Härlig dag!

Vi åkte i väg strax efter 10.
Då åkte vi till biblioteket! Barnen lånade lite mer böcker och vi lämnade tillbaka några som vi läst ut.
Viggo lånade en bok om spökhistorier, så får väl se om han kan somna när han läst dem, hihi. Men den var för barn, så dom är nog inte så läskiga :-)
Sen åkte vi till Norrtälje. Kom dit klockan 11, och badhuset öppnade inte förrän 12 så då åkte vi och shoppade lite.
Alla barnen fick en mysdress i var, munktröja och mjukisbralla. Dom var suuuupernöjda över dom :-) Sen köpte My en jättefin tunika/klänning också.
Jag köpte toning. Och så köpte dom lite lite godis, vi har kvar sen i går med.
Kan inte lägga in bilder nu för sladden och allt är mongo, Tomas höll på med något i går, så han måste fixa, tyvärr så sover han så ni får vänta med dom!!! :-S
Sen åkte vi äntligen till badhuset!
Barnen badade och lekte, jag läste medans. Ah, lite tråkigt, jag vet, jag brukar bada med dom, men hur kul är Norrtälje badhus fullt av lediga skolbarn, hehe, så dom fick nöja sig själva!!
Dom hoppade, simmade och lekte. Sen öppnade trampolinen och till och med lilla (som faktiskt inte är så lite längre) William sa att han skulle hoppa!
Jag tycker sådär om att dom hoppar trampolin, verkar farligt tycker jag, haha. Har sån höjdskräck.
Men han fick träna att hoppa spik från kanten på bassängen sen gick jag motvilligt med på att han fick hoppa.
Han klättrade upp, såg rädd ut! Jag ropade att man fick ångra sig och gå ner igen men han hoppade!!
När han kom upp ur vattnet såg han hellycklig ut och jublade stinn av adrenalin, hihi, upp igen och hoppade en gång till. En stolt William!
Sen ville dom ta märken. Och även här var William mycket bestämd över vilket märke han skulle ta. Guldfisken. Simma en längd i bassängen och dyka!
Han började simma i somras, men visst, han fick försöka.
Det gick huuuuuur lätt som helst. Han simmade den där längden som ingenting. Och dök efter mina instruktioner, helt orädd och klarade märket lätt som en plätt.
My tog Guldpingvinen, även hon lätt som en plätt. Hon kan ju allt sånt där jättebra, simma och flyta och så.
Viggo ville ta bronshajen. Simma fyra längder. Det var verkligen jobbigt men han klarade också det :-)
Vi fikade där också, en varsin stor glas och klubba. Jag tog kaffe och en tvix.
Alla tre var mycket nöjda och glada över sina märken som dom hade i fickorna på väg hem från badhuset.
Vi kom från badhuset vid halv 3. Då hade alla dressat om till sina nya mjukisdressar och ville gå på kina. Haha. Nu hade jag gärna sett att dom behållt dom vanliga kläderna på, men vem bryr sig om tre söta barn i sköna mjukisar?? :-)
Väl där så bestämde sig William återigen för att gå emot strömmen och beställa friterad Anka (?!?!?!) Absolut en vuxenportion.
My och Viggo beställde en varsin barnportion av friterad kyckling, jag beställde stekt fläskfile med grönsaker och, ja, lille William beställde en stooooor portion av friterad Anka. (som dessutom var tre gånger så dyr som dom andra barnens portion) och ungen åt upp allt! Allt!
Han var sååå nöjd, det var det goooodaste han någonsin ätit.
Tre mätta barn och jag satte oss i bilen och åkte till Rimbo. Åkte förbi stallet och fixade snabbt där.
Sen hämtade vi en pizza åt pappa Tomas (han har jobbat i natt, därför så var han inte med oss) och sen hem!
Sen gick barnen ut och skottade. Mot lön naturligtvis. Hela vår väg! William gav upp efter 10 minuter så han fick bara en tjuga. Dom andra två skottade hela vägen, ca 60-70 meter och massor av snö i över en timme och fick en hundring uppsatt på kontot.
Viggo och William spar ju tillsammans till ett jättestort Star Wars lego. Kostar runt tusenlappen.
My har rätt mycket pengar, eftersom jag för tillfället sagt nej till impulsshopping. Hon är impulsshoppandets kronprinsessa (jag är drottningen) haha.
Jag vet sååå väl hur svårt det är att spara, så nu hjälper jag henne med det.
Vill man ha något så får man fundera på det ett tag innan man handlar det.
Det har gjort att hon velat ha något, funderat några dagar och sen ändrat till en annan sak, funderat några dagar och ändrat sig osv osv.
Stundvis är hon sur för att hon inte får impulsshoppa, men sen på kvällen när hon kommit till sans så är hon nöjd över att inte slösat bort det på något onödigt.
Men det är svårt. Jag vill ju inte bestämma över hennes pengar, samtidigt, låter jag henne ha dom hur hon vill så shoppar hon upp dom i samma sekund, vilken affär hon än går in i!
Önskar att hon kan komma på något lite dyrare som hon kan spara till så kan man hjälpa henne lite. Ger gärna en bonus om dom spar duktigt.
Iaf, sen har dom spelat tvspel. Jag och Tomas har turbomysat! Yes! Bäst att passa på när tillfälle ges!
Nu ligger han och vilar inför jobb, han sov dåligt på dan efter jobbet i dag. Tror mycket är på grund av hans snus och rök stopp med, är rätt jobbigt tror jag.
Barnen spelar fortfarande. Snart ska vi plocka fram den stora laddningen av godis och dylikt och sjunga till Melodifestivalen!
puss och kram på er
Postat av: ninnie

Åh vilken mysig dag!!!

Och vilka lyckliga små barn tror jag:)

2010-02-20 @ 20:19:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback