Lite shopping i Turkiet :)

Yes, i dag brände det till i plånboken kan jag säga!
Har shoppat loss riktigt ordentligt.
Har handlat åt Thomas som ju har fyllt år, så det blir det inte bilder på, inte heller på Mys saker för då kanske hon läser här ;)

Promenad ner till shoppingstråket




Här är mitt mjukisset som jag köpte häromdagen....




 
One Piece till Elias



Tröja och converse till Viggo





Tröjor till William...





Ett par converse till My som hon beställt... dom andra av hennes saker håller jag hemliga ;)




Sola å bada, pinacolada!

Sol och bad! I går tog vi till och med lite drinkar :)
Vi hade ju reserverat bord på ala carte restaurangen i går och gjorde oss i ordning, tog ett glas vin och gick ned dit.
Men tydligen hade reservationen försvunnit ut i intet. Nja, jag som vant mig under veckan att det mesta kan gå fel tog det bra och vi gick och drack drink och sen då till buffen som ingår i all inclusive som vi har.


Vi skulle ha åkt in till Bodrum på kvällen efter middagen, men nu blev allt lite försenat så vi gör ett nytt försök i kväll. Vi har fått en ny tid att infinna oss i alacarten, och det gott folk är i kväll :)

Tur med vädret har vi dock haft, sol sol sol och åter sol. Sen har det fläktat lite, förutom i dag, så i dag är det lite för varmt nästan.
Så nu så slappar vi uppe i rummet och andas sval ac luft.
Ska väl ner och sola lite till innan middagsdag, men som sagt, innan dess en liten siesta.


Jag är kär. Kär kär kär <3

Titta! Så underbar. Ser precis ut som en siames, en kritvit siames. 
Jag vill ta hem henne. Funderar allvarligt på det ska ni veta. Har lite teorier om hur det skulle kunna gå till faktiskt. Har ni förslag så tas det tacksamt emot :D






Morgon..

Somnade tidigt i går, runt 23.30. Och natten innan sov vi ju i typ 12 timmar :O
Så nu i natt har jag sovit typ 8 timmar och det är mer än nog. Sovning är skönt om man verkligen är supertrött och inte har något bättre för sig, men när man är utomlands så finns det många saker jag hellre gör än att sover bort mer än en tredjedel av den ;)

Har varit nere och paxat solsängar ;) Jag hatar verkligen sånt men vill man ha en så är det så man får göra. Så i dag gjorde jag det.


Ska gå ner och äta frukost nu tänkte jag, får se om jag får med mig Jojjan. 


Shoppade i går!! Riktigt fina saker, är supernöjd. Ska ta en shoppingrunda till i morgon eller så. 
Har köpt hoodie + mjukis byxa från ed hardy till mig själv, jättefina. Converse till barnen, en abercrombie hoodie till William och en Ralph Lauren tröja till Viggo som jag tror han kommer gilla. Och en sak till Thomas :)
Lite bilder kommer nog sen skulle jag tro, nu orkar jag inte!
Men har lite saker kvar på listan, William och My ville ha t-shirts, ska köpa me mig en onepiece till Elias som Johanna bett mig köpa, gissa om onepiece för småbarn är söta :love: Helt otroligt, bara åsynen av en sån skulle kunna få mig att sätta i gång med barnverkstad på stört! 

Nej nu ska jag gå ner till den underbara frukostbuffen.. sen lägga mig i en solsäng och läsa! 

Kram på er :)

 
 

Thomas <3

Grattis på födelsedagen.
Önskar jag var hemma hos dig nu.
Längrar efter dig. Hoppas du får en bra dag i dag
:love:

Bodrum... Turkiet

Efter mycket om och men så är vi äntligen här. Kom hit i går vid lunch, men WiFit har inte fungerat som det ska förrän nu.

