Sportlov!

Japp, barnen har sportlov :)

Lämpligtvis så är både Thomas och jag lediga. Men i går ringde dom från jobbet och behövde extra natten som var, så Thomas ställde upp. Ungarna var ändå hos farmor. Dom har sovit där i två nätter, gått på bio och sådant mysigt.

Men i dag ska dom hem.
Funderar på att åka till badhuset när jag hämtar dom. Jag är inte så himla förtjust i bad för jag fryser jämt, men dom gillar ju det förstås. Sen har jag ett möte klockan 13-15 på jobbet, så då kan ju dom hänga hos farmor medans kanske.


Sen i kväll ska Rocco och jag på en agility träning i hallen. Skitkul ska det bli!

Men nu måste jag rappa på, måste  ut med hundarna innan jag sticker till bad! Hoppas dom håller sig lugna, dom är ju inte ensamma, Thomas ligger ju och sover. Så hoppas Rocco lägger sig med honom och inte står och ylar halva dagen :S Nikki sköter sig. 

PUSS

Oljemålningar :)

Dessa underbara oljemålningar på mina vackra hundar kommer kunna ses på hundfiket i Norrtälje 5 mars -20 april. 
Målade av Annika Elvnäs

Rocco



Nikki


Bloggnätverk, testa saker först!

Anmäl dig till bloggnätverk!


Testa Gevalia Millicano - Powered by Smartson


Snart helg :)

Hej igen :)

Glest med bloggandet, men orkar inte ursäkta mig över det, det går upp och ner.

Har haft rätt mycket... :)

Just nu jobbar jag sista av fyra nätter. Passar på att virka. Har fått rätt mycket beställningar på främst HelloKitty mössor, mopsmössor och så mopsfigurer :) 
Så har lite virk-värk, så går stadigt på alvedon för jag har inte tid att ta virkpaus, måste bli färdig ;)

Fortsätter träna med hundarna, eller främst Rocco. Nikki hänger mest med och tränar lite på sitt lilla vis ;) Perfekt liten störning.

I morgon ska jag och Viggo åka på kalas till Lisa och Tora. Ska bli mysigt! Har lovat Mimmie en mössa, så den måste jag göra färdigt i natt med! Bäst att sätta i gång.

PUSS

Sådär ja :)

Hemma igen efter en tur i snörusket.
Har varit och kastererat Viggos kanin. Skönt att få det gjort.

Tänkte åka vid 13 och träna i hallen. Men det snöar så mycket, så är inte så kul bilväder.... Men är ju inte så långt. 
Blir ju ingen träning hemma. Inne är det för trångt och ute är det alldeles för mycket snö.

Ska bli skönt att bara slappa någon timme innan iaf. Kankse virka lite, har lite beställningar. Kul :)

Ska ta lite mer kaffe.

Lite bilder som jag har på mobilen... :)


Kväll...

Har haft en jättemysig kväll hela familjen :)

Thomas kom hem med rosor och choklad <3

Nu är jag jättetrött och ska snart sova. Thomas jobbar tyvärr, så blir ensam i sängen.

I morgon så ska jag till veterinären med Viggos kanin, han ska kastreras, sen så ska jag åka och träna i inomhushallen med hundarna.

Nu kudden... Hoppas ni haft en bra kväll.

PUSS

Alla hjärtans dag :)

I dag är en trevlig dag :) Alla hjärtans dag.
Men jag tycker nog att man inte ska göra för stor grej utav det med massa presenter och så. Snarare ta det som en dag att umgås lite extra, äta lite godare och ha det mysigt.

Så jag har förberett en tre rätters middag ;D 

Fick lite kött av mamma förra veckan (dom brukar köpa typ en halv kalv på vinterns så dom har frysen full) så tänkte göra det köttet till huvudrätt med potatisgratäng. Det köttet är på dikalv, uppfödd och slaktad hos mammas granne, så ekologiskt som det kan bli. Och gott är det.

Förrätt blir räksoppa, självklart så har jag kokat fonden på räkskalen ;D och till efterrätt så har jag gjort mjölkchokladpannacotta som står och stelnar nu i kylen.

