Nya bloggen

http://sufiaochhundarna.wordpress.com/

Bästa dataproffset Mimmie håller på att snickra en ny header till mig som kommer upp sen, spännande :D

Byter blogg...

Håller på att byta blogg :)
Igen. Suck :P Skulle vilja ha alla inlägg samlade i alla, vilket blir ganska jobbigt att få till när man byter hela tiden :) 
Men jag har säkerhetskopierat en, ska göra det med den här också, sen får dom falla i glömska. 

Det var Tomas som kopierade den till mig. Har en tanke att jag ska skriva ut dom också, så jag kan förvara dom bland mina andra dagböcker. Har ju en hel stor låda med det :)

Det är iaf wordpress jag håller på att byta till. Känns lite roligare. Hoppas det :)

Skulle behöva en ny bra header på alla tre hundarna, men det får komma sen. 

Skriver in adressen här när bytet är färdigt såklart :)

Debuten!

Jahopp i dag var det dags för debut för mig och Wick på tävlingsbanan.
Kände mig supertaggad i början på veckan, körde en klass 1 bana då och han gick så himla fint.
Var på träning på torsdagen igen och då började det trassla med slalomet. Som om han fick hjärnsläpp. Så inför lördagen så kändes det ju sådär då, jag skulle ha tagit det lite lugnare. Men men, nu var det gjort och på startlinjen i morse stod vi.
Jag brukar sällan vara nervös. Lite spänd förväntan kanske, men inte nervös. År av tävlingsvana med hästar har väl gjort det till en vana. 
I dag dock så var jag skitnervös. Vet inte hur många som frågade mig om vilket startnummer jag hade osv. Jag kände att jag byggde upp en enorm prestationsångest. Vilket jag hellre varit utan :P Första klassen var hopp, en jätterolig bana egentligen och lätt att komma ihåg. Vilket inte jag gjorde. Tror jag glömde mig redan på fjärde hindret, sen trasslade slalomet som bara den. Fick honom inte att ta det hela ordentligt. Möjligen på slutet gick det bra. Men det var några få hinder det.

Till andra klassen kände jag mig något lugnare. Startade och fick en dålig ingång till slalomet, men sen tog han det, hela, lika fint som vanligt! :D Sen sprang jag, och Wicke-Vire också! Ett helskönt lopp där vi hittade flytet, verkligen. Kändes så lätt! Så himla skönt att få avsluta med att känna sig nöjd och glad.

Känner mig fortfarande glad över dagen och jag är super lycklig över hur Wick skött sig, det kommer bli jävligt bra det här. Men en uns av irritation att jag inte gör bättre ifrån mig. Tycker jag står still i min utveckling. Jag blir liksom inte bättre, står och trampar vatten. 

Wicke-Vire är iaf värsta underbara drömhunden och han gjorde min dag så lycklig i dag! <3


I ledningen.

Nu är det klart! Med siktet framförallt på SM 2014, men även med en chansning på SM 2013 kör vi nu igång laget "I ledningen" med Kitty, Flaxa, Nova och Wick
 
 

Buhu..

Har blivit jätteförkyld :(

Har halsont och börjar få rinnsnuva, sen rejält trött och slut. Har bytt så jag jobbar i natt, men är ju iallafall bara en natt som tur är.
Var inte snorig när jag åkte hemifrån så tog inte med mig nässpray. Skulle verkligen behöva det nu!

I dag hämtade jag hem Nikki!!
Vilken lycka! Rocco blev också överlycklig, hihi. Hon var mest glad över att träffa mig, tyckte Rocco var mest jobbig.
 
På lördag tävlar Rocco och jag i lag. Ska bli superskoj. Känner mig riktigt taggad nu efter att han gick så bra i onsdags. 
 
Ska klippa honom i morgon om jag hinner! Behövs, fastnar så otroligt mycket snökockor i pälsen nu när det är tö. Skitjobbigt!

Träning i lång-100

Träningsgrupp i lån-100 i går kväll. 
Vi blev bara två stycken så vi byggde det vi hann med. Man vill ju inte lägga all tid på att bygga :P

Wick gick bra tycker jag. Rocco som har vilat ett tag från agility fick köra ett varv, och oj va pigg och fin han var :D Världens sprutt i slalom. 

Har en film på Wicke-Vire


 
 Jag känner mig däremot ganska kass :S Måste bli bättre, på att vara bättre!

I dag ska jag åka och hämta Nikki :D

Cykeltur!

I dag trotsade vi halkan och tog fram cykeln. Vill ju kunna motionera dom lite varierat.
Jag förstår att det blir lite skillnad att ha Rocco och sen att ha en bc som Wick. Rocco tar inte i mer än han klarar av, vilket gör att han antagligen inte drar på sig skador allt för lätt. Sen behöver ju han också varierad träning såklart.

Men med Wick däremot. Han ger ju allt och skulle mer än gärna ta i dubbelt så mycket mot vad hans kropp kanske tål. Därför vill jag förbereda hans kropp på det, i den mån det går.

Har ju funderar på att lära dom dra. Sen tänkter jag på klövjeväskor? Det kanske vore något. 
 