Har tagit lite bilder... Så lägger väl in lite nu.
Maten är bra, solen är varm och ja, som det ska :)




I morse var vi på skummassage, peeling och fick ansiktsmask. Det var.. ehum.. en upplevelse, synd att man inte hade kameran inne på själva skummassagen. 








Nu ska vi fika lite, sen shoppa! :)

Nu väntar vi bara på besättningen :)

Oj oj oj,  nu börjar det likna något. Kan man få komma i väg ändå?

Vi drack vin för checkarna vi fick för att planet var försenat, så vi hade rätt kul. Men nog trodde man att planet verkligen skulle åka i väg sedan 22.30.
Dom var inte snåla med att fylla på glasen här på Sky City ;)



När vi kom tillbaka till avgånshallen så får vi veta att planet inte kommer flyga 22.30 men dom bjuder på hotellrum. Lät skönt, vi var lite fnittriga av vinet så hunöret höll sig upp iallafall. Men ja, vi kom till hotellet runt 23, tog en smörgås i baren, sen upp till rummen. La sig i sängen vid 24 och klockan 03 skulle vi åka tillbaka :S Knappt värt att sova, men samtidigt, vilade hellre dom där tre timmarna i en skön säng än att sitta i avgångshallen, naturligtvis.

Men nu sitter vi här, planet är fixat, det är tankat och allt är i sin ordning. Kunde man tro!!! Nej nu väntar vi på besättnngen, ja, fint folk kommer sent säger dom ju. Mycket ska man vara med om :) Snart är vi på gång. 
Planen var ju att ta lite vin på planet och så, känns lite sådär klockan 5 på morgonen så vi omvärderar nog den planen och tar plan B, coca cola. Nåväl, vin kommer jag hinna dricka tillräckligt i veckan ;)

Men nu vill vi bara komma fram till värmen, börja semestern, men snart så. Den som väntar på något gott.....?




Sitter på Arlanda.....

Hittade lite gratis Wi-Fi :) Nu är jag riktigt glad att jag kom överrens med mig själv att ta med min lilla dator :)



Hittade en riktigt kul grej, till datorn eller telefonen, istället för headset :D Priset var dock  lite högt, men alltså... jag vet inte, hur cool är den inte? Särskilt nu när jag kommer skypa med ungarna och Thomas!!!



Shopping finns det, men avstår lite. Har köpt en pocket bok dock, brukar mala igenom ett par på semester :)



Man fick lite kompensation för vänte tiden, håll i hatten nu!!!!! 120 kr :O :O Hehe, vi får mat på flyget sen, så denna lilla check går till vin :P

Å så skoj!!! Åkte till Arlanda glad i håge...

Å så skoj!!! Åkte till Arlanda glad i hågen för att åka till värmen! Avgångs tiden var klockan17 men så gick ac sönder på planet så nu är ny avgångs tid satt till 22.30 :-o Blir några timmar på Arlanda det!!! :-S


Regn regn regn...

I dag åker jag till Turkiet. Ska bli sjukt skönt att få lite riktig värme :) Ska ladda batterierna. Känns som det behövs.

I går var jag och tävlade med Rocco i Kista. Regnade sjukt mycket, var extra nöjd med mitt tält kan jag lugnt påstå, annars hade jag fan åkt hem.



Spookie vill också åka hem tror jag ;)

Banan var extremt lerig och hal, men jag hade ju fotbollskor vilket underlättade, men var svårt att springa för fullt. Var rätt så opepp också.
I agility klassen så tog inte rocco slalomingången, vilket han borde gjort så kändes surt. Dock så borde jag fått fel för kf på A tror jag det var och dessutom vägran på en tunnel, men domaren var välldigt generös kan man säga :)

Hoppklassen gick bättre. Kändes fin. Små missar som kostade tid, men han sprang på riktigt bra emellanåt, det som känns nu är att vi behöver mer träning! Om han får bli säkrare så kommer han kunna ta in lite tid. Kollar jag på filmen så ser det riktigt bra ut stundvis.

