövde för att poletten skulle trilla ner, träning är kul! Börjar se lite hopp om att få henne lite taggad på agility eller åtminstonde lydnad anske :) Kanske rally! Kvick får man ju säga att hon är. Sötungen!
 
Nikki hjälper till med studerandet... håller ett öga på mig så att säga ;)

 
Rocco har koll p ådet här med att slappa!
 

Nä.. nu ska jag nog ta en prommis med hundarna medans jag bestämmer mig hur jag ska göra resten av dagen  :)

Men va fan!

Jag kommer ju bli skuldsatt och ett lyxfällan objekt :S

Nu i kväll så sa William att typ alla hans tjocktröjor var för små, så ja, han fick välja ut två stycken på HM och så la jag till det i min betsällning. So far so good....



Men sen satte det riktigt bekymret i gång. Damsög och så blir det stopp i slangen. Försöker på alla möjliga vis att få ur stoppet. Sen märker jag att det sitter långt ner så jag börjar försöka få bort själva munstycket. Det gick bra. Bara det att det bröts av med lite övervåld. Ja det finns inget som retar mig så mycket som stopp. Så nu var jag tvungen att beställa en ny damsugare :O Jag är rätt less på att vår låter som ett flygplan och så vill jag ha en som tar bort kvalster och håller kvar dom i påsen. Sen ska man ju ha den i många många år. så ja det blev den här pärlan... :)


Electrolux UltraSilencer Green ZUSG3901 – bäst i test och extra vänlig mot dina öron och miljön!

 
Det sorglia är att det slutar inte här. Viggo behöver ju nya handbollskor och jag tänkte köpa det i julklapp till honom. Men nu hade han sagt till min syrra att dom skorna han har nu har gjort så en gång blödde han lite på tårna för att dom är små :O Men alltså!!!

Så nu beställde jag riktiga kempa skor till honom som en för tidig julklapp, inser ju att han inte kan vänta ända tills dess......

Sen så hittade jag en så bra sportbag till honom, som han också behöver.. så då beställde jag den med, den blir en riktig juklapp :)
 


Sen var det så här... en kampanj... ta tre betala för två.. suck. Då var jag ju tvungen att köpa ett par träningskor till mig som jag längtat efter.. i princip på köpet :)



Men nu är det slutshoppat! Känns bra att ha en julklapp klar iaf ;)

Hundarna!

Lite dålig uppdatering här visst!

Tränar som bara den :) Har precis köpt säsongskort till ett ridhus i uppsala, är bara hundar där så står alltid hunder framme. Så smidigt. 

På torsdagar så tränar några från knivsta på banor där, så har åkt på det en gång, men i torsdags hann jag inte :( Men ska dit på torsdag, sen har jag träning i en inomhus hall i upplands-väsby på tisdag och sen banträning för Malin Elfström på söndag :D Ska bli skitkul!

Ska tävla fyra klasser den 17e, så längtar dit :) Är ju klass två så blir spännande. 

Var på hundfiket förra veckan.. Lotta tog en bild.



Nikki sover kul i sin korg :) Vaknade när jag tog fram kameran dock,


Lite shopping på natten :)

Shoppingtarmen slog till och dum som jag är så tar jag lite på mitt hm konto då eftersom plånboken blivit lite övertrakasserad av diverse räkningar och albanobesök! Men jag var så sugen på lite nytt :P Köpte lite till barnen också för att jämna upp det hela.

Älska fleece mukis :love:
 
Hur snygga är inte dom här???? :O              
En t-shirt till Viggo, var på rea, typ 30 spänn :)
Byxor till My som hon velat ha ett tag, hade tur, fanns bara hennes storlek kvar!
Och William har velat ha ett par gröna byxor :)

Ja.. så nu har man lyckats slösa pengar igen... :P
 
 
 
 
 
 



RSS 2.0