Ska bli riktigt mysigt :)

Tränat!

Med hundarna alltså.

Jättebra pass :) Är riktigt nöjd. 
Var där en timme och Rocco orkade hålla på länge! Superduktig.

Svängarna gick betydligt bättre än jag trodde. Nu koncentrerade jag mig också på att gå rakt och försöka titta framåt, inte bara ner på hunden. 
Han flyter ut lite, men inte alls så svajjig som han varit. Snabb och lätt på foten och hamnade snarare före än efter nu. Riktigt nöjd.

Inkallningen gick jättebra. Ingen tvekan alls.
Hoppet går superbra. Om det är något den där hunden älskar så är det att hoppa. Min knasboll. Haha.
Tränade lite på ståendet. Går sådär. 

Fick även till en platsliggning med en annan hund som var där och tränade. Nikki låg också, men hon låg bara kvar i ca 15 sek sen sprang hon till mig ;) Perfekt störning. Haha. Hundarna låg fint kvar ändå.

Maria som äger hallen pratade om en tjej som ska komma och hålla en kurs i lydnad. Den vill jag med på. Hon skulle höra av sig till mig om detaljer. Spännande. Kan önska mig lite pengar till kursen i födelsedagspresent :)

Nikki går lös med i hallen hela tiden. Bryr sig inte om dom andra hundarna alls, bara hänger med mig och Rocco. Så duktig. Man kan parkera henne på en filt under en stol eller så också om man vill, hon gillar det så då ligger hon kvar :)

Höll på lite med henne emellanåt, Rocco fick ligga vid sidan om och vänta medans. Bra träning det med. 
Tränade lite utställning med henne och lydnads hindret, hihi. Och ett agility hinder :)


Men nu ska jag laga lite mat. Sen ska Viggo på fotboll och medans den är så ska Thomas och jag promenera med hundarna. Dom är rätt trötta nu visserligen, men tror nog dom orkar med :) Lillan kan ju få åka i famnen en bit om hon vill.

Kyckling i tereyaki sås blir det i dag. Med svamp, brocccoli och råris.

PUSS

Hundträning!

Nu har jag fått tillbaka motivationen!
Nu ska här tränas :)

Har anmält till en lk1 i april. 

Nu till problemen. Samma som förut. 

Foten går ok, svajjar ut lite och halkar efter i svängarna i bland och lite sådär. Träna träna träna. Ska klicka, små snabba korta moment. 

Apporten går bra. Griper, håller. Men håller inte tillräckligt hårt och fast för framtiden tycker jag. Men jag ska inte träna det så himla mycket förrän jag har någon som kan hjälpa mig lite hur jag ska göra.

Läggandet och ståendet under gång går rent utav dåligt. Han gör det han tror att jag tänker säga. Lyssnar inte alls på kommandot utan är ambitiös nog att göra det han spontant tycker är bäst ;) Dessutom går läggandet för långsamt. Ska klicka stå/ligg ofta och försöka få det befäst.

Inkallningen går bra. Han blir lite tveksam i bland och därmed lite långsam i start, men det går nog lätt att fixa till nu.

Hoppet går jättebra :D 

Tandvisning går jättebra :D

Platsliggning går jättebra :D

Ska i väg till hallen och träna lite i dag :) Ska bli jättekul.
Ska börja med spår igen nu tänkte jag. Rocco har blivit närmast besatt av att spåra rådjur och så i skogen så tänkte ge honom lite utlopp för denna lusta. Kanske lillskiten kommer gilla också :D Men jag antar att man måste vänta på barmark! Eller?

Lite bilder från helgen som var...


Bilden ägs av Rebecca Rosander
Bilden ägs av Rebecca Rosander



Bilderna nedan tillhör www.perfektatassar.se







Anledningen att Nikki fick bära tikskydd är för att dom får absolut inte kissa i hallen då underlaget är av konstgräs ovanpå stenmjöl. Så tänkte att för säkerhetsskull.. hehe... Hon är ju inte sååååå himla noga av sig *vissel*

För trött...

för att skriva.