Håller på att ladda upp dom, vilket tar en evighet, men ska lägga upp dom när det är klart.

Köpte en jättesmart grej, en kampleksak med boll och godisficka :D Perfekt att ha smaskig godis i, samtidigt som den går att kampa med och kasta!


Sen köpte jag ett tjockt fleecetäcke till Rocco som jag är såååå nöjd med!

Var ut i skogen i morse.. i regnet med hundarna på en morgon prommis :)

Spookie



Rocco


Lilla skrutten


Uhäää :S

Min lilla skrutt Nikki har en lös tand långt bak i munnen. Blää!
Har ju tänkt att jag ska borsta tänderna på hundarna och så, så nu tog jag tag i saken och satt i gång. Nikki har ju så liten mun så tog bara en liten handduk på fingret och gnuggade lite försiktigt. Upptäckte då att en tand är lös :/
Men resten ser bra ut! Lite tandsten, men inte mycket alls, men på just den här tanden är det mer på, så är väl därför den blivit lös?? Hon verkar inte ha ont alls, ser inte irriterat ut eller så, hon gnager ju obehindrat på ben osv


Men tänkte så här, vill få bort all tandsten och sen borsta ett par dagar i veckan så det inte bildas ny. Så ska skrapa lite lätt med tandskrapa, får jag inte bort allt så får hon åka till veterinären tror jag. Får ta det när jag kommer hem från Turkiet.
Bästa är väl om den där tanden lossnar av sig själv? Den kommer ju inte fastna igen liksom, risken nu är väl bara att den blir irriterad, eller att den hamnar lite snett och Nikki blir störd av den. Får be dem hålla koll på den nu när jag är på semester, märks det något så får dom ta henne till veterinären istället då. 
Blir nog bra.
Roccos tänder ser jättefina ut, ytterst lite tandsten och det kan jag ta bort enkelt själv. Mamma borstar ju tänderna på sin hund Colin varje dag :O och hans tänder ser ut som han varit på tandblekning eller något, så fungerar gör det ju.

Ska se till att sköta det nu, tar ju bara några minuter.

Nu åter till soffan!


En tur i svampskogen :)

Viggo ville åka till Jojjan i dag och det fick han. Så plötsligt blev vi barnlediga, får se vad vi hittar på.
Har dammsugit, dammat och lite sånt. Sen bestämde vi oss för att gå ut i svampskogen. Typiskt nog började det regna så vi var inte ute så länge, menvi fick tag i ett par liter iaf :)
Hundarna hade ju superkul, lekte och sprang som galningar. Cyklade ju en bit först också, lillan i korgen och dom andra två brevid, ja, vi är hundvakt åt Spookie. Skrev ett sms inlägg om det i går, men det verkar inte som att det ville komma fram :/

Hundarna var iaf dygnsura när vi kom hem. Kul!

Så det blev lite tvunget med bad och fön, rocco hade dessutom rullat i lera :/

Jorå... det är en bra dag....

Är hundvakt åt Roccos mamma Spookie :) Är roligt.
Har haft en lugn dag i dag.. skulle egentligen tävlat en inoff agility på väsby bk men fick ställa in det. 
Har gått promenad med hundarna och tagit det lugnt. 
Samla energi. 

I morgon kommer bli en till lugn dag, passar mig fint. Ska åka till mamma och fika lite. Då får Colin också träffa mamma Spookie :)
Fick mitt pass i dag, kom ju på förra veckan att mitt var borta, det hade dessutom gått ut sa dom på polisstationen.. men nu har jag ett nytt iaf, gick jävligt fort, gjorde det i måndags :)

På måndag bär det av... all inclusive.. på ett superhotell. Det ni :)
Bara jag och syrran. Ville ta med oss My men fick inte för hennes mamma... så ja, blir vi två. Får passa på att festa lite då istället. 