Jag använder oftast cykeln som så, cyklar en bit (beroende då på kondition och så på hundarna) sen ställer jag cykeln och så promenerar vi, hundarna lösa, och sen cyklar vi hem.
I dag blev det nog 2 km på cykel och 2 km promenad. 

Tänker mig lite samma stuk med klövjeväskor, går med dom på några km, tar av, springer lösa några km och sen väskorna på hemväg sen igen. 

Ska nog prova ut en varsin väska till dom. Eller nja, Nikki kanske kan få slippa :) Fast jag har sett att det finns så små :P 


 
 

Underbar!

Fick en sån fin bild på Rocco från i somras!! <3
Fotat av Ida Högberg.

 

Klippmaskin

Är på lagning. Äntligen. Fattar inte att jag ska ta sådan tid på mig att skicka :-(
Rocco behöver verkligen klippas innan tävlingarna i helgen, han ser knappt något :-S
Någon som kan avvara en klippmaskin en dag 0:)
Härliga måndag!

Nu är jag ledig en vecka :D
 
Hade svårt att komma ur sängen i dag, låg ända till 14. Föredrar att komma upp vid 12 senast om jag inte ska jobba natten som kommer.

Två pojkar kom upp i sängen när dom tyckte att det var dags för mig att gå upp ;)
 
 
När jag väl masat mig upp så gick jag ut på en promenad med hundarna. Det är rätt varmt ute, lite blåsigt, men vi höll oss mest i skogen.
Brukar ju beställa lite krimskrams från ebay, I dag dök det upp ett litet paket i brevlådan. En boll till hundarna, för det eminenta priset, 10 kr! Inklusive frakt såklart.

Wick tyckte den var superfin <3Skulle till Sofie och dricka lite vin i kväll, men nu kom Tomas hem från sitt plugg och är magsjuk :S Känns som att jag borde vara hemma och hjälpa till med middag osv till ungarna, så han får sova, det han kan :S Dessutom kanske jag smittar. Ska iallafall i väg ett tag och stå i receptionen på Friskis ett par timmar. 
 
 

Sovdags!

Så juvligt att komma hem från jobbet och veta att man är ledig en hel vecka framåt :D
Ska snart gå och lägga mig för att sova en stund. Får väl ställa klockan, dumt att sova för länge, så jag inte kommer i säng i kväll.

Ska eventuellt åka och hämta foder till hundarna i dag. Ger ju nu Vom og Hundemat, köttdelar och i bland standart om jag missat att tina upp eller så. Men VoH är dyrt, så tänkte prova Fodax. Är ett svenskt färskfoder. Har läst om det och verkar riktigt bra. Stor skillnad på priset också. Ska testa iallfall. Har ju inga förhoppningar egentligen att kräsna Rocco ska äta det, men värt att prova.

Wicks tramdynor var lite torra när han kom hit, nu är dom mycket finare, sen om det beror på att jag ger laxolja eller om det är VoH kan jag inte svara på.
Men det gör mig lite tveksam om jag verkligen borde byta, nu när jag ändå är så nöjd. Men skadar väl inte att testa. Fodax är ett bra foder, Så kanske är värt :)

Nu är det sängen för mig!

Kram

Lite shopping...

 sBehöver en skaljacka till våren. Ja, våren kommer snart :P
Kollade runt lite, Engelsons hade rea. Så klickade jag hem lite saker, suck, jag som hade köpförbud :P

Vattenskål som går att vika ihop 29 spänn
Matskål vikbar 1,7L
 Skaljacka, rea, 250 kr
 
Mjukisdress 149 :-
 

Sen beställde jag ett par vantar och en fleecetröja :)
Skojigt. Älskar mjukis <3


Pratade med Sofie nu på kvällen, båda vi har ju lite lustiga arbetstider, så vi bestämde oss för att ses i morgon, ta ett glas vin och snacka skit :) Ska bli roligt. Var länge sen!

En liten film

Jobbat natt hela helgen, hem för att sova två timmar, sen till Bälinge för att gå kurs för Emelie och Maria.
Jätteroligt! Något lättare och det passar oss nu när vi behöver hitta flytet tillsammans.
Återigen, det är så roligt!! Fina underbara hund <3

Har klippt ihop lite film :)
 
 

Träning :)

I dag träffade jag Lina i lång-100 och vi tränade lite.
 
Jag behövde träna blindbyten, som ni ser på filmen får jag bara till ett, egentligen skulle jag gjort ett även innan gula tunneln. Men joggar man så hinner man inte ;) Så himla nyttigt att få sig själv filmad. Ska börja med att titta på filmerna under träningen så man kan förbättra direkt.
 


Tränade även lite slalomingångar, nu sitter det. Det gjorde dom nog förut också, bara det att han glömt lite i sin iver att få börja träna igen ;)
Tränade lite jackosar, det gick bra, bara jag höll reda på armarna ;) behöver träna mer på det så det sitter bättre. 

Överlag så jobbar vi ihop oss rätt bra tycker jag. Han känns mer fokuserad nu och vill verkligen göra rätt. Sen även om det blir fel så kan han göra om 1000 ggr utan att bli nedslagen eller vilja försöka mindre. Bussig hund! <3

Så fin. Är dödskär.
 
 RSS 2.0