Har varit en riktig hundhelg :)

I dag en hel träningsdag på www.perfektatassar.se
Kort kommer i morgon, vill ni kolla nu så finns dom på min facebook.

Är iallafall oerhört stolt över hundarna. Uppför sig så himla väl. Vänliga, snälla och lydiga. Helt underbara.
Nu ska jag verkligen komma igång med träningen igen och tävla i vår med Rocco.
Nikki är en utmärkt störning och kan använda henne till att avancera i träningen. Satte dom bägge mycket i dag och kallade bara in Nikki. Rocco stannade kvar och väntade på 'sin' inkallning. Såååå duktig :love:

Dessutom funkar hon utmärkt som störning då hon springer om kring mina fötter och när Rocco och jag tex går fot, han ger mig iaf fullt fokus. Duktig kille!

Nikki fick också göra lite skoj. Hoppade lydnadshindret och sprang runt och var sötast i byn ;D

Stackars Rocco

Den här lilla stackarn fick mottaga en tröja som mamma snickrat i hop i går ;)



En helt vanlig onsdag :)

Längtar till lite ledighet, tid för att pyssla och baka.

I dag så har jag plockat lite med tvätt och så. 
Lagade ost och skinksås till pasta, supergott :D Ungarna gillar sådan enkel mat.
Sen bestämde vi att barnen skulle få laga mat själva (med lite hjälp om dom vill) en dag, i princip vad dom vill. Det tyckte dom lät kul :) My ville göra Brownies till middag, men jag föreslog att det skulle bli efterrätten istället ;) Viggo vill laga tacos, William var väldigt entusiastisk men har inte bestämt sig ännu.
Dock så ska han baka i morgon och han tänker komma på receptet själv. Spännande ;D

Pojkarna var på fotboll i dag, William har varit lite seg att komma i väg förut, men nu har han sett fram emot det mycket som det verkar :) Thomas och jag tog en timmes promenad medans dom tränade. My var kvar hemma.
Kallt ute, men långkalsonger och extra tröja gjorde att det blev en skön promenad ändå.

Snuttan i soffan..



Nattjobb

Natt nummer två avklarad!

Ska bli skönt att komma hem :love:
Fika med barnen. Sen sova.

I kväll är det fotbollsträning för killarna. Sen i morgon ska vi nog ta och åka skridskor. My tycker det är så kul :) Hon har tjatat om det och det är ju skoj.

Längtar tills i helgen dock.

På lördag ska barnen och jag på pudelpromenad i Norrtälje och sen hundfik efter det, så myyysigt. Sen på söndag ska Rocco, Nikki och jag i väg på hundträning/forumsträff i Husby Långhundra (hallen som jag var i när jag gjorde tvdebut i Nyhetsmorgon) ska bli skitkul.

Angående Nyhetsmorgon, varför sa jag att Nikki var min knähund som jag går och bär på???!!! Hahaha. Bär nästan aldrig på henne. Men jag misstänkte att hon var nödig och hon har inga skrupler så hon hade säkert gärna bajsat i direktsändning. Så därav förvandlades hon raskt till knähund istället för den riktiga oknäiga pälsboll som hon är :love:

My och jag ska åka och leka lite på agilitybanan med bägge hundarna någon dag, Nikki gjorde hinderdebut hemma över kaninhinder. Har det på film, ska ladda upp den senare i dag om jag hinner :)

Enda molnet på himlen just nu är väl att Jojjan och jag tänkte åka utomlands i sommar och ta med oss My, en vecka till Bulgarien. Men hennes mamma säger nej. Så är ju väldigt ledsen för Mys skull, men vi får se hur det blir. My har ju aldrig fått åka utomlands så jag känner mig skitdum om jag åker utan henne :( Hon skulle tycka det är så fantastiskt.


My och jag var förresten på Ikea i måndags och köpte ny säng till henne. Vi har gjort om hela hennes rum och det blev jättemysigt :) Hon är väldigt nöjd.
Pojkarna är bara glada över att ha återförenats efter en vecka i sär, i går lekte dom med varsin kompis, som är grannar, så dom lekte alla fyra :love: Match made in heaven med dom där två ;)

PUSS på er!



RSS 2.0