Ny!!!

Jag startar en ny blogg nu. Upplåst :)

Välkomna dit.

http://fijjasegna.blogg.se/nya

Fan jag gillar er

som läser. Känns bra på något vis. Att någon läser. :-)

Funderar på att starta en ny blogg utan lösenord. Skita i om paddor läser.
Tror de... Känns trist att ha den låst. Men då kan den här fortfarande vara låst, startar en ny och fortsätter i den.
Men gör jag det så skriver jag ju det här hur som helst :)

Ska man behöva ta det lungt?

Skulle rida på Shalle... Men ingen var i stallet och kunde hjälpa mig att sadla, sen när någon väl kom, snälla Inger, så fullkomligt förbjöd hon mig att rida ut själv på, som hon sa, den där vilda hästen! Nä, inte utan sällskap åtminstonde. Så då kunde jag ju inte gärna tvinga henne att sadla den åt mig.

Nä fick stå över.

Men glad i hågen över att handen var bättre så mockade jag, bar vatten, hämtade halm och hö för flera dagar framåt, akrobatik på högsta nivå upp och ner för stegen till höloftet med bara en hand att klättra med. Lunchfodrade i hagen, ja, gjorde allt stallarbete som jag brukar göra. Men en hand då.
Var väldigt trött efteråt, varm och svettig trots kylan ute.

Kom hem, satte i gång att kandera mandlar till barnen och lagade ost och skinpaj. Ser då att tummen är svullen och blå längst ena sidan och börjar värka ordentligt :-( Värken blir bara värre och värre, tar mina supertabletter, men hjälper föga. Blir trött av medicinen, lägger mig i sängen och hoppar över middagen (vill alltid vara själv när jag har ont) Känner mig dum för att jag blir så hjälplös och till besvär. Tomas får hänga tvätten och fixa resten av middagen till barn och så.

Blir lite bättre mot kvällen. Men blev lite uppskrämd. Man kansek måste börja lyssna på läkarna? Jag måste ta det lugnt. Egentligen ska jag inte vistas i stallet alls. Dom skulle smälla av om dom visste hur jag håller på.

Men så är man ju, man vill ju inte vara till besvär. Man vill ju göra det man kan. Jag kan ju göra allt. Eller? Det kanske är det som visar sig nu. Jag kan inte.

Jag vill ju rida... Shalle håller på att hoppa ur skinnet av rastlöshet. Jag ska nog inte ta ner halm och hö mer själv, det var riktigt jobbigt. Sen ta det lite lugnare med bärandet och fixandet... Så går det nog bra. Inte göra allt... Men en del.

Vill inte vara besvärlig för alla ju!!

Som tur är så hjälper dom mig i stallet mig gärna, Inger är sååå glad att jag flyttat dit och jag har hjälpt henne en hel del innan jag gjorde illa mig, så det känns ju bra iaf.Hur som helst... I dag har jag bakat. Hallonkakor och chokladkakor, småkakor alltså. Och så har jag lagar fiskgryta.
Tomas ska jobba så han vilar lite nu, barnen spelar DS. Vi ska kolla på Let's Dance sen. Just nu kommer jag nog hejja på Birro... Han är cool.Föresten har vi bestämt oss nu. En mellanpudel kommer det bli. :-) Inte riktigt än, men till våren eller så! Kan knappt vänta!!!!

Ja... ja vet inte jag...

My och William skulle komma till oss först i morgon, men i tisdags så ringde H och undrade om dom kunde komma. Tydligen trubbel igen.
Men såklart, vi vill ju gärna ha hem dom, så det gick ju bra förstås.

Tycker nästan lite synd om henne. Allt ska vara så perfekt, vilken press. När allt är så operfekt egentligen.
Men ja vet inte... Synd om ungarna bara.


