Recept på barnens favorit frallor, busenkelt!
1 pkt jäst
Upp på bakbord, knåda inte för mycket, dela upp degen i två limpor eller massa frallor i önskad storlek, tänk på att dom jäser upp mycket så gör inte för stora om du nu inte vill ha jättebullar.
Låt jäsa i 20 minuter på plåt.
Ha ungnen på typ 175 grader tror jag.
Pensla med uppcispat ägg och kanske ha på lite frön eller så om man vill.
In med frallor i mitten på ugn, tid beroende på storlek, men håll koll, runt 10-13 minuter kanske. Ska bli gyllenbruna och dom ska låta ihåliga när du knackar dom på botten.
Limporna ska ju i smörade och bröade formar, grädda längre ner i ugnen och dom tar över en halvtimma. Håll koll som ovan. Kontroll knacka i botten när dom är gyllenbruna och fina :)
Låt bröd svalna på galler. Utan bakduk om du vill ha en frasigare yta.
Baka på :)
5 dl vatten
½ tsk salt
½ dl olja
1 ägg
typ 13 dl mjöl
Ah, you know, lös upp jästen i fingervarmt vatten.
Blanda i salt, olja och ett ägg.
Tillsätt mjöl lite i taget och knåda och dona tills degen är smidig. Hellre liiiite kladdig än för 'torr' men den ska vara hanterbar!
Jäs i bunke typ 40 minuter.
Ah, you know, lös upp jästen i fingervarmt vatten.
Blanda i salt, olja och ett ägg.
Tillsätt mjöl lite i taget och knåda och dona tills degen är smidig. Hellre liiiite kladdig än för 'torr' men den ska vara hanterbar!
Jäs i bunke typ 40 minuter.
Upp på bakbord, knåda inte för mycket, dela upp degen i två limpor eller massa frallor i önskad storlek, tänk på att dom jäser upp mycket så gör inte för stora om du nu inte vill ha jättebullar.
Låt jäsa i 20 minuter på plåt.
Ha ungnen på typ 175 grader tror jag.
Pensla med uppcispat ägg och kanske ha på lite frön eller så om man vill.
In med frallor i mitten på ugn, tid beroende på storlek, men håll koll, runt 10-13 minuter kanske. Ska bli gyllenbruna och dom ska låta ihåliga när du knackar dom på botten.
Limporna ska ju i smörade och bröade formar, grädda längre ner i ugnen och dom tar över en halvtimma. Håll koll som ovan. Kontroll knacka i botten när dom är gyllenbruna och fina :)
Låt bröd svalna på galler. Utan bakduk om du vill ha en frasigare yta.
Baka på :)
Trackback