Nu ska jag kolla lite på tv.. natti på er :)

Gratis tamponger

Har varit med det här ett tag.
Man får en ask tamponger hemskickade ca en gång i månaden. Det enda du behöver göra är att fylla i en kampanjutvärdering efter varje ask, går på en minut :)

Tampons for free

Mhm....

Nu har dom antideppressiva runnit ur kroppen. 
Känner mig pigg men lite nervös, var nere i tvättstugan nyss och det var jobbigt, tvätten hängde fel och var skrynklig. (ja ni fattar, sånt skulle jag inte hålla på och bli förtvivlad över annars) 
Detta tillstånd har ingen rim och reson. Men så länge allt är rätt lugnt så har jag ju en viss kontroll, kan ju förstå och tänka att jag ska lugna mig, det är inget att oroa sig över om någon hängt en tröja ut och in på tork. Verkligen inte.

För er som är intresserade, här är lite kopierat från wiki...



Premenstruell dysforisk störning - PMDD (engelska Pre-Menstrual Dysphoric Disorder), förkortas även PMD och PMDS men vanligast förekommande är PMDD, är en form avdepression som beror på en sjukdom i de hormonella körtlarna och uppträder vid vissa tidpunkter under menstruationscykeln. PMDD ska inte förväxlas med det mycket vanligarePMS som innebär humörsvängningar av lättare slag och drabbar de flesta kvinnor.

Många av symtomen vid PMDD påminner om vanlig depression men skiljer sig genom det cykliska mönstret. Symtomen uppträder direkt efter ägglossningen och når sin kulmen under lutealfasen, fem till sex dagar före mensblödningen. Besvären klingar av när blödningen börjar och försvinner helt inom tre till fyra dagar, fram tills nästa ägglossning. Sjukdomen kan vara mycket handikappande för de kvinnor som drabbas och innebär ofta att både familjeliv och jobb blir lidande. Livskvaliteten blir allvarligt sänkt och många har så svåra PMDD-besvär före mens att de umgås med självmordstankar.[1] [2] [3]

Syndromet har varit medicinskt dokumenterat sedan 1920-talet. Cirka 5 % av alla kvinnor i fertil ålder beräknas vara drabbade. Nära hälften av dessa har en annan kvinnlig anhörig som också är drabbad. Symtomen inträder ofta i övre tonåren för att sedan följa upp i vuxen ålder. Kvinnor över 30 år är mer drabbade och symtomen tydligare. Det är inte ovanligt att PMDD kan leda till depression eller utveckling av andra ångestrelaterade sjukdomar som social ångest (fobi).

Det händer att kvinnor med svår PMDD feldiagnosticeras som deprimerade eller manodepressiva[4] när det i själva verket rör sig om behandlingskrävande PMDD. En ibland använd benämning för mycket svåra fall är menstruationspsykos.

 

Symtom och diagnostik [redigera]

Vanliga PMDD-symtom är:

  • känslan av att vara intensivt olycklig
  • svårighet att se framtiden som positiv
  • värdelöshetskänslor
  • överkänslighet om man blir avvisad eller kritiserad
  • plötsliga attacker av sorgsenhet eller gråt utan uppenbar anledning
  • påtaglig ängslighet eller spänningar - känsla av att vara nervös eller uppjagad
  • varaktig och påtaglig ilska, irritation eller ökade konflikter med andra människor
  • svårighet att umgås med andra människor
  • intresseförlust för vardagliga aktiviteter, t ex arbete, skola eller vänner
  • koncentrationssvårigheter
  • ständig trötthetskänsla eller energilöshet
  • ökad aptit eller tröstätande - särskilt salta eller söta livsmedel
  • ökat sömnbehov eller sömnlöshet
  • känsla av vanmakt eller kontrollöshet

Många kvinnor märker dessutom att de blir fumliga, att minnet inte fungerar lika bra[5] och att de får svårt att lära sig nya saker.