I går iaf... så var vi på Lekrymden och sen bio. Var skoj :-)

Först bestämde barnen och jag att vi skulle gå på den efter jul, när dom kommit tillbaka från sin mamma. Men när dom kom tillbaka så kunde dom inte gå på den, för Hon ville gå på den med dom så dom fick inte gå med mig på den före :-S Dom sa att dom gärna ville gå på den igen sen, så Viggo fick sällskap, men dom var tvugna att vänta tills dom gått med Henne, om inte jag kunde ringa Henne och fråga om lov först. (Visst, det hade säkert hjälpt, haha) Men dom skulle gå på lovet, alltså helgen som varit nu, så nästa gång dom kom till oss skulle det vara lugnt.

Sjukt, att hon bestämmer såna saker över dom, vad spelar det henne för roll liksom?? Men därför gick vi ju på G-force i stället och skulle vänta med Alvin och Gänget, det var ju Alvin dom verkligen ville se, men vågade inte.

Hur som helst, Hon hade ju såklart inte varit på bion, ungarna var väl besvikna, hon gör ju aldrig något som hon lovar. Men nu ville dom gå iaf :-) Så det gjorde vi i går, hoppas dom inte får bannor av henne sen nu :-/ Men man kan ju hoppas att hon såfall blir arg på mig och Tomas, ska man vänta tills hon ska gå med dom så kommer det ju aldrig bli av ju.


Nu ska jag iaf i väg till stallet. Shall ska skos och sen ska jag äntligen riiiiiiiiiiiiiiiiiiida :-D


Viggo köpte för sina pengar, hårfärg, som man tvättar ur såklart på en tvätt. Så här ser han ut i skolan just nu, hehe.Förutom stallet så blir det inte så mycket att göra i dag.... Är ju mörkt när My slutar skolan typ, skridskohallen kan man bara åka i till klockan 14 i dag, så det går ju inte heller, hon slutar 14.45.

Jag ska nog baka lite. Eller jag vet inte. Fan... Jag är tråkig :-( Och lat. Försöker hålla tempo, men blir alltid fail. Hinner inte alls med det jag tänkt, eller orkar inte. Som i går, struntade i att hänga tvätten och lägga in en ny maskin. Nu är det inte hela världen, men det behövdes, och det hade jag hunnit. Men jag bara struntade i det.

Men gud, nu låter det ju som jag är sinnessjuk också :-S Nä nu fixar jag tvätten innan stallet, så slipper jag tänka på det, haha.


Nu ska jag ut i kylan, snart!!


Kram på er!


Lite bilder

Vi är hamstervakt :-)
Åt en liten Morris!

 

Mys tårta som jag bakade :-)

 

 

I bland blir det igelkott till middag

 

 

Viggo i sin nya cardigan :-)

 Min adventsljustake dagen före första advent


Äntligen

har jag inte så ont i tummen så jag kan leva.
Nu klarar jag av i princip allt :-) Kan inte bära tungt eller dra lr liknande med den handen, men annars går det bra.
Smärtfri är jag ju inte, men närapå :)

I dag åkte jag till stallet själv för första gången. Och jag red. Fick hjälp att sadla av oroliga stallkompisar, kom upp med hjälp av uppsittningstrappan och red sen i väg med hjälp av en hand. Den skadade tummen var fint inpackad innanför jackan.
Detta medförde ju vissa problem av kontroll, så hästen bestämde det mesta av ridturen i början, men sen flöt det på bra. Red inte min egen, ville testa på en lite lugnare först, haha, men i slutet av veckan så rider jag på Shalle!

Det var toppen att komma ut. Verkligen.

Sen åkte vi och hämtade Viggos kompis Samuel och åkte till pulkabackan :) Jag åkte såklart!! Något nöje måste man ju ha!

Jag har haft sönder min ställning runt gipset lite, men jag ska ändå in i morgon så då fixar dom ju det. Man måste ju få leva?? ;-)

fina vinterkillar
Myskväll

helt ensamna.

M och W är hos sin mamma och Viggo är hos mormor.

Vi ska inta lite vin och öl och mysa! :-D
Det behöver jag nu känner jag.


Är era män väldigt slarviga? Fast allt beror väl på vad man tycker är viktigt.
ah.. får bli ett inlägg om det en annan gång. Känns bara som att hushållet skulle vara en katastrof om jag var borta några dagar.

RSS 2.0