Fullständig diagnos ska ställas av läkaregynekolog eller psykiater. Dessvärre är inte kunskapen hos läkare den allra bästa när det gäller PMDD. För korrekt diagnos måste patienten uppfylla minst tre av kriterierna ovan, varav det förstnämnda alltid måste finnas med. Närvaron av ett eller flera symtom behöver inte betyda PMDD. Allt beror på hur mycket symtomen stör kvinnans beteende, tänkande eller liv.


hm,... ja där är lite.

Ska få mina nya p-piller i september. Pratade med barnmorskan i dag och hon hade mycket bra att säga om dom. Så jag längtar.
Mest för att göra livet lättare för dom omkring mig.

Familjelivet.. PMDS

Jag lider av PMDS, den som är intersserad, googla. En svårare variant av PMS och det gör mig tokig.

Har fått lite olika behandlingar, det som funkade bäst ett tag var att äta antideppressiv medicin under dom perioder jag hade besvär. Men nu fungerar det inte lika bra längre. Ok, jag mår relativt bra under dom dåliga perioderna, stressen och gråtmidlheten och irritationen är borta (jag blir extremt stressad i dom här veckorna, sjukligt, kan börja gråta över att kopparna står fel i skåpet) men som sagt, med medicin så är det lugnt.
För lugnt.
Jag är avtrubbad, känns inte som mig själv, har ingen lust att hitta på saker, sexlusten helt körd i botten, inget behov av närhet, bara är i min egen värld och gillar att åka i väg med hundarna. Hundarna som inte ställer krav.

Det här har resulterat i stället i en svår ångest över att inte kunna prestera, vara som vanligt. Och vad min sambo känner är hårt att höra kan jag säga.

Så nu står hoppet till några speciella p-piller från USA som ska hjälpa, kanske, har hjälpt många iaf. Så nu i väntan på dom så har jag hoppat av min tablettkur. Så nu är det bara att hålla i hatten :S
Bekräftelsebehovet ökar till 500 %, samtidigt som jag är retlig och gråter, vilket gör att Tomas närhetsbehov snarare minskar misstänker jag, vem vill gå fram och hålla om en argsint galning???

Ja vem fan har sagt att livet är lätt. Men hej då antideppressivt, nu är iaf jag tillbaka. Mer medveten och inställningen att gå in på rummet och räkna till 1500 typ när jag känner att jag håller på att explodera över att ngn glömt ta undan tallriken från bordet.
Fattar inte hur man kan känna så, men just då känns det som jordens undergång.

Ska till Turkiet en vecka, men det blir bra för mina nerver. Att inte behöva tänka på disk, städning, kläder o bla bla bla. Perfekt start på mitt nya liv, mitt nya ångestfria liv.

Rocco är helt slut efter agility träning o...

mms_img186750156 (MMS)

Rocco är helt slut efter agility träning och svamp sök :-) I dag bar det av till bk för att gå på en kurs i svamp sök. För skojs skull, jag hittar ju mängder med svamp ändå, men är ju kul om rocco kan göra lite nytta när vi är ute i skogen :-) Åkte dit tidigare för att köra ett pass agility tillsammans need Marie. Tränade slalom ingångar och running contacts. Gick väldigt bra. Men en sak som jag märker är att rocco får en himla fart efter ca halva banan, snabba starter men han går inte för fullt förrän han liksom kommit igång. Även fast jag taggar honom innan start. Hmm får fråga om tips på det, vi har liksom inte råd att gå på halvfart :-/ Svamp söket var skoj och det känns som vi greppat hur vi ska jobba vidare. Kan vara ett mysigt avbrott från agilityn :-) Just nu ligger jag i soffan, barnen och jag har en riktig slappar ikväll <3 Natti!


Ut i svampskogen :)

Thomas är på lite ärenden i Rimbo, så jag passade på att ta ut hundarna i svampskogen :)
Hittade en hel del gula kantareller sen också lite rödgul trumpetsvamp och taggsvamp. 

På väg :)
Hittade en snok!


Jahopp... Då blev vi ensamna igen då...

Viggo åkte till sin mormor och morfar i onsdags förra veckan, My och William var hemma hos sin mamma så han hade väl lite tråkigt här hemma.
My och William kom hem i helgen och i måndags så åkte alla barnen med min mamma och moster till Gröna Lund.
Där hade dom askul :D Min klippa William var äntligen 1,40 och som han sagt så åkte den lilla galningen Insane, världens roligaste och läskigaste karusell!! Nu längtar jag tills vi ska åka allihopa, fast My vågar också, så jag har faktiskt åksällskap hur som helst.

Sen hade jag tänkt då att barnen skulle hem hit efter Grönan, men Viggo och William ville vara kvar hos min mamma så dom fick det då, ringde i dag och frågade om jag skulle komma och hämta men det ville dom absolut inte, haha. Så får se då, om det blir i morgon eller ngt.


Så My och jag hade lite myskväll här hemma i går, Thomas jobbade. Men sen i dag ringde Nina och frågade ifall My ville komma dit och sova över i kväll och sen följa med dom på Skansen i morgon :D Det ville hon ju gärna.

Skoj :) 

Nu ska vi åka in till rimbo och möta upp Nina. Ska ta en prommis med hundarna. 
Rocco haltade ordentligt i går, från ingenstans kom det, i morse var det borta. Vågar man vara med på träningscupen i morgon?

Bilder som jag fått av Ann

Fick några bilder på mailen av Ann B.
Så fina :love:


Filmer från helgens tävlingar!

Innan tävlingen tänke jag att 'i dag kööööör vi'! Vi har redan två pinnar, det är ingen panik med att bli uppklassad, så att fega var inget alternativ den dagen.
En retsam rivning, annars hade vi fått pinne, sen en lite trött hund i andra klassen så vi kollrade bort oss i slalomet, men såååå nöjd! Vi sprang och vi kööööööörde!!!




Stolt över min fina kille :love: Lilla killen som får kämpa i Large.

I morgon har vi sista tävlingen i våran träningscup på bk :) Vi ligger tvåa :D 
Sen svampsök på torsdag och sen så blir det tävling i mrsta-sigtuna på lördag :) Ska bli så kul.


Filmer från söndagen :)

Hoppfilm
Agilityfilm

En pinne till :love:

I söndags tävlade vi igen! Rocco gjorde två felfria lopp och lyckades knipa en pinne i agilityklassen! :D Så nu har han två. Min fina kille :love:


filmer kommer snart!!!

Var hundvakt åt Spookie och Hjinx lördagkväll och natt, ungarna var överlyckliga :) Spookietoki är en buse...
På dom flesta bilder från promenaden jag tog ser man henne skena omkring i bakgrunden ;)

Agilityfilm, Rocco klass 1, pinne :D


Åh min fina hund :love:

Rocco tog en pinne i agilityklass i dag och en fjärdeplacering :love:
Sååå glad.

Nollade hoppklassen också, men hrmm, slalomet gick sakta så vi fick lite tidsfel. Men är så nöjd! 


Film kommer, håller på att ladda upp den på tuben! I morgon tävlar vi igen på Häverö.

Dags för lite bilder :)

Har varit hundvakt åt Hjinx, bordercollie i veckan. Superfin och otroligt snäll voffe :) Har gått jättebra.
Min semester har börjat, så vi har badat, plockat svamp, cyklat och annat skojsigt :) 

Skönt att kunna cykla en bit med hundarna så man kan gå i skogen längre bort utan att behöva gå längst tråkiga rånäsvägen. Rocco verkar tycka att det är kul att jogga med cykeln och Nikki liten har en cykelkorg att åka i.
Har bara cyklat korta bitar då Hjinx har varit med och hon är bara valp så därför så har det bara blivit superkortisar till mitt svampställe :)



RSS